Koji je najbezbedniji materijal za ulazna vrata?

Koji je najbezbedniji materijal za ulazna vrata?

Kada kupujete i istražujete nove opcije za ulazna vrata, pitanje bezbednosti je na prvom mestu. Osim stila i estetike, vrlo je važno da vrata odgovore svojoj prvobitnoj nameni – da budu dobri zaštitnici od potencijalnih provala.

Kad smo već kod obijanja, da li ste znali da većinu provala u kuće ne počine profesionalni ili iskusni lopovi? Najčešće ih rade nasumično i neiskusni, očajni ljudi. To znači da veliku većinu provala možemo da sprečimo jednostavnom ugradnjom stabilnih sigurnosnih vrata.

Dobru čvrstinu sigurnosnih vrata obezbediće pre svega brava, a zatim I materijal od kojih su vrata napravljena. Ali pitanje je, kada su materijali u pitanju, koji je najsigurniji?

Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke, ali ako se instaliraju pogrešno ili neuredno, čak i najsigurnija ulazna vrata će izgubiti dobar procenat svog integriteta.

Hajde da pogledamo kako su se različliti materijali pokazali u praksi.

Drvena ulazna vrata
Čak i vrata od punog drveta će biti manje energetski efikasna i zahtevaće više održavanja da bi ostala „kao nova“ i bezbedna. Drvo se lomi. Drvo trune. Drvo će na kraju podleći atmosferi, posebno ako se zanemari.
Šta je sa sistemom vrata i okvira od punog drveta sa odgovarajućim zasunom i ojačanjem dovratnika?
I dalje se neće takmičiti sa superiornim, tvrđim i izdržljivijim materijalima kao što su fiberglas i čelik. Naravno, jednako je teško probiti vrata od punog hrasta ili mahagonija, ali dovratak je obično ono što se prvo lomi.
Drvena vrata se preporučuju zbog stila koji unose u spoljašnjost kuće, iako nisu tako čvrsta kao metalna sigurnosna vrata. Drvena vrata mogu biti obojena u skladu sa šemom boja vašeg doma i kućnim sigurnosnim kapcima, ili obojena u prirodnu nijansu. Da bi drvena vrata bila čvršća, izaberite ona koja su izrađena od debelog tvrdog drveta, a zatim se uverite da je okvir vrata čvrst i bez trulog drveta.

Čelična ulazna vrata
Čelik je popularan metal za sigurnosna vrata jer pruža izdržljivost i snagu, a može biti i jedna od jeftinijih opcija, u zavisnosti od stila koji odaberete, prema SafeVise-u. Poput drvenih i stakloplastičnih vrata, čelična vrata mogu biti obojena tako da odgovaraju eksterijeru vašeg doma. Ili, možete odabrati onaj koji je već ofarban da biste uštedeli posao i da bi vaš dom izgledao sjajno bez dodatnog napora.
Niko ne poriče da su izolovani čelični sistemi ulaznih vrata među najbezbednijim u industriji. Iako su se nekada skoro isključivo koristili za komercijalne poslove, postali su popularniji na stambenom tržištu zbog nižih troškova u poređenju sa fiberglasom visokog kalibra.

Sigurnost ulaznih vrata od fiberglasa
Fiberglas se ne udubljuje. Ne zvoni i teže ga je ogrebati. Prilagođeni sistemi ulaznih vrata od stakloplastike su na vrhuncu bezbednosti kuće širom sveta.
Možemo raspravljati o materijalnim razlikama, ali na kraju dana, „najbezbednija“ ulazna vrata neće imati prozore. Oni su čvrsti. Nema stakla. Nema fensi bočnih strana (naročito na strani zaključavanja). Iako nije tako estetski ugodan, ovo je činjenica.
Ništa se ne može porediti sa prilagođenim sistemom ulaznih vrata vrhunskog kvaliteta od fiberglasa ili čelika. Uobičajene, jeftine opcije prodavaca jednostavno sa njima ne mogu da se takmiče.
Sigurnosna vrata pomažu da vaš dom bude bezbednije mesto, a možete pronaći i ona koja odgovaraju dekoru vašeg doma. Sigurnosna vrata dolaze u različitim materijalima i po različitim cenama, tako da možete izabrati onu koja odgovara vašem budžetu i vašem životnom stilu.

Drvena sigurnosna vrata
Sigurnosna vrata od fiberglasa
Sistem sigurnosnih vrata od stakloplastike nudi vam prirodan izgled drvenih vrata sa poboljšanom bezbednošću čeličnih vrata, prema DII Netvork-u. Vrata od fiberglasa se ne iskrivljuju ili trunu kao drvena vrata kada postane vlažna ili hladna. Takođe ne morate da prefarbate ili radite mnogo da biste održali vrata od fiberglasa na način na koji ćete možda morati ako odaberete drvena vrata.

Aluminijumska sigurnosna vrata
Aluminijumska vrata za kućnu sigurnost su najpovoljnija opcija sigurnosnih vrata. Aluminijumska vrata imaju manju težinu, a istovremeno pružaju veliku dodatnu snagu da se odupru pokušajima da se vrata udare ili probuše. Međutim, smatra se malo manje sigurnim od drveta ili čelika, i nemaju previše mogućnosti u pogledu estetike. Zato se radije koriste za poslovne prostore, nego za stambene.

Sigurnosna vrata
Sigurnosna vrata dodaju još jedan sloj zaštite vašim ulazima kada su uparena sa unutrašnjim sigurnosnim vratima. Ova vrata sa ekranom koriste jake materijale, kao što su čelik ili aluminijum za okvire. Takođe mogu imati rešetke ili teško staklo koje se otvara samo nekoliko centimetara da bi omogućilo protok vazduha.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar