Pravilno odrzavanje kozmetickih proizvoda

Pravilno odrzavanje kozmetickih proizvoda

Često sebi postavljamo pitanje zašto nam se koža upalila, zašto su bubuljice tu, a nisu bile, a verovatno nismo ni svesni da smo mi uzročnici toga. Najlakše je okriviti neki proizvod, i to je to. Ne kažem da možda tako nečeg nema, ali sam sigurna da većina negativnih reakcija nastaje zbog nepravilnog odnosenja prema kozmetici. Evo par saveta, koje sam pre nekog vremena čula od jednog profesionalnog šminkera, i za koje mogu reći da su ujedno i neka abeceda šminkanja.

Redovno čistiti četkice, bar dva puta nedeljno i nikada ne koristite ekstremno prljavu četkicu za lice, jer samim tim bakterije koje su se našle u njoj, zagadice i proizvod i lice. Ako nastavite sa korišćenjem četkica koje nisu čiste, bubuljice su neminovne.

Uvek očistite neseser iz rasloga što se u njemu mogu naći ostaci šminke koji mogu da uprljaju čiste proizvode i četkice.

Nikada ne delite šminku, pogotovo maskaru, puder i olovku za oči. Možda će vas zbog toga nazivati škrticom, ali verujte činite uslugu i sebi i drugoj osobi. Razlog je, to što se u vašem oku nalaze bakterije koje se putem maskare i olovke prenose, pa ukoliko kod nekog koristite svoj  proizvod, verujte da će mu presesti, i da ga  neće zaobići infekcija oka. Tako da ukoliko šminkate nekoga  koristite novu maskaru, koju ćete mu kasnije pokloniti. Sa puderom je drugacije, jer postoje metode koriscenja kako ne biste dosli u kontakt sa bocicom, ali svakako ako nanosite puder prstima, nikako ga ne  delite.

Bacite svu šminku kojoj je istekao rok trajanja, jer su se njena hemijska svojstva promenila, i samim tim je postala otrov za vas. Puder ima rok trajanja oko godinu dana, maskara oko 6 meseci, a senke do dve godine.

Uvek operite ruke pre korišćenja proizvoda za lice, kako bi ste sprečile kontaminaciju istog.

Šminku držite na adekvatnim mestima, daleko od izvora toplote, kako bi ste sprečili propadanje konzervansa u njoj i samim opasnost od njenog korišćenja.

Pretty and stylish by Milena Ivić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar