Mali balkoni u velikom stilu

Možda je došlo vreme da vašu malu terasu uredite, osvežite i oživite, da biste potpuno mogli užvati u sunčanim danima koji nam predstoje.

Sve zavisi od vašeg ukusa i mogućnosti. Svakako, za ovakav projekat vam nije potrebno mnogo novca! Budite smeli, strpljivi i uživajte u svakom koraku dekorisanja.
mali balkoni
Najpre se rešite svih stavri koje vam ne trebaju, a koje ste osatvili na terasu preko zime. Tako pred sobom imate prazan prostor koji je sada mnogo lakše dekorisati. Počnite sa zidovima. Izaberite veselu, jarku boju, koju volite, onu koja vas podseća na leto, radost i sunce. Bela takođe dolazi u obzir. U tom slučaju boje ćete uneti kroz detalje.

Budite sam svoj majstor! Veoma lako možete krečiti sami. Potrbne su vam kvalitetne boje, dobar alat i doza kreativnosti.

Posle zidova pređite na pod. Ukoliko imate pločice ili betonski pod, takođe ih možete ofarbati u vama omiljenu boju. Boje za betonske podove su dostupne u mnogo lepih nijansi. Pod ne mora da bude u jednoj boji. Ako ste kreativni, možete ga oslikati omiljenim motivima, a zatim premazati lakom i tako zaštititi.
male terase
Ako ne želite da kupujete garnituru za terasu, sigurno imate sto i stolice koji su stari i dotrajali. Ove komade nameštaja takođe možete osvežiti samo lakom ili možda nekom bojom za drvo.

Kada su svi grubi radovi završeni dolazi ono najlepše, dekoracija! Ako vam je ostalo malo boje za zidove, iskoristite je i ofarbajte saksije. Izgledaće slatko i usklađeno sa ostatkom terase. Cveće, začinske bilje, kaktusi ili puzavice, sve što vi lično volite stavite na vaš balkon. Napravite pravu malu zelenu oazu od omiljenog cveća...

Nikako ne zaboravite sveće koje će u večernjim satima ovom prostoru dati romantičan izgled. Ćebence i šareni jastucici su takođe neizbežni... Sve što volite i što vas čini srećnim iznesite na terasicu. Nema pravila, bitno je da ste okruženi veselim bojama, divnim cvećem, šoljicom kafe...

Izvor teksta: Kruna boje

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar