Face art: Halloween maska

Ova maska je bila inspirisana kulturom zapadnih zemalja, njihovim proslavljanjem Halloween-a, ali isto tako sam zelela da vam pokazem "cake" u pravljenju iste. Na žalost nisam snimila tutorial povodom njenog nastanka i mogu samo da vas uputim u najzanimljiviji deo na samoj masci, a to su posekotine. Mnogi od vas su me pitali kako je to odrađeno. Zato sam želela da o tome pišem ovde. Cela maska je jednostavna, ali sa tim delom (posekotinama) izgleda vrlo upečatljivo.

Izdrada posekotine:
1. Po stavljanju podloge ili tečnog pudera na lice, prelazimo na nanošenje zelene senke, tako što svetlije nijanse idu na celo lice, dok se tamnije koriste za konture i senčenje.

2. Označite mesta gde želite da napravite posekotine. Birajte ona mesta gde će izgledati realističnije kako biste posmatrače stvarno uverili da je to povreda na vašem licu.

3. Koristite lepak u stiku za školski pribor ili za trepavice ( u beloj boji ).

4. Uzmite papirne maramice i razdvojite na što tanje listiće. Iscepkajte ih na sitne parčiće. Nanesite lepak na željena mesta i lepite sloj po sloj. Pratite samo ivicu posekotine, kako biste unutrašnji deo ispunili crvenom bojom.

5. Lepite samo vrhove iscepkanih maramica, da bi drugi deo lepršao slobodno. Tako stvarate iluziju isečene kože.

6. Maramice bojite u onoj boji kojom ste i kožu, dok unutrašnji deo, koji predstavlja povredu, oslikavate crvenom senkom, crvenim sjajem-karminom, mix-ujte nijanse kako bi sama rana dobila na dubini.
U ćoškovima posekotine aplicirajte crnu senku.

Kathy’s Makeup Corner

Galerija

13940030589773__dsc0192.jpg
13940030753527__dsc0194.jpg
1394003086014_befunky_null_1.jpg.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar