Kakve sve posledice donosi spavanje sa šminkom

Kakve sve posledice donosi spavanje sa šminkom

Verovatno se svakom od nas bar jednom desilo da uveče ode u krevet, a da šminku nije uklonio.Naravno nekada smo preumorni za bilo šta, a skidanje šminke je nešto što nam je u tom trenutku čak i ne pada na pamet. Sigurna sam da se naša koža neće drastično promeniti ako jednom preskočimo ovaj ritual, ali ako se to desi više puta, onda nastaje problem.

Poznajem mnogo devojaka koje korak skidanja šminke uveče jednostavno preskaču. Ujutru samo očiste ono što se razmazalo, poprave malo ostatke i sigurne su da je to potpuno u redu. Kada sam jednu od njih pitala zasto to radi, imala je unapred spreman odgovor. Prema njenim rečima šminka je nešto što nikako neće naškoditi koži. Iskreno uplašila sam se kada sam je jednom videla potpuno bez šminke, jer je njeno lice najblaže rečeno IZGORELO.

Prajmeri za lice koji u sebi sadrže ulje, takođe su jedni od glavnih uzročnika problematične kože, prvenstveno jer sprečavaju kožu da diše.

Puder je još jedan krivac za sve one bubuljice i akne koje nastaju. Kada prespavate sa puderom više puta, automatski sprečavate stvaranje kolagena i pojavu bora.

Maskara često dovodi do iritacije oka, kao i do lomljenja trepavica, pa ukoliko uveče zaspite sa maskarom, a ujutru uočite parčiće trepavica na jastuku znaćete od čega je. Osim iritacije, može doći i do pojave okoloočnih cista, kao i natečenost oka.

Ostatak karmina na usnama je odličan prenosilac bakterija do ostatka lica i često izaziva pojavu akni i upalnih  procesa i više nego sam puder.

Smatram da na tržištu možete naći dosta dobrih proizvoda, koji uklanjaju šminku, a pritom vam ne uzimaju mnogo vremena. Micelarne vode i maramice su samo neki od proizvoda koji su od velike pomoći, kako biste uklonili taj "otrov" sa kože. Sva ta dekorativna kozmetika nam je odličan saveznik u svakodnevnoj rutini i nešto što nam pomaze da istaknemo svoju lepotu, ali ukoliko ne obratimo pažnju da je svakodnevno uklanjamo sa lica, uveliko možemo naškoditi koži koja sve pamti. Zato ukoliko želite da zadržite prirodan i zdrav izgled kože, potrudite se da uveče ne odete u krevet sa šminkom.

Pretty and stylish by Milena Ivić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar