Odlična svirka zagarantovana - M.O.R.T.

Odlična svirka zagarantovana - M.O.R.T.

Nakon dva uspešna gostovanja, ponovo Sinjski rokeri obilaze Srbiju. Interesantno je da će na ovom putu produžiti malo i do Bugarske, tačnije Plovdiva (7.6.). Dobre svirke pre Plovdiva biće u Subotici (2.6.), Rumi (3.6.), Beogradu (4.6.) i Kragujevcu (6.6.), a takođe će na ovom putu u odličnom zvuku uživati i Osjek i Srebrenica. Može se reći da je družina iz Sinja stalno na turneji. Pre ovoga su se prvi put vinuli ozbiljno preko grane, te su svirali u Mačesteru, i rodnom gradu Bitlsa, Liverpulu.

Modni Vrisak: Treći put u Srbiji. Šta vam se najviše svidelo kod nas? Kako se može primetiti konačno ste ostavili dan u rasporedu za sebe i da upoznate, za početak, Beograd?
MORT: Najviše su nam se svidjeli ljudi, njihova srčanost i gostoprimstvo. Hrana je super. I rakije :) Već smo ponešto upoznali Beograd prijašnjih puta, ali toliko toga još ima za vidjet da smo si uzeli dan da se još više udomaćimo.

Modni Vrisak: širite vidike. Ima vas i van naše stare zemlje. Kako su vas primili u Engleskoj? Koja je razlika između publike tamo i ovde?
MORT: U Engleskoj smo svirali u Londonu i u Liverpoolu. U Londonu je to izgledalo kao bilo gdje na Balkanu jer je većina publike bila iz naših krajeva haha. U Liverpoolu smo bili samo jedan među stotinama izvođača, ali tko nas je god vidio iskolačio je oči i uši :) Publika je tamo malo rezerviranija, teže se opuste, ne vole se penjat jedni po drugima, prolijevat se pivom i razbijat si čaše o glavu. Bezveze. :)

Modni Vrisak: Postepeno ste gradili put ka vrhu. Lako nije bilo, ali vi uživate u tome što radite. Niste se promenili, što fanovi znaju da cene. Da li je teže bilo doći do ovoga, ili zadržati se na poziciji na kojoj ste?
MORT: Svaki dan je novi izazov i mi idemo jednako uporno kao i prvog dana. Borba nikada ne prestaje, cesta nikada ne završava, tako da, iz naše perspektive, mi smo vazda na istoj poziciji-cesta i pozornica.

Modni Vrisak: Nekako se čini da živite i radite korak po korak bez ikakve žurbe. Poznato je da je krajnji cilj da budete najbolji rock bend na svetu :) Medjutim, zanima me koji je prvi naredni korak, ili par narednih? Čemu sada težite?
MORT: Težimo tome da proširimo krug djelovanja u geografskom smislu, da vidimo što više novih krajeva i upoznamo što više novih ljudi. Zato se nadamo da ćemo uspjeti skupiti nekih novaca za nekakav kombi da se ne kršimo u malom autu.

Modni Vrisak: Dokle ste stigli sa novim albumom, kada možemo da očekujemo nešto novo? I šta možemo da očekujemo?
MORT: Novi album je snimljen. Sad skupljamo lovu za miksanje i mastering. Album je na engleskom jeziku. Nadamo se već na jesen izbaciti neki singl s njega, a cijeli album bi mogao izaći na proljeće 2019.

Modni Vrisak: Kada bi mogli da birate kome bi bili predgrupa? A takodje, da li bi voleli da neka mlada grupa vama bude predgrupa na koncertu, odnosno, koji bi mladi neafirmisani bend mogli da preporučite?  
MORT: Bilo bi fora kad bismo mogli biti predgrupa Chuck Berryu ili Dylanu dok su još živi. Lijepo je sanjati. A mladih neafirmisanih bendova ima previše da ih ovdje sad nabrajamo ili izdvajamo neke. Mi bismo svirali sa svima čiji su motivi čisti...a i da vole dobru zajebanciju.

Koliko god vam zvučali studijski dobro, momci iz Sinja su rođeni za svirku uživo, što će sigurno i pokazati i na ovoj mini turneji po Srbiji, pa ako budete imali priliku dodjite!

Kragujevčani su krajem prošle godine bili pozitvno iznenađeni svirkom M.O.R.T-a. Nadamo se još boljem nastupu 6.6.2018. u pivnici Gustav u Kragujevcu.

Mlada ekipa iz Kragujevca će pokušati da zagreje goste kao predgrupa. Reč je o grupi Zyrion.

Sreda 6.6.2018. pivnica GUSTAV: MORT – Sinj, predgrupa Zyrion – Kragujevac.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar