Psi i besprekorna kuća

Neki od nas vole da imaju kuću u savršenom redu i blistavo čistu. Volimo kada je sve na svom mestu, a istina je da je to gotovo nemoguće ako imate psa.

Većina pasa ostavlja dlaku, balavi i ostavlja prljavštinu svuda gde ide, a ako ste poput nas i volite imati čistu kuću i psa, moraćete da napravite kompromis. Pseći nered koji se pravi tokom igranja teško može da se reši, ali nešto možemo učiniti u vezi sa njihovom dlakom.

Postoji preko 400 registrovanih rasa pasa koje postoje već duže vreme. Oni su temeljito proučeni i usavršeni tokom ovih dugih godina, tako da možemo biti prilično sigurni kako će izgledati, kako će se njihov karakter razvijati i najvažniji deo - koliko će da se linjaju.

Volimo da imamo čistu kuću, ali volimo i da budemo vlasnici pasa. Zbog toga vam donosimo listu od 5 rasa pasa koje se jedva linjaju i lako ih je održavati.

1.    Pudla
Pudle spadaju pod hipoalergenu rasu. To uključuje veću standardnu verziju, toy i minijaturnu verziju, tako da možete sami izabrati veličinu svog psa. Super pametne pudle je izuzetno lako trenirati, što ih čini jednim od najpopularnijih rasa u svetu. Što se tiče otmene "pudla frizure", tradicionalni rez štiti zglobove i vitalne organe pasa koji vole vodu, a osim samog olakšanog plivanja. izgledaju preslatko.

2.    Jorkširski terijer
Slatka lica malih jorkija stanu u torbice, ali njihova mala veličina sadrži puno karaktera. Njihova fina dlaka ima teksturu koja je sličnija ljudskoj od ostalih vrsta krzna, tako da nećete imati alergijske reakcije. Ali, svi neskloni četkanju, pazite: jorkijima je potrebno redovito četkanje i održavanje kako bi im dlaka ostala zdrava, lepa i svilenkasto mekana.

3.    Maltezer
Prosečno teški sitnih 3 kilograma, ova drevna grčka rasa u osnovi definiše koncept „pasa za krilo“. Čak ni maratonske sesije maženja neće vas smetati, jer su maltezerova bela krzna hipoalergena. Možete birati između šišanja njihovog mekog krzna u sportski, kraći kaput ili svečanu, dugu dlaku, u zavisnosti od toga koliko volite održavanje i četkanje.

4.    Shih Tzu (Ši-cu)
Svemogući „psi lavovi“ poznati kao Shih Tzu potiču iz vremena dinastije Tang. Samo jedan pogled i shvatićete zašto je ova rasa lako osvojila kinesko carstvo svojim kraljevskim izgledom i šarmantnom, ljubaznom ličnosti. Budući da njihova prirodna dlaka duga, potrebno je prilično održavanje. Upoznajte dobrog “grumera” i naviknite svoje štene na redovito četkanje.

5.    Bedlington terijer
Bedlington terijeri uzgajaju karakterističnu dlaku na vrhu glave, dajući pasmini slatki jagnjeći izgled. Ovi nežni, umiljati terijeri čine sjajne pse čuvare i partnere za vreme odmora. Profesionalci provode dosta vremena u stiliziranju kovrdžavog, vunenog kaputa za izložbe pasa kako bi im slika bila besprekorna. Ako samo želite prijatnog kućnog ljubimca, umesto toga možete se odlučiti za kratku dlaku sa lakim održavanjem.

Sve ove rase ne ostavljaju dlaku za sobom te ih je relativno lako za negovati. Ako volite čistu kuću, sada možete da imate i psa koji će se slagati s time.


Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar