Adele ima najprodavaniji singl u poslednjih 18 godina!

Adele ima najprodavaniji singl u poslednjih 18 godina!

Adel sa pesmom “Hello” ima najveću nedeljnu prodaju još od pesme “Candle in the Wind 1997”, Eltona Džona. Pored toga što je pesma izbila na prvo mesto Billboard Hot 100 liste, Adelin singl “Hello” je prva pesma ikada koja je za samo nedelju dana imala više od 1 milion prodatih singlova!

Ovim uspehom, Adel se našla “rame uz rame” sa rekordom koji drži “Candle in the Wind”, pesma Eltona Džona koja je bila posvećena Princezi Dajani, 1997. godine. Njegova posveta Dajani, tragično stradaloj princezi od Velsa, bila je dve nedelje među naprodavanijim sa 3. 446. 000 u debitanstkoj nedelji, a zatim u narednoj nedelji sa 1.212.000.

Adele će dugoočekivani treći studijski album “25” objaviti u petak, 20. novembra u izdanju XL Recordings. Ovo je ujedno i početak saradnje Baggars group i izdavačke kuće Lampshade Media koja će pored promocije novog albuma Adele u Srbiji biti zadužena i za promociju svih izdanja Beggars group u okviru koje se nalaze 4AD, Rough Trade Records, Matador Records, and XL Recordings.

Adele beleži i velike uspehe u Srbiji. Pesma je trenutno na prvom mestu Youtube liste najgledanijih materijala na Youtubu u Srbiji.

addele hello

NAJSLUŠANIJA
“Hello” je samo u prvoj nedelji imala ogroman broj emitovanja čime je preuzela prva mesta na listama slušanosti od Justina Biebera. Ova pesma dominira na način na koji nijedna pesma nije dominirala u digitalnoj eri. Za samo 24 sata, oborila je Vevo rekord u preslušavanju.

Spot “Hello” broji više od 249 miliona pregleda na YouTube kanalu! Brojem pregleda oborila je dnevni rekord gledanosti koji je držala Tejlor Svift sa pesmom “Bad Blood”. Takođe, “Hello” je prestigla i rekord “Wrecking Ball” pesme Majli Sajrus kao video koji je najbrže stigao do 100 miliona pregleda, i to samo za 5 dana!

NAJPRODAVANIJA
Ova pesma je ujedno i najprodavanija pesma ikada! Pored mogućnosti preslušavanja na YouTube-u, više od milion osoba platilo je preko dolar i 29 centi za download pesme! Drugo mesto drži Flo Rida sa hitom iz 2009. godine “Right Round” koji je prodao oko 636.000 digitalnih kopija u prvoj nedelji.

I ovo nije sve! Preko aplikacija Shazam koja prepoznaje pesme, za svega jedan dan, preko 200.000 ljudi je želelo da zna i sluša Adelin “Hello”. Nijedan singl ikada nije imao toliko prepoznavanja na Shazamu kao ovaj!

 Izvor: XL Recordings/Beggars Groupe / Lampsahde Media

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar