Trendovi u šminkanju za 2015.

U svetu, a sada već i kod nas je IN koristiti nove tehnike šminkanja – olovka i akvarel, koje su plasirali ruski šminkeri. Ove tehnike su pre svega vezane za šminkanje očiju. Olovkom i akvarelom se pojačava intenzitet senki, više nego bazom za senke.
 
Ono što je zaživelo u 2014. godini, a nadam se da neće biti i u 2015. je preterano iscrtavanje obrva, preterivanje u podebljavanju i u boji kojom se iscrtavaju. Jako ružno izgleda kada nisu usklađene ni sa oblikom lica, ni sa nijansom prirodne boje kose.
sminka.jpg
ŠMINKA ZA MATURANTKINJE
Budućim maturantkinjama preporučujem da ne preteruju! Treba uskladiti garderobicu i šminku. Ako se odluče za efektne haljine, treba šminka da bude mirnija i obrnuto. Kao i prošle godine, smatram, što ću i raditi, da treba istaknuti njihovu prirodnu lepotu. Nikako previše teških pudera, ali oči i usta svakako mogu biti i jako istaknuti.

ŠMINKA ZA MLADE
Buduće mlade mogu, kao i uvek, da biraju. Preporuke za njih su “soft” varijante šminke. Ali to nikada nije obavezno jer postoje i neveste koje žele da nose jaku šminku. Zato je najbitnije odraditi probnu šminku da ne bi bilo nikakvih problema na dan venčanja, kada treba da budu samo srećne i nasmejane.
sminka marija radovanovic.jpg
DNEVNA ŠMINKA
Ono što je jedino prihvatljivo i lepo da se nosi preko dana je tonirana krema, lagani puderi, blaža kajsijasta rumenila, samo blago popunjene obrve nežnom svetlo braon ili sivkastom senkom/olovkom, maskara i sjaj ili labelo za usta.

PORUKA ČITATELJKAMA
Drage moje, čuvajte svoju kožu! Više razmišljajte da je pravilno negujete uz odgovarajuće maske, pilinge i kreme, nego o jačini pudera koji će pokriti sve nedostanke. Nekada su samo tonirana krema, maskara i sjaj sasvim dovoljni!

Profesionalni šminker Marija Radovanović

O autoru teksta
Za Mariju Radovanović šminkanje je posao koji radi sa zadovoljstvom i sa puno ljubavi. Prvu školu je upisala 2007. dok je još bila u srednjoj školi i bežala sa časova da bi šminkala. Godine 2012. Marija je bila u Sloveniji na usavršavanju, u školi šminkanja Glazel Visage. Edukator je tada bila šminkerka iz Moldavije Inna Musinscaia, u svetu poznata kao pobednica na brojnih takmičenjima, a sada već i kao član žirija na takmičenjima. Tada je učila "olovka i akvarel" tehnike i skoro uvek ih primenjuje u radu.

Marija radi u salonu Kiki hair style, gde pripadnice lepšeg pola mogu da dobiju odličnu frizuru i šminku na jednom mestu!

Od šminke dosta koristi Glazel Visaga, čiji je i distributer za Srbiju već godinu dana. Kaže da je šminkerke sve više koriste i da su jako zadovoljne. Pored toga koristi i MAC, Make up Forever, Kryolan, Sephora i Estee Lauder.

KONTAKT: Profesionalni šminker Marija Radovanović
sminka modni vrisak.jpg

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar