Novi album benda ZAA

Jedinstvena muzička pojava u regionu, kruševački bend ZAA, objavio je elektronsko izdanje svog trećeg studijskog albuma pod nazivom What About.

Jedanaest pesama, koje donose prepoznatljivu ZAA energiju, ali i prikazuju bend u novom ruhu, sa nešto tvrđim zvukom, publika može da presluša na Deezer platformi, a izdanje albuma omogućila je izdavačka kuća Lampshade Media.

Pored četiri ranije objavljena singla: ’99 Hope, What About, I Drive, Time, album donosi i sedam potpuno novih pesama. What About je korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mesto rock ‘n’ roll zvuku, a pesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane. U žanrovskom smislu, album se može okarakterisati kao post-rock-reggae ili crossover sa elementima reggae muzike. Tekstovi su primetno slikovitiji, sa više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

“Album What About pokazuje koliko smo se dobro upoznali i sjedinili svirajući zajedno. To što ne živimo u istom gradu je ograničilo naša viđanja na probama jednom mesečno na par dana. Na svakom setu proba je nastajala najmanje po jedna pesma. Mi u šali volimo da kažemo da je ovaj album kao mesečni presek emotivnog stanja svakog člana benda  u 2013”, rekao je Ivan Đokić, gitarista benda ZAA.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar