Električni orgazam ovog decembra u Domu Omladine povodom 35 godina postojanja

Električni orgazam ovog decembra u Domu Omladine povodom 35 godina postojanja

Jedan od najpopularnijih domaćih rokenrol bendova će ove godine proslaviti čak tri i po decenije postojanja. Ovaj neverovatan bend će ovaj značajan jubilej obeležiti koncertom koji će se održati 26. decembra u dvorani „Amerikana“ u Domu Omladine. Taj koncert će biti samo deo turneje koju su planirali po gradovima Srbije.

Sve ljubitelje ovog čuvenog benda očekuje sjajan izbor pesama. Repertoar će biti organizovan kao presek njihovog celokupnog opusa. Biće to dva sata nezaboravne zabave! Premijerno će uživo odsvirati i pesmu sa albuma koji je planiran za sledeću godinu. Publika će imati i priliku da se priseti i starih pesama kao što su Locomotion i’Seks, droga, nasilje i strah.

Njihova karijera se zaista može smatrati primerom na ovim prostorima kada su u pitanju domaći bendovi. Iza sebe imaju zaista raznolik spektar albuma koji su bili u psihodeličnom, rokenrol, eklektičnom i mnogim drugim stilovima. Poslednji album su izdali 2010. godine pod nazivom “To što vidiš to i jeste” i njegov stil se može nazvati gruvajuće fluidnom.

Ono što ističu kao svoj najveći ponos jeste to što su se do sada uz njih mnoge generacije budile, školovale, zabavljale, udavale i ženile. Jako su ponosni na činjenicu da su svojom muzikom uticali na tolike generacije. Nadaju se da će ih na ovom koncertu posetiti baš sve te generacije koje su ih slušale tokom osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih godina. Takođe bi voleli da njihov koncert 26. decembra posete i nove generacije kojima će to biti “prvi Orgazam”.

Ovaj bend je nastao bukvalno iz “nehata”. Nekada davno, davne 1980. godine, tačnije 13 . januara  su se u beogradskoj kafani “Mornar” okupili Gojković, tadašnji bubnjar, klavijatursita Ljubomir Đukić i gitarista Ljubomir Jovanović-Jovec. Sklopili su dogovor da nastupe kao predgrupa bendu Hipnotisano pile, njihovom matičnom bendu. Bend Električni orgazam je trebalo da postoji samo to jedno veče, međutim sudbina je za ovu trojicu muzičara spremila drugi plan. Uvideli su da žele da Električni orgazam opstane kao njihov matični bend. Neverovatno je to da taj bend postoji već 35 godina i da postojano stoji na muzičkom nebu toliko dugo. Nikada se nisu specijalno eksponirali u javnosti već su se samo trudili da svaki njihov singl i album publici regiona ponudi neku novu energiju i u tome su uspeli.

Ukoliko volite ovaj bend i želite da budete deo sjajne manifestacije koja će pokriti ceo njihov rad požurite u Dom Omladine kako biste kupili svoju kartu ili pak rezervišite putem interneta na stranici Eventim-a.  Ukoliko niste iz Beograda, a ne želite da propustite ovaj spektakl i nemate gde da odsednete, predlažemo vam da počnete što pre sa traženjem smeštaja u Beogradu pošto je u ovom period oko Nove godine velika potražnja. Ukoliko je jaka želja, sigurni smo da ćete uspete da nađete apartmanski smeštaj u Beogradu.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar