Hladno pivo ponovo na Arsenal festu

Hladno pivo ponovo na Arsenal festu

Zagrebačko Hladno pivo će 30. marta u dvorani "Šumadija" u Kragujevcu održati koncert, koji će biti prvi u nizu promotivnih akcija pred održavanje drugog "Arsenal festa" 14, 15. i 16. juna ponovo u jedinstvenom prostoru na otvorenom - Kneževom arsenalu.

Prvi "Arsenal" u tri dana prošlog juna privukao je preko 15.000 posetilaca iz Srbije i regiona, a tadašnji "hedlajneri" Hladno pivo, logičan su izbor da se u martu vrate u Kragujevac i promovišu drugo izdanje festivala svirkom u "Šumadiji".
hladnopivo3
Mile Kekin, frontmen benda regionalno poznatog po hitovima "Nije sve tako sivo", "Samo za taj osjećaj" i "Pitala si me", kaže da se prostor Kneževog arsenala "pokazao kao fantastična scenografija za rok festival!"

"Eto nas ponovno u gradu nekada crvenih zastava. Ovaj put nam je pripala čast najaviti drugi “Arsenal”. Prošli put nas je publika odlično prihvatila, pa ne vidim razloga zašto ne bi to sada ponovili u “Šumadiji”, a možda i nadmašili? Prošli smo put dijelili hotel s Batom Živojinovićem, koji je bacao bombe još dok smo mi jeli pačja g.... Neprocijenjivo!", kaže Mile.

Ulaznice za koncert grupe Hladno pivo, mogu se kupiti u pretprodaji za samo 700 dinara, a kasnije 900 dinara (na dan koncerta), u Domu omladine Kragujevac (od 10:00 do 20:00, Branka Radičevića 1.) i „DR Studio music shop“ u Kragujevcu, kafe klubu „Velvet“ u Čačku, klubu „Soto Sopra“ u Kraljevu i „T.N.T. music shop“ u Jagodini.
hladnopivo2
Drugi "Arsenal fest" biće održan u četvrtak 14. juna, petak 15. juna i subotu 16. juna, a novost festivala biće učešće nekoliko stranih izvođača, uz brojna značajna imena srpske i regionalne rok scene. Imena izvođača, satnicu i cene ulaznica, organizatori Dom omladine Kragujevac i Long Play iz Beograda, objaviće postepeno u narednim nedeljama.

"Arsenal fest" je manifestacija koja ima za ciljeve - obnavljanje zajedničkog kulturnog prostora među državama bivše Jugoslavije, povezivanje sa svetskim muzičkim tokovima, promociju popularne kulture među mladima, ali pre svega – oživljavanje kulturno-istorijskog nasleđa
grada Kragujevca.

Knežev arsenal, u kome će se drugi put održati naš festival, spada u najoriginalnije koncertne prostore u ovom delu Evrope, jer je smešten u jedinstveni fabrički prostor nekadašnje „Crvene Zastave“.Sa velikim, neaktivnim fabričkim dimnjakom u sredini festivalskog prostora, koji je okružen nekadašnjim zgradama za proizvodnju sagrađenim od crvene cigle, Knežev arsenal izgleda kao da je iz Mančestera netaknut prebačen u srce Šumadije!

Ukazom Kneza Srbije Aleksandra Karađorđevića od 17. marta 1851. godine, Topolivnica je iz Beograda premeštena u Kragujevac, a 1883. je preimenovana u Vojnotehnički zavod, da bi posle Drugog svetskog rata bio proširen proizvodni program iz koga je nastala fabrika „Crvena zastava“.

Kao mesto gde je nastala moderna srpska industrija, Knežev arsenal danas, zahvaljujući "Arsenal festu" postaje jedna od najatraktivnijih kulturnih lokacija Kragujevca, jer predstavlja simbiozu industrijske arhitekture 19. veka i modernih umetničkih tendencija.Preuzeto sa: Long Play

Galerija

13313290197438_10.jpg
13313290435078_14.jpg
13313290577607_28.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar