Puder obrve - kako se rade, koliko traju i kome se preporučuju?

Puder obrve - kako se rade, koliko traju i kome se preporučuju?

Puder obrve, poznate i kao ombre obrve, postale su sve popularnije poslednjih godina kao polutrajna alternativa tradicionalnoj šminki za obrve.

Puder obrve pružaju prirodan, ispunjen izgled obrvama koji može da traje prosečno dve godine, a ukoliko razmišljate o ovoj tehnici, morate znati neke važne stvari o tome kako se rade, koliko dugo traju i kome najprikladnije stoje!

Sve u svemu, one mogu biti odlična opcija za one koji traže dugotrajno rešenje kom nije potrebno mnogo za održavanje, a pritom poboljšavaju izgled obrva. Pogledajte u nastavku šta sve treba da znate pre nego što se odlučite za ovu proceduru!

Osnove procesa iscrtavanja puder obrva
Puder obrve uključuju korišćenje kozmetičke mašine za tetoviranje, koja koristi finu iglu za implantaciju pigmenta u kožu u malim, preciznim tačkama. Pigment se nanosi postepeno, stvarajući meku, praškastu završnicu koja izgleda kao efekat koji stvara tradicionalni puder ili senka za obrve.

Ova tehnika se razlikuje od mikrobladinga, koji koristi ručni alat za stvaranje sitnih poteza nalik na dlaku.

Puder obrve se mogu prilagoditi vašim individualnim željama. Nijansa korišćenog pigmenta može se adaptirati tako da odgovara vašoj prirodnoj boji obrva, ili možete odabrati malo tamniju ili svetliju nijansu za dramatičniji efekat.

Oblik obrva se takođe može izmeniti tako da odgovara vašem obliku i karakteristikama lica.

Pre početka postupka vaš tehničar će se konsultovati sa vama kako bi odredio oblik i boju vaše željene obrve. Zatim će naneti kremu za umrtvljivanje na područje kako bi umanjili nelagodnost tokom postupka, a kada područje utrne, tehničar će početi da nanosi pigment pomoću mašine.

Proces može trajati od 30 minuta do dva sata, u zavisnosti od veličine i oblika vaših obrva.

Nakon što je procedura završena, možete osetiti crvenilo i otok u predelu obrva, ali to će obično nestati u roku od nekoliko sati.

Važno je da pažljivo pratite uputstva za naknadnu negu obrva, data od strane vašeg tehničara, kako biste osigurali najbolje moguće rezultate!

Koliko dugo traju puder obrve i kako brinuti o njima?
Jedna od najvećih prednosti puder obrva je da mogu da traju od jedne godine do nekad čak i tri godine. Međutim, dugovečnost vaših obrva zavisiće od brojnih faktora, uključujući tipa kože, način života i koliko dobro vodite računa o svojim obrvama.
Važno je napomenuti da, iako se puder obrve smatraju tehnikom polutrajne šminke, one će postepeno izbledeti tokom vremena i možda će zahtevati popravke da bi zadržale svoj izgled.

Da bi se produžio životni vek, preporučuje se izbegavanje produženog izlaganja suncu, zbog čega je obavezno poneti velike naočare za sunce i šešir u torbi za plažu. Zatim, prekomerno znojenje i jake hemikalija na ili oko područja obrva treba izbeći!
Na primer, ako izložite obrve preteranoj sunčevoj svetlosti ili koristite grube proizvode za negu kože, možda ćete primetiti da vaše puder obrve brže izblede.

Takođe je važno pratiti uputstva za negu nakon tretmana koje je dao tehničar, što može uključivati izbegavanje šminke, proizvoda za negu kože i prekomerne vlage tokom određenog vremenskog perioda nakon tretmana.

Sem toga, kada je u pitanju briga, važno je da područje bude čisto i dobro hidratizovano. Ovo se može uraditi korišćenjem nežnog sredstva za čišćenje i nanošenjem nemasne hidratantne kreme ili unošenjem namirnica koje pomazu u hidratizovanju.
Takođe je preporučljivo izbegavati češanje ili grebanje tretiranog područja, jer to može izazvati prerano bledenje, pa čak i ožiljke.

Kome se preporučuju puder obrve?
Obrve u prahu su odlična opcija za svakoga ko želi da postigne prirodan izgled, popunjene obrve bez muke sa svakodnevnim nanošenjem šminke. Posebno su pogodne za ljude koji imaju retke ili neravne obrve, ili koji su iskusili gubitak kose zbog alopecije ili hemoterapije.

Treba imati na umu i tip kože pri donošenju odluke, jer su puder obrve bolja opcija za ljude sa masnom ili kombinovanom kožom, jer imaju tendenciju da se drže bolje od mikroblejdinga, koji se ponekad može zamagliti ili izbledeti na masnim tipovima kože.

Ipak, puder obrve se eventualno ne preporučuju ljudima koji imaju izuzetno masnu kožu ili koji su skloni keloidnim ožiljcima, zbog čega ako imate bilo kakvih nedoumica oko toga da li su obrve u prahu prave za vas, važno je da razgovarate sa svojim tehničarem ili kvalifikovanim medicinskim stručnjakom.

Dodatno, postoje neki ljudi koji možda nisu dobri kandidati za puder obrve, uključujući one koji su trudni ili doje, imaju određena medicinska stanja ili uzimaju određene lekove.

Važno je da se konsultujete sa licenciranim tehničarom i otkrijete mu sva medicinska stanja ili lekove koje uzimate pre nego što se podvrgnete proceduri.

Ukoliko razmišljate o ovoj tehnici, obavezno pažljivo istražite svog tehničara i zatražite da vidite fotografije pre i posle njihovog prethodnog rada.

Uz pravog tehničara i naknadnu negu, puder obrve mogu biti siguran i efikasan način da poboljšate svoju prirodnu lepotu!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar