Prateći program Arsenal festa

Prateći program Arsenal festa

Arsenal fest, koji se održava od 27. - 29. juna u Kragujevcu, će imati i svoj prateći program. Pogledajte raspored dešavanja:

Sreda, 26, juni, 2013.
21:00, Bašta Doma omladine: Promocija knjige „Biti rokenrol“ Pece Popovića i Mihajla Pantića

Legendarni rock kritičar Petar Peca Popović, sa svojom novom knjigom dolazi da otvori ovogodišnji „Arsenal Fest“. Neobična promocija, na kojoj osim priče o istoriji srpskog rokenrola, možete uživo čuti i bend koautora, književnika Mihajla Pantića. Osim predstavljanja svog književnog rada, biće interesantno i čuti „insajderske“ priče g. Popovića, kao jednog od vrlo bitnih promotera grupe SMAK na početku njihove karijere.

Četvrtak, 27, juni, 2013.
19:00, Galerija Doma omladine: Izložba slika „Pop-Art In Wood“ Saše Vujičića

Kragujevački autor Saša Vujičić, otvara vizuelni deo ovogodišnjeg pratećeg programa „Arsenala“ sa izložbom slika u vrlo interesantnoj tehnici – „drvenog mozaika“. Portreti „umetničkih ikona“, od Merlin Monro i Odri Hepbern, preko Pabla Pikasa, De Nira i Paćina, pa sve do Hendriksa, ukrasiće galeriju Doma omladine u vreme trajanja „Arsenala“.

Petak, 28, juni, 2013.
19:00, Bašta Doma omladine: Promocija knjiga tematski vezanih za muziku iz edicije „Klepsidra“, izdavačke kuće „Clio“ iz Beograda: (gosti: Dejan Cukić, Bubiša Simić i Zoran Hamović)

Renomirani nacionalni izdavač „Clio“ u svojoj aktuelnoj ponudi ima i naslove, koje bi svaki pravi kolekcionar i ljubitelj dobre muzike trebalo da ima: „Revolucija u glavi – pesme Bitlsa i šezdesete“ Ijana Makdonalda, „Dilan i Koen – Pesnici rokenrola“ Dejvida Baučera, „Dejvid Bouvi“ Nika Stivensona, „Frenk Sinatra“ Krisa Rodžeka i „Sentimentalno putovanje“ Vojislava Bubiše Simića. O ovim književnim „poslasticama“ govoriće muzičar i novinar Dejan Cukić, autor Bubiša Simić i direktor i glavni urednik „Clio“ – Zoran Hamović.

Subota, 29, juni, 2013.
19:00, Bašta Doma omladine: Promocija knjige „The Rolling Stones – Umetnost pobune“ Ivana Ivačkovića

Ovim četvrtim izdanjem Izdavačke kuće „Dan Graf“, Srbija se uključila u obeležavanje pedesetogodišnjice postojanja grupe The Rolling Stones. Prvo izdanje izašlo je 1997, drugo 2002. godine, a treće kada je ova poznata svetska grupa gostovala u Beogradu 2007. godine. Novinar, publicista i muzičar, Ivan Ivačković, tridesetogodišnju novinarsku karijeru počeo je 1982. godine. Radio je u brojnim redakcijama (Politika, Nin, Rock, Vreme..), objavio je nekoliko stotina komentara, intervjua, kritika, prikaza, eseja. Pored ove knjige, napisao je i „Obe strane jastuka: Priča o Bajagi i Instruktorima“ i „Madonna“.

Sva tri festivalska dana (27 – 29, juni, 2013.), „Knežev Arsenal“ (19:00)
•    „Silent Disco“
Novi i sve popularniji koncept elektronske zabave, stigao je ove godine i na „Arsenal fest“. U samom prostoru, pred početak i u pauzama muzičkog programa, posetioci će preko bežičnih slušalica „samostalno“ uživati u muzici DJ-eva.

•    „Kotrljače“ grupe „ZID“
Projekat „Kotrljače“ je interaktivnog karaktera i u njemu učestvuju kako članice kontraverzne grupe „ZID“ (poznate po crtanju murala), tako i posetici „Arsenal festa“. Tokom tri festivalska dana, oslikavaće se, u prostoru „Kneževog Arsenala“, lopte raznih dimenzija, nekad i tematski vezane za konkretan festivalski dan, koje neće „statirati“, već će odmah po oslikavanju, prelaziti u ruke publike i služiti kao još jedan element festivalske atmosfere i zabave.

•    „Hand made corner“: „Tide Up“ & Dot bedževi
Kao i prošle godine, predstavnici „kreativnih industrija“ Grada Kragujevca, oličeni u mladim umetnicima koji se bave rukotvorinama, predstaviće publici svoje najnovije radove.

•    „Civilno ćoše“:
Aktivisti lokalnih organizacija civilnog društva će takođe ponovo naći svoje mesto na „Arsenalu“, gde će imati priliku da promovišu svoj rad i oblasti pretežno vezane za urbanu kulturu i zdrave stilove života.


Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar