MTV doneo novu energiju na Šabački letnji festival

MTV doneo novu energiju na Šabački letnji festival

Šabački letnji festival u protekla tri dana privukao je više od 20 000 posetilaca. Zahvaljujući novom konceptu i izboru bendova, MTV – ovogodišnji organizator ŠLF-a, doneo je novu energiju u grad na Savi.

Da su favoriti šabačke publike, Hladno pivo pokazalo je spektakularnim nastupom. Horsko pevanje, eksplozivne gitare i neizbežna šutka obeležili su nastup Mileta Kekina i njegovih pivopija. „Pitala si me”, „Dibidus”, „Pjevajte nešto ljubavno”, „Mojoj majici” i „Vjeruj u mene” samo su neki od hitova koji su se našli na repertoaru, a posebno mesto zauzela je u glas otpevana pesma „Nije sve tako sivo”, koju su fanovi ŠLF-a u fejsbuk anketi izabrali za himnu festivala!

Čast da svojim nastupom zatvori ovogodišnji ŠLF pripala je Mačelu i njegovom pratećem bendu Napeti Quintet. U svom, sada već prepoznatljivom teatarskom maniru, Marčelo je pružio izvanredan ugođaj izvodeći plejadu svojih pesama, među kojima su bile „Pegla“, „Muk“, „Mamica“, „Otkucaji“ i „Laž“. Za finiš su ostavili pesmu „Pozerište“, kao i svoj doprinos sećanju na Vladu Divljana, čiju su čuvenu pesmu „Patuljci“ izveli su u kombinaciji sa Marčelovom pesmom „Sunce“.

Trenutno najtraženija domaća festivalska atrakcija, grupa Ničim izazvan, uspela je da svojom emocijiom, ljubavnim pesmama i neo boemskim stilom dotakne sve prisutne. „Bobobom“, „Tužne devojke“, „Glas“, „Rekla je“, apsolutni hit „Trideset“ kao i aktuelna pesma „Glupost“ uveličali su ŠLF slavlje. I ovaj vrbasko-beogradski sastav upriličio je čast prerano preminulom Vladi Divljanu izvođenjem pesme „Samo jednu ljubav imam“.

Program na Jelen Main Stage-u otvorio je sastav iz Sremske Mitrovice Kofein, posvećen rok muzici kasnih osamdesetih. Potom je na glavnu binu izašao bend Siempre Peligroso, lokalni alt rok, grandž, metal sastav. U odličnoj sviračkoj, pevačkoj i energetskoj formi pružili su okupljenima odličan start koji je vodio ka finalu 14. ŠLF-a.

Nakon završetka muzičkog programa na Jelen Main Stage-u, žurka se preselila u zidine Šabačke tvrđave, gde su za najbolje ritmove bili zaduženi Darren Emerson, bivši član kutnog britanskog sastava Underworld, Lea Dobričić i Marko Nastić, čijim setom je zvanično završeno 14. izdanje Šabačkog letnjeg festivala.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar