Feng shui pravila za uređenje kuhinje

Feng shui pravila za uređenje kuhinje

Tradicija feng shui-ja je vrlo duga. Na Istoku se primenjuje već četiri hiljade godina. Reč je o drevnoj kineskoj veštini kojom se vrši praćenje i usklađivanje toka energije u prostoru. Skoro svi aspekti života su obuhvaćeni u feng shui-ju. Ako feng shui principe primenite na sopstvenu životnu situaciju, mnogo lakše ćete rešiti probleme koji se ispreče ispred Vas.

Duhovno stanje pojedinca u mnogome zavisi od ambijenta i atmosfere oko njega

Uređivanje stana ili kuće po feng shui-ju se vrši radi podsticanja životnog uspeha, zdravlja, bogatstva i sreće. Feng shui se zasniva na pretpostavci da sve ono što se nalazi oko nas, čak i najsitniji detalji, ima pozitivan ili negativan uticaj na naš životni uspeh. Vrlo je bitno spoznati energiju u sopstvenoj ličnosti, telu i stvarima oko sebe kako biste uređenje svog životnog i radnog prostora postavili tako da primate samo pozitivnu energiju.

Feng shui uređenje kuhinje
Položaj kuhinje po feng shui-ju je vrlo bitan. To je jedno od važnijih mesta gde se okuplja porodica i zbog toga je energija u njoj toliko bitna. Po feng shui-ju kuhinja nikako ne treba da bude okrenuta na sever. Ne sme biti ni pored ulaznih vrata kako ne bi došlo do probavnih i prehrambenih smetnji. Kuhinja na toj poziciji govori gostima da nisu dobrodošli u Vaš dom. Feng shui pravila nalažu da se šporet mora postaviti na takvo mesto u kuhinji da naspram njega ne budu vrata. Sva negativna energija neće imati uticaja ukoliko je Vaša kuhinja dobro osvetljena. Nemojte koristiti fluorescentne sijalice jer donose lošu energiju i glavobolju. Izbegnite pojavu oštre chi unutrašnje energije tako što ćete zaobliti sve oštre ivice u kuhinji.

Feng shui predviđa da svi članovi porodice učestvuju u kuvanju pa je radni prostor u kuhinjama uređenim po feng shui-ju nešto veći nego kod standardnih kuhinja. Elementi vode i vatre u kuhinji nikako ne bi smeli biti jedan pored drugog, što znači da sudopera i šporet moraju biti razdvojeni nekim drvenim elementom. Prema feng shui-ju bela se smatra najprikladnijom bojom za kuhinju. Izbegavajte narandžaste, roze i crvene tonove jer su oni simbol vatre i svađe u domu.

Izvor slike: Gorenje

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar