Kako negovati kosu u proleće

Prošla je zima i sada se susrećemo sa prolećem i onim što proleće nosi sa sobom. Kao prvo treba da obratimo pažnju da smo zimus provodili dosta vremena u zatvorenom prostoru. Kosa upija sva isparenja i svu moguću prašinu, tako da nam se u tom vremenu kosa čini beživotna, bez sjaja i bez elastičnosti. Problem ćemo rešiti ako je barem dva puta nedeljno osvežavamo pakovanjima.

Kod svih tipova kose potrebno je kao prvo posetiti frizera. Možete primetiti da Vam opada kosa! Na taj način naš oganizam odbacuje mrtvu kosu. Nemojte paničiti! Konsultujte se sa Vašim frizerom radi osvežavanja krajeva, i oko nove boje ako je kosa farbana. Kod kosa koje su bojene potrebno je samo osvežavanje boje. Danas postoje boje bez amonijaka koje imaju ulogu da obnove pigment i da vrate sjaj kosi. Ako je kosa prirodna i ako nije hemijski tretirana, preporučujem tretman dubinskog pranja i pakovanje koje će Vam Vaš frizer preporučiti.

Treba obratiti pažnju na sunce i njegovo UV-zračenje, jer kod mnogih hemijski tretiranih kosa samo izlaganje suncu šteti kosi i njenoj strukturi. Zato predlažem pakovanja koja sadrže u sebi zaštitu od UV–zraka, i koja sprečavaju dehidrataciju kose.

Postoji dosta preparata na našem tržištu, ali bi svakako preporučio da se pre kupovine posavetujete sa vašim frizerom.

U narednih nekoliko članaka davaću Vam savete koji preparat prati koju kosu, tj. kako ti preparati pomažu kod različitih tipova kose. Zato za početak posetite Vašeg frizera i odstranite ispucale krajeve.

                                                                                                           Vaš Igor Krstović

Foto: Hannah Sellers

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar