Thimble: Vi šetate fazon, a ne fazon vas

Thimble: Vi šetate fazon, a ne fazon vas

O Thimble-u u par reči?
Sredinom devedestih - tačnije `96-e  nastao je hardcore bend - Thimble, tiho smo izašli i posle tri albuma otišli u legendu. Trebalo je neko vreme da se sve vrati na svoje mesto, da se izborimo sa svojim demonima i vratimo stvari na svoje mesto, upravo ovako kako je sad, i nastavimo tamo gde smo stali... 2006.godine (značajna godina za bend) nastao je album “65 roses in the region of ice”. Od te godine Thimble se pridruzuje borbi protiv Citicne Fibroze. Širi svest na svojim koncertima i koncertima koje organizuje.

Da li je muzička scena dosta izmenjena od vaših početaka pa do sada?
Naravno, da li na bolje ili gore, to je diskutabilno. Muzika je postala dostupnija, lakše je otkriti neke nove bendove kao i pre doći do dobrih underground bendova. Muzička scena je širok pojam...

Na Arsenal festu nastupate prvi dan, na Main stage-u! Šta očekujete od ovog festivala?
Nastupamo prvi dan, kao predgrupa Smaku. Od Arsenala očekujemo da izraste u kvalitetan i raznovrsan gitarski indie festival, koji fali Srbiji. No,kao što kažu, jedno su želje, a drugo su mogućnosti. Vreme će pokazati.

Šta imate u planu od nastupa do kraja godine?
Thimble nije veliki bend i nema menadžment koji planira svirke. Pošto pitate o planovima, pa planiramo da budemo odgovorni i fleksibilni u spontanosti ugovaranja svirki, koje mahom rade entuzijasti koji vole i veruju u hardcore scenu i bendove.
Thimble
Da li je vreme za novi album?
Vreme je za novi ep. Naše viđenje muzike je to da muzika nije ispolirani produkt, koji u precizno izračunatom vremenskom periodu dolazi slušaocu na konzumiranje. Uvek je vreme za novi album, a svi znamo da je vreme relativan pojam!

Mali klubovi, velike koncertne sale ili festivali, šta Thimble-u najviše leži?
Kao hardcore frikovima više nam leži mali klub, jer je atosfera prisnija i nema podele na bend i publiku. Kao muzičarima, naravno da nam imponuje, da sviramo neki veliki koncert. Što se tiče festivala,nemamo ništa protiv njih, sve dok su mesta za okupljanje različitih ljudi i bendova, dok su tu zarad publike, a ne zarad profita. Nadamo se da će Arsenal izrasti u jedan od takvih festvala.

Kakva je konkurencija kada su u pitanju hard core bendovi u Srbiji, a kakva u regionu?    
Konkurencija i hardcore bendovi nikako ne idu u jednoj rečenici. Nemamo konkurenciju, već braću i istomišljenike, koji koriste muziku da bi napravili neku pozitivnu promenu u svetu u kom žive. Istražite malo po netu, celu ideologiju i priču oko hardcore-a, straight edge-a, veganizma i vegeterijanstva. Ima tu super stvari, za sve nevezano za muzički ukus.

Poruka za čitaoce Modnog Vriska?
Budite svoji i vrištite, ali pre svega budite iskreni. Vi šetate fazon, a ne fazon vas...Hvala vam u ime Thimble-a. Nadam se da se vidimo na Arsenalu!

Kontakt: Thimble

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar