Kako vizuelno povećati oči uz pomoć šminke

Kako vizuelno povećati oči uz pomoć šminke

Nisu sve devojke sreće da imaju savršen oblik oka, ali postoji par trikova da se to ispravi...

1. Oblikujte obrve - kao što sam pisala u postu vezanom za popunjavanje obrva, mislim da je to deo koji je preterano zanemaren. Ako niste sigurne kakav vam oblik odgovara, prepustite to profesionalcu i posle samo pratite oblik koji je kozmetičarka napravila. Mala investicija koja pravi veliku razliku!

Nemojte biti u zabludi da će vam oči izgledati veće ako su vam obrve tanje, naprotiv! Obrve treba da izgledaju prirodno, a najvažnije uredno. Takođe, popunjavanjem možete doprineti da vaše oko dobije definiciju. Probajte, iznenadićete se.

2. Istaknite trepavice - ako su vam oči sitnije, koristite pomagala da biste naglasile svoje trepavice, kao što je uvijač za trepavice.

Istina da izgleda kao sprava za mučenje, ali korišćenje iste nije nimalo strašno. Približite oku, tako da trepavice budu između 2 metalna dela, približite ručkice (makazasti deo) i držite 5 sekundi. Još bolji efekat ćete postići ako ugrejete uvijač fenom za kosu.

Ono što se podrazumeva jeste korišćenje maskare. Izaberite neku koja će vam izdužiti trepavice, ali i povećati volumen, tako da vam budu naglašene. Obavezno nanesite 2 sloja. Moje novo otkriće je maskara I LOVE Extreme.

Ono od čega mnoge devojke beže, a što vizuelno može mnogo da uveća oko su veštačke trepavice. Stavljanje veštačkih trepavica je prilično jednostavno, samo je potrebno malo vežbe.

3. Sakrijte podočnjake - nađite dobar korektor kojim čete sakriti tamne kolutove oko očiju. Na taj način će konačno vaše oči doći do izražaja, a ne da glavni akcenat bude na uočljivim podočnjacima. Takođe se trudite da se naspavate, umijte se hladnom vodom, smanjite so u ishrani koliko god  možete i stavljajte obloge od kesica čaja koje će smanjiti naduvenost očiju.

4. Koristite belu olovku ili u boji kože da uokvirite oko. Ukoliko ispod oka koristite crnu olovku, to će vam vizuelno smanjiti oko. Bež olovke izgledaju prirodnije od belih, na vama je da odlučite koju ćete. Preporučujem Deborah i Max Factor olovke.

5. Sedefaste senke će lepo istaći vaše oko, a tamnije mat koristite u pregibu. To je odličan trik koji daje dimenziju vašim očima! Dobro izblendajte senke, da biste stvorile "ombre" efekat.

6. Izdužite oko pomoću ajlajnera - ovaj korak može napraviti znatnu razliku, lepo uzvučen ajlajner će istaći vaše oči, trepavice će vam izgledati duže, a oko izduženije ukoliko produžite ajlajner i napravite krilce. Možete eksperimetisati i sa plavim ajlajnerom, on će lepo istaći oko.

7. Koristite jarke ruževe - verovali ili ne, ovo će učiniti da vaše oči dođu do izražaja.

Snimila sam i video na ovu temu:Proizvodi koje sam koristila:
Avon baza za senku
Sleek Eau La La liner br. 318 White Noise
Maybelline Color Tattoo br. 05 Eternal Gold
Alverde senka br. 01 Elegant Beige
Rimmel Glam’Eyes br. 621 Orion
Golden Rose Style Liner Black & Black br. 14
Essence I <3 Extreme crazy volume maskara
Oriflame set za popunjavanje obrva

MakeupRSaveti by Magdalena Radibratović

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar