Saveti za šminku - svetlucavo roze

U ovom periodu najvažnije je posvetiti pažnju svojoj koži. Da bi šminka izgledala savršeno, pored kvalitetne šminke, bitno je imati lepu i negovanu kožu. Neophodno je svakodnevno hidriranje lica odgovarajućšim kremama i losionima.

Pre početka šminkanja, potrebno je da lice bude potpuno čisto i namzano kremom, minimum 10 minuta i onda možete početi. Ukoliko ima suvišnog sjaja na licu, stavite neku bazu ili prajmer, čime dobijate baršunastu kožu.
sminka
Hidrantna krema –Nivea
Baza – MagiX Podloga za lice (Avon)


Nakon toga korektorom prekrivate nedostatke. Žutim se prekrivaju ljubičasti i tamni podočnjaci, zelenom crvenilo i bež korektorom ostali nedostci. Korektor treba da bude svetliji od podloge i pudera. Delujete kao duh.
sminka12
Korektor – Sephora, trobojni korektor
Pan Stick – Max Factor

Sledeći korak je nanošenje pudera. Birajte tipove podloge i nijanse koje odgovaraju vašoj koži, najbolje je da podloga bude iste nijanse kao vaša koža ili samo jednu nijansu tamnija. Namažite i vrat, kao ne bi imali vidljive „prelaze“. Posle podloge mozete nijansirati lice kamenim puderima, koji će upiti i suvišnu masnoću. Bitno je staviti na kraju završni puder, a može i fiksator, ukoliko šminka treba da stoji više od 20 sti na licu.
sminka13
Podloga – Lasting Performance, Max Factor
Puder u kamenu – Creme Puff, Max Factor
Puder – Translucent, Max Factor

Ukoliko vam je potrebna samo dnevna šminka, možete staviti malo rumenila, maskaru i sjaj i spremne ste. A možete istaći oči, krejonom ili ajlajnerom. Obavezno skinite puder sa obrva i stavite smeđu olovku za obrve.
sminka14
Krejon – crni, Max Factor
Olovka za obrve – smeđa, Lady Ann
Rumenilo – 05 Forever warm, Maybelline

 
Što se tiče večernje šminke, nezaobilazan je “smoke eyes”, a šljokice su popularne ove sezone.
sminka15
Senka – crna, Rimell
Senka - roze, Dior
Šljokice – bele i roze Laval
Ajlajner – L’oreal
Maskara – 2000 Caloria, Max Factor


Za ovakve oči, potrebna vam je crna senka, roze senka, bele i roze šljokice i crni ajlajner. Na spoljnje uglove i sve do sredine kapka stavite crnu senku, na unutrašnji ugao kapka roze senku i četkicom ublažite prelaz. Na roze senku stavite šljokice. Ispod ne morate stavljati senku, a možete neku bež... Ne treba ostaviti oštre ivice na kapku, tako da štapićem za uši razmrljajte crnu senku na gornjem delu kapka. Stavite ajlajner i dobijate savršen kapak. Ispod oka nanesite krejon i preko njega crnu senku. I naravno, maskaru na kraju, u 2-3 sloja.
 
Na kraju stavite rumenilo na jagodice, svetlo roze karmin i malo sjaja.
Rumenilo – 59 Mogano, Deborah
Olovka za usta – roze, Max Factor
Karmin – 20 LipfinityMax Factor
Sjaj – Max Factor

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar