Arsenalizacija 2014

Arsenal fest će imati ove godine pogat prateći program koji kreće već od ponedeljka 16. juna.

Ponedeljak, 16.06. – Sreda, 18.06.2014. od 21:00, Galerija Doma omladine: “KRAF na ARSENAL-u”.
Jedini kragujevački filmski festival (KRAF – Kragujevački festival antiratnog i angažovanog filma), na ovogodišnjem gostovanju na “Arsenal FEST-u”, prikazuje izbor najboljih rock-dokumentaraca i filmova koji se bave urbanom kulturom, a koje je publika tokom proteklih sedam godina festivala ocenila kao najbolje.

Petak, 20.06.2014. od 21:00, plato ispred Doma omladine: Koncert Škole rok muzike “Oktava”.
Doprinos ovogodišnjem “Arsenalu”, daće i prva škola rok muzike na ovim prostorima, “Oktava”, koja od 1990. godine radi pod vođstvom Milana Milosavljevića – Mikice, nekadašnjeg gitariste Smak-a i kroz koju je do sada prošlo preko 600 polaznika, uzrasta od 8 do 25 godina, od kojih je veliki broj započeo profesionalnu muzičku karijeru u zemlji i inostranstvu. Profesori i učenici “Oktave” su svirali na prvom “Arsenalu”, a ove godine će održati koncert ispred Doma.

Utorak, 24.06.2014. od 19:00, Galerija Doma omladine: Promocija zbirke pesama “Bremeplov” Nikole Vranjkovića.
“Bremeplov” je nova, druga po redu, zbirka pesama upotpunjena sa četiri priče, koja prati istoimeno EP izdanje i predstavlja nastavak karijere Nikole Vranjkovića posle napuštanja benda Block Out. “Bremeplov” će kragujevačkoj publici predstaviti autor u Galeriji Doma omladine.

Sreda, 25.06.2014. od 19:00, plato ispred Doma omladine: Škola baleta “Aplauz”, savremeni balet.
Članovi škole baleta, u svojevrsnoj igračkoj “Tribute to Gibonni” varijanti, izvešće koreografiju posvećenu hitovima glavne zvezde drugog dana ovogodišnjeg “Arsenala”. Nastup na otvorenom, ispred zgrade Doma omladine, biće uvertira u ekskluzivni deo programa ovog dana, izložbu Gorana Dimića.

Sreda, 25.06.2014. od 19:00, Galerija Doma omladine: Izložba plakata Gorana Dimića -  “EKV/Partibrejkers/El.Org./2D”.
Grafički dizajner Goran Dimić, rođen u Kragujevcu, školovan u Beogradu, od devedesetih poslovno vezan za Mađarsku, pored mnogobrojnih autorskih referenci ima i profesionalni rad (omoti albuma, plakati…) vezan za zlatno doba beogradskog “Novog talasa”. Od rane mladosti, pod snažnim uticajem rokenrola, objavljivao je crteže u štampi, oblepljivao ulice svojim plakatima i sarađivao sa najznačajnijim bendovima u Jugoslaviji. Ne bi bilo iznenađenje, da se u svakoj drugoj kući, nalazi bar jedno njegovo delo, omot za ploču ili plakat na zidu. Dima je u to vreme radio plakate za EKV, Partibrejkerse, Električni orgazam, a sada je, specijalno za “Arsenal Fest”, odlučio da uradi potpuno novi vizuelni izgled plakata za pomenute bendove.

Sreda, 25.06.2014. od 20:00, plato ispred Doma omladine: “Rock vs Classic Duo“ - violinski koncert Ive Paunović i Lane Stefanović,  učenica muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ iz Kragujevca.
Danas je trend u svetu da se muzički pravci miksuju, ukrštaju, mešaju i u svojevrsnoj fuziji, koja nema nekih posebnih pravila osim urođenog talenta, plasiraju publici na opšte zadovoljstvo. Jedna od omiljenih kombinacija su rok i klasična muzika, pa su Iva Paunović i Lana Stefanović, mlade violinistkinje iz Kragujevca, odlučile da, povodom “Arsenala”, u svom maniru obrade neke pesme koje vole. One će održati koncert ispred Doma, nakon Dimićeve izložbe.

Četvrtak, 26.06.2014, “Garden Stage”/”Knežev Arsenal”: “Dobro svetlo”/”Good Light” - međunarodna izložba fotografije (video projekcija).
“Dobro svetlo / Good Light” je međunarodna izložba fotografija organizovana od strane Foto-kluba Kragujevac, na kojoj učestvuje 525 autora iz 63 zemlje, sa više od 5.000 fotografija raspoređenih u šest tema. Pokrovitelji izložbe su najveće svetske fotografske asocijacije: FIAP, PSA, UPI, IAAP, ISF i Foto-savez Srbije. Otvaranje izložbe i dodela nagrada planirana je za 26. jun u Galeriji Narodne biblioteke Vuk Karadžić, a fotografije će biti projektovane na “Garden Stage” prve večeri Arsenal FEST-a.

Petak, 27.06.2014, “Čaurnica”/”Knežev arsenal”: Izložba fotografija “Igraj 1, 2, 3, 4” Ružice Milovanović / “Urban Bug”.
Ružica Milovanović tri godine fotografiše za “Urban Bug” – mesečni vodič kroz alternativnu kulturu. Iza sebe ima tri uspešne izložbe i veliki broj fotografisanih žurki i festivala. Njene izložbe su neformalne i neobične, radove uvek prati sjajna muzika i atmosfera, a tema njenog rada su, naravno, DJ – evi i žurke. Fotke možete pogledati u Čaurnici Kneževog arsenala, 27.juna, druge večeri Arsenal FEST-a.

Subota, 28.06.2014, od 12:00, Bašta Doma omladine: “Berza ploča”
Sve popularnije berze rok ploča, nisu više samo mesto susreta pasioniranih kolekcionara, nego i šire publike. Po prvi put na Arsenalu, ove godine će se organizovati ova zabavna “berza” u bašti Doma omladine.

Četvrtak, petak, subota, 26, 27, 28. 06.2014, “Knežev arsenal”/prostor ispred “Čaurnice”: “PasteUp LIVE!”
“PasteUp LIVE” je kombinacija međunarodne street art izložbe na kojoj učestvuje dvadeset aktuelnih autora domaće (Master, Weedzor, Junk…) i međunarodne street art scene (autori iz SAD, Španije, Nemačke, Velike Britanije, Rumunije…) i interaktivnog prostora u vidu velikog belog paste up-a oblika logotipa Arsenal FEST-a na kom će posetioci, tokom trajanja festivala, moći da ostave svoj trag – crteže, potpise, poruke nastale na licu mesta, stickere itd. i na taj način i sami doprinesu vizuelnom izgledu i atmosferi festivala.

Četvrtak, petak, subota, 26, 27, 28. 06.2014, “Knežev arsenal”: “Mobile Festival Shop”.
“Mobile Festival Shop” je humanitarna akcija organizovana od strane “Zaječarske inicijative” i Fondacije “Iskorak” i fokusirana je na prikupljanje sredstava za poplavama ugroženo stanovništvo sa područja Svilajnca. U “Mobile Festival Shop” – u, posetioci će moći da kupe unikatne radove mladih (majice, šalovi, torbe, leptir mašne…) nastale tokom radionice primenjenog dizajna u Omladinskom centru u Zaječaru.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar