Eyesburn nastupa 1. februara u Kragujevcu

Eyesburn nastupa 1. februara u Kragujevcu

Popularni hardcore pank-rege sastav Eyesburn i crossover rege grupa Zaa će u subotu, 01.02.2014. godine od 22h, nastupati u koncertnom prostoru Arene Fun Factory u Kragujevcu. Cena karata u pretprodaji je 500 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 700 dinara. Karte se mogu nabaviti u Areni Fun Factory i u Domu omladine (Kragujevac).

Nakon provereno dobre svirke druženje će se nastaviti u dobro poznatom prostoru Sport & Fashion Caffe-a u Areni od 01h uz zvuke kvalitetne regge muzike, najavljuju organizatori!

O BENDOVIMA

Grupa Zaa nam dolazi iz Kruševca i osnovani su 2008. godine. Njihova muzika je stilski veoma raznovrsna, bazirana na ska korenima sa raznolikim uticajima od jazz-a do punk zvuka. Prepoznat kvalitet je i doveo bend do veoma intenzivnih koncertnih aktivnosti po klubovima i festivalima u regionu kao i u Češkoj, Austriji i Mađarskoj. Od preko 120 koncerata treba izvojiti nastupe na festivalima "Punt art" i "Overjam" u Sloveniji, "Exit" i "Festival uličnih svirača", “Trenchtown”, "Reggae Serbia fest", “Etvrđava”, banjalučki “Nektar Demofest”, najznačajniji takmičarski festival na prostoru exYu za bendove koji nemaju zvanično izdanje, gde su 2009. u konkurenciji preko tri stotine grupa osvojili treću nagradu, kao i španski, takmičarski festival “Rototom”. U okviru konkursa za najbolji evropski rege bend 2011.godine, u kokurenciji sastava iz istočne Evrope, bend ZAA je izabran za jednog od troje finalista. Do sada su izdali dva studijska albuma: "ZAA" i "Good things", dvostruke singl-ove  "Full scale riot/Moonlight" I EP "Foot by foot". Danas Zaa predstavlja koncertno najaktivniji bend na ovim prostorima pored nekolicine drugih izvođača. Članove grupe čine:
Tamara Ristić i Sanja Vučić - vokali
Zlatko Petković - bubanj
Tomislav Ilić - bas
Ivan Đokić - gitara
Borivoje Đorđević - saksofon/blok flaute
Zoran Vasić - klavijature
Bojan Garašević – tonac

EYESBURN sada će već drugi put po redu nastupiti u Arena Fun Factory. Bend je oformljen 1994 godine. Vremenom hardcore zvuk počinje da obogaćuje i drugim muzičkim stilovima. Tokom gotovo dvadeset godina postojanja na sceni, „Eyesburn” se može pohvaliti brojnim uspesima. Od 2001. godine postaje koncertno najaktivniji bend u Srbiji, a zatim širi svoju popularnost i na region. Svirali su na brojnim izdanjima Exit festivala, gostovali na beogradskim koncertima „Lee Scratch Perry”-ja i „Burning Spera“-a, kao i na nastupu „Asian Dub Fondation“. Jedan od bitnijih koncerata u karijeri „Eyesburna“ je nastup sa Maksom Kavalerom u Beogradu, pod sloganom „Soulfly Jam“. „Eyesburn“ kasnije nastupa kao predgrupa benda „Soulfly“ u Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Hrvatskoj...na najvećim svetskim muzičkim festivalima poput „Dynamo“-a i „Aerodroma“.Prepoznatljivost su stekli i po muzici rađenoj za film „Munje. Danas je bend aktivan u drugačijoj postavi i promovišu novi zvuk koji nazivaju Peace Metal. Bend nije postojao u periodu od 2007. do 2011. godine, a „Reality Check“ je  prvi album objavljen nakon 2005. Eyesburn još uvek promoviše svoj album „Reality Check“ dok ZAA vredno radi na svom predstojećem albumu koji su već najavili spotovima za numere „99 Hope“ i „Pot of Gold“.
Članove grupe čine:
Nemanja Kojić – trombon I vokal
Aleksandar Petrović – bubnjar
Vladimir Lazić – bas
Vukašin Marković – trombon, back vokal
Zoran Đuroski – ritam gitara

Galerija

13909418260169_01.jpg
13909418423277_02.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar