2015 MTV EMA dodela nagrada

2015 MTV EMA dodela nagrada

Bilo je to nezaboravno 2015 MTV EMA veče koje su obeležili moćni nastupi najvećih svetskih muzičkih zvezda, a koje je direktno prenošeno širom sveta iz dvorane Mediolanum Forum u Milanu. Dodela evropskih MTV nagrada zabeležila je više od 603 miliona glasova fanova iz celog sveta, a među dobitnicima nagrada našli su se Justin Bieber, Ed Sheeran, Nicki Minaj, One Direction, Rihanna, Macklemore & Ryan Lewis, Taylor Swift, Shawn Mendes i mnogi drugi.

Justin Bieber je pokazao sav svoj talenat u neverovatnom nastupu na kojem je izveo hit „What Do You Mean?“, a veče je završio kao najveći dobitnik osvojivši čak pet MTV EMA nagrada i to u kategorijama: Najbolji muški izvođač, Najbolji izgled, Worldwide Act: Severna Amerika, Najbolja saradnja (za pesmu „Where Are You Now?“ iza koje stoje i Skrillex i Diplo), a njegovi obožavaoci pokazali su se kao najstrastveniji fanovi u svetu pop muzike, pomažući mu da osvoji nagradu u kategoriji „Najvatreniji fanovi“ u uzavrelom takmičenju na društvenim mrežama, koje su momci iz benda One Direction završili na drugom mestu.

Novak Djoković bio je jedan od prezentera na dodeli nagrada. Novak se crvenim tepihom proseta sa suprugom Jelenom, a kasnije u okviru dodele dodelio nagradu za najboljeg hip hop izvodjača.

Pharrell Williams je zatvorio veče sa moćnom izvedbom svog hita „Freedom“. Nakon toga, šou se preselio na Trg Duomo u centru Milana, gde je na hiljade fanova držalo masivnu zastavu slobode (Freedom flag), dimenzija 23x16 metara. Okupljajući zastave svih zemalja sveta na jednom mestu, ova zastava slobode predstavlja rađanje utopijske zemlje koja ne poznaje za granice, čime je simbolično otpočela MTV Freedom kampanja, koja za cilj ima ukazivanje na problem aktuelne izbegličke krize i osnaživanje aktivizma i prikupljanja donacija za rešavanje ovog problema. Više informacija o ovoj kampanji možete pronaći na freedom.mtvema.com (#EMAfreedom).

Domaćin 2015 MTV EMAdodele Ed Sheeran imao je pune ruke posla tokom cele večeri. Ne samo da je bio na čelu ceremonije, koju je vodio uz pomoć Ruby Rose, već je zapalio scenu energičnim nastupom sa Rudimentalom, u izvedbi njihovog hita „Lay It On Me“, a kući je otišao i sa dve nagrade u kategorijama „Najbolji nastup uživo“ i „Najbolji World Stage nastup“.

U nezaboravnom odavanju počasti Italiji, ovogodišnjoj zemlji-domaćinu, legendarni italijanski tenor Andrea Bocelli oduzeo je dah publici novom verzijom svog hita „Time To Say Goodbye“, a potom mu se pridružila moćna Tori Kelly u jedinstvenoj izvedi hita „Just Give Me a Reason“, pesme koju u originalu pevaju Pink i Nate Ruess.

Sledeća dodela MTV EMA nagrada, 2016 MTV EMA, biće održana u holandskom gradu Roterdamu!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar