Savršen mat efekat kod masne kože

Savršen mat efekat kod masne kože

Nama sa masnijom kožom svakako treba matiranje i zimi. Zapravo volim ovo godišnje doba i iz razloga što se koža manje masti i nekako ten dođe na svoje. Ove zime pronašla sam svoj savršen par. Riječ je o Garnier Miracle Scin Perfector BB kremi za normalnu do masnu kožu i MaxFactor Creme puff puderu u kamenu - nijansa Transculent. Ove BB kreme su zaista hit u zadnje vrijeme, osiguravaju prekrivanje sutnijih nedostataka i crvenila, a istovremeno i njeguju i liječe kožu.

Meni ova krema odgovara izgleda samo zimi ili po hladnijem vremenu, a ljeti mi je čak i ona premasna. Doduše, ljeti izbjegavam maskiranje kože puderima jer su mi preteški. Prekrivanje joj je srednje. Dolazi u dvije nijanse (šteta, jer meni bi kombinacija ova dvije najviše odgovarala), lagana je i pretpostavljam da ću od sada koristiti isključivo BB kreme zbog tog laganog osjećaja koje ostavljaju na koži, a odustajem polako od teških pudra.

Što se tiče MaxFactor pudera u kamenu, koristila sam ga i ranije. Zatim je počeo val isprobavanja raznoraznih kamenih pudera i sad sam se ponovo vratila njemu. Prednost ovog pudera je to što dobro prekriva za jedan kameni puder, a moram priznati da me je privukao i svojim mirisom koji je nevjerovatno ugodan. Dostupan je u više nijansi i dolazi u pakovanju od 21g i zaista može da dugo traje...

Ovim parom sam osigurala savršen mat efekat i srednje prekrivanje.

                                                                                                                Vaša Vanja Subotić

Be Yourself by Vanja Subotić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar