Kako naneti puder

Nanošenje pudera je možda i najbitniji deo šminkanja. Zato sam rešila da napišem po koracima kako se nanosi pudera, a možete pogledati i moj video, možda će vam biti jasnije.

Postupak je sledeći:
1) Operite lice tečnim sapunom ili gelom, a zatim nanesite dnevnu kremu na lice i vrat. Ja koristim Avon-ovu tečnost za pranje lica od breskve i Balea kremu. Sačekajte da koža upije kremu, nekih 15-ak minuta.

2) Izaberite odgovarajući tečni puder u zavisnosti od tipa kože, tena i pokrivenosti koju želite da postignete. Ja sam koristila MaxFactor Face Finity puder 3 u 1, koji u sebi sadrži prajmer, korektor i puder i odlično pokriva.

3) Izaberite odgovarajuću četku za nanošenje pudera. Moja preporuka su vam četke ravno sečene i guste, jer najbolji efekat puder ima na licu nakon nanošenja ovakvom četkom (bar je to moje skromno mišljenje): Koristim svakodnevno četku iz Coastal Scents seta četki.

4) Stavite na ruku odgovarajuću količinu pudera, a zatim "pokupite" to četkom i prenesite na lice, pritiskajući  nežno prvo na nos, zatim obraze, čelo i bradu. Zatim kružnim pokretima suprotno od kretanja kazaljke sata razmazujte puder od nosa ka spoljašnjosti lica. I spustite puder na vrat, jer nema ništa ružnije od različite nijanse vrata i lica.

5) Uklonite višak pudera papirnom maramicom, na taj način ćete izbeći da vam lice izgleda kao maska. Uradite to pritiskajući maramicu na lice, bez trljanja, jer ćete time skinuti puder.

6) Ukoliko imate delove na licu kojima je potrebna veća pokrivenost, nanesite još jedan tanak sloj pudera.

7) Nesavršenosti kao što su podočnjaci i bubuljice, crvenila, pokrijte korektorom i nežno utapkajte u kožu.

8) Ako korisitite kremasto rumenilo ili bronzer, nanesite ga.

9) Sačekajte 3-5 minuta da koža upije puder, a onda nanesite puder u kamenu/prahu. Ja koristim Rimmel Stay matte br 005 i oduševljena sam ovim puderom, odlično matira lice. Nanosim ga pufnom za puder, jer daje mnogo veću pokrivenost nego četka. Krenite od nosa, najvažnije je da T zona pude dobro pokrivena, a onda nanesite puder na ostatak lica.MakeupRSaveti by Magdalena Radibratović

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar