Mile Kekin na Arsenal Festa 09

Mile Kekin na Arsenal Festa 09

Kantautor Mile Kekin predstaviće se posetiocima Arsenal Festa 09 nastupom 21. juna na Garden Stage-u, gde će promovisati aktuelni samostalni album "Kuća bez krova".

"Ne radim istu stvar ko sa Hladnim pivom. Sviram sa sviračima koji su me pratili na solo albumu ’Kuća bez krova’. Sviraćemo pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog ’U dva oka’ (2001). Znam da nije publici lako me odvojit od Hladnog piva ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I testualno i muzički je ovo sasvim drugi film, puno smireniji i s glavnim junakom koji jako liči na mene", kaže Mile.

Dve godine intenzivnog rada Mile Kekina rezultiralo je albumom na kojem se nalazi deset pomno biranih i vrhunski odsviranih pesama. Autorski i delom autobiografski album nastao je pod palicom jednog od najboljih regionalnih producenata Denisa Mujadžića Denikena.

Već je prvi singl "Reno 4" dao naslutiti da će se ovaj album žanrovski uveliko razlikovati od materijala koji Kekin inače izvodi na koncertima svog matičnog pank rok benda Hladno pivo. Sledili su "Atlas", "Takav par" i saradnja sa Momčilom Bajagićem-Bajagom u "Atlantidi", za koju Mile kaže da je pesma o "nama iz plemena Azri".

"Album ’Kuća bez krova’ zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Saundtrek filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rokerskog garda. Počinje naslovnom ’Kućom bez krova’ u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom ’Atlantida’, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao. Na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto ’dobronamjerno, primjereno i pozitivno’, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike", objašnjava Mile.

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala košta samo 2.300 dinara preko Ticket Vision-a (bivšeg Eventima), odnosno www.tickets.rs, a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u "Da Gama travel-u" (Višnjićeva 3).

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar