Upotreba samolepljivih tapeta i različiti stilovi

Upotreba samolepljivih tapeta i različiti stilovi

Samolepljive tapete su sve popularniji izbor za dekorisanje domova. One su praktične, jednostavne za upotrebu i pružaju mnogo mogućnosti za kreativno uređenje enterijera. U ovom članku ćemo istražiti sve što trebate znati o samolepljivim tapetama - od njihove upotrebe i stilova, kao i gde možete kupiti samolepljive tapete.

Kako koristiti samolepljive tapete?

Pre nego što počnete sa postavljanjem samolepljive tapete, važno je pripremiti zid. Zid mora biti čist, suv i glatko obrađen. Treba ukloniti sve prepreke kao što su prašina, masnoća ili stari ostaci lepka. Ako zid ima oštećenja, potrebno je popraviti ih pre postavljanja tapete.

Postupak postavljanja samolepljive tapete je jednostavan. Prvo, odvojte zaštitni papir sa poleđine tapete da biste otkrili lepljivu površinu. Zatim, pažljivo postavite tapetu na zid, poravnajte je sa željenom pozicijom i polako je pritisnite rukama ili ravnom špatulom kako biste je prilepili na zid. Ako je potrebno, možete pomerati tapetu dok niste zadovoljni njenim pozicioniranjem.

Nakon što ste postavili samolepljivu tapetu na zid, možete je dodatno poravnati i prilagoditi prema potrebi. Ukoliko se pojave mehurići vazduha ispod tapete, možete ih jednostavno izravnati rukom ili ravnom špatulom kako biste tapetu učinili ravnomernom i glatkom.

Saveti za uspešno postavljanje samolepljive tapete uključuju pažljivo rukovanje i postupno skidanje zaštitnog papira sa lepljive površine. Takođe, preporučuje se da počnete postavljanje tapete od gornjeg dela zida i postepeno je spuštate prema donjem delu, izbegavajući stvaranje nabora ili prekida u dizajnu.

Različiti stilovi samolepljivih tapeta

Samolepljive tapete dolaze u različitim stilovima, što omogućava širok izbor za različite enterijere. Klasični dizajni sa cvetnim ili geometrijskim uzorcima su popularni izbor za tradicionalne ili vintage enterijere. Moderni dizajni sa apstraktnim ili minimalističkim šarama su idealni za savremene prostore.

Takođe, postoje i dečije samolepljive tapete sa motivima iz crtaća, bajki ili omiljenih likova koji će oduševiti najmlađe članove porodice. Vintage samolepljive tapete sa retro uzorcima su odličan izbor za one koji vole retro stil ili žele da dodaju dozu nostalgije svom enterijeru.

Gde kupiti samolepljive tapete?

Bogat izbor samolepljivih tapeta svih mogućih stilova možete pronaći na sajtu 24Shop, specijalizovanom između ostalog i za prodaju samolepljivih tapeta nemačkog proizvođača Rasch. Proverite i uverite se i sami u veliki izbor, kvalitet i povoljne cene proizvoda na našem sajtu.

Galerija

16807700279324_200-1334.jpg
16807700280943_200-2162-1.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar