Top 6 kultnih mesta na Promenadi

Top 6 kultnih mesta na Promenadi

Najmodernije gradsko šetalište, Sava Promenada dugačko je 1,8 km. Pruža se duž desne obale Save i predstavlja spoj starog dela grada i obale reke. Idealno mesto za sve aktivnosti na otvorenom kao što su vožnja bicikla ili rolera, odbojka na pesku, šetnja ili jednostavno uživanje u najlepšim zalascima sunca.

Na Sava Promenadi nalaze se brojna dečija igrališta, kafići i restorani sa prostranim baštama što je čini idealnim mestom za celu porodicu. Terase nad samom rekom Savom pružaju poseban i jedinstven doživljaj koji ne možete doživeti na drugom mestu u gradu. Pored toga, ovo je i mesto na kojem se tokom cele godine održavaju različiti događaji, poput Karnevala brodova, Opere na vodi, festivala, koncerata, predstava, sportskih takmičenja i edukativnih radionica.

Zato ako posećujete Beograd i imate prilike da boravite u njemu, prava je šteta ne proći ovim novim delom grada i osetiti urbani duh koji se ovde neguje.

Sava Promenada nudi različit sadržaj za zabavu i vreme provedeno u odmoru i uživanju, a mi vam izdvajamo top 6 mesta koja su postala kultna i privlače veliki broj posetilaca, kako turista tako i Beograđana koji žele da uživaju u čarima svog grada.

1. Tržni centar Galerija Beograd
Nezaboravni dan u Beogradu na vodi nezamisliv je bez posete TC Galeriji, najvećem tržnom centru u ovom delu Evrope, koji je u Srbiju doneo potpuno novi i jedinstveni koncept šopinga i zabave. Pored brojnih ekskluzivnih prodavnica, kao što su nedavno otvorene LIU JO ili Elisabetta Franchi, u Galeriji vas čekaju prva i jedina IMAX Cineplexx bioskopska sala u Srbiji s najmodernijom tehnologijom u kojoj se često organizuju premijere brojnih kinematografskih ostvarenja.
Tu se nalazi i najveći zabavni park, Cosmo Fun, koji će vaši mališani obožavati. Bez obzira na to da li želite da kupite nove komade garderobe, da se opustite uz novi film, zabavite ili uživate u bogatoj gastronomskoj ponudi brojnih premium restorana i kafića, Galerija, još jedno arhitektonsko remek-delo, savršeno mesto za vaše najlepše porodične uspomene.

2. Savaplej
Savaplej je kompleks namenjen dečjim aktivnostima i sadrži igrališta i prostor za rekreaciju dece i mladih. Teren za odbojku na pesku, teretana na otvorenom i prostor za opuštanje su samo početak svega što će se ovde izgraditi. Veličanstveni mural koji je postavljen u zoni sa amfiteratrom naglašava izuzetnu estetiku, a uskoro se očekuje postavljanje klupa i kapija izrađenih od šina koje su godinama bile na mestu današnje Save promenade. Kada želite da svojoj deci pružite zabavu i priliku da uživaju u raznim aktivnostima nikako nemojte propustiti da ih dovedete na Savaplej, jedinstveni porodični kutak sa ograđenim dečijim igralištem i pop-up restoranima, pa ćete za trenutak imati osećaj da se nalazite u Njujorku, Parizu ili Londonu, metropolama iz kojih je ovaj koncept uzet i prenet u naš glavni grad.

3. Savski park
Međutim, to nije jedino mesto zbog kojeg će vaši mališani želeti da se iznova vraćaju na Savsku Promenadu. U neposrednoj blizini Galerije i Kule Beograd nalazi se Savski park, verovatno najlepši park Beogardu, omiljeno mesto za rekreaciju i zabavu. Za razonodu, tu su teren za košarku, mali fudbal i odbojku, stolovi za stoni tenis, travnata staza za šetnju i džoging sa dve paralelne trake i drugi mobilijar, dok zelena oaza Beograda sa 140 stabala pruža mogućnost uživanja za celu porodicu. Ovaj park svakako predstavlja kultno mesto u ovom delu grada.

4. Kula Beograd
Kula Beograd, sa svojih 168 metara visine, predstavlja najvišu zgradu u Srbiji. Kula je smeštena na nasipu pored reke Save i polako postaje novi simbol glavnog grada. Nema tog posetioca koji će doći u Beograd, a da ne primeti Kulu Beograd i da ne poželi savršenu fotografiju za svoj instagram feed. Dok su projektovali izgled Kule, arhitekte su inspiraciju pronašle u obližnjoj reci, a cilj im je bio da naprave fuziju tradicionalne beogradske arhitekture sa modernim tendencijama u gradnji. Ako dolazite uoči Nove godine, očekujte veliki pirotehnički spektakl sa obale, dok će Kula hologramski imati takođe svoj light show.

5. Savanova
Ne možemo govoriti o kultnim mestima, a da ne spomenemo restorane. Na Sava Promenadi nalazi se niz fenomenalnih restorana i barova, a mi iz bogate ponude izdvajamo restoran Savanova. Kreiran je tako da svima bude sasvim blizu, na dohvat ruke, i da doprinosi maksimalnom zadovoljstvu posetilaca pažljivo odabranim menijem uz fascinantnu panoramu grada.

Osim fantastičnog pogleda koji se sa prelepe bašte pruža na reku, imaćete priliku da uživate u fantastičnim specijalitetima za koje su zaduženi vrhunski kulinarski majstori. Kad poželite da provedete prijatno popodne ili veče sa svojim prijateljima, porodicom ili poslovnim partnerima, dođite u restoran Savanova i uverite se u kvalitet i profesionalnost koji je zaštitni znak ovog restorana.

6. Salon1905
Ovo je još jedno mesto na kome možete doživeti jedinstveno i neponovljivo gastronomsko iskustvo. Ovaj urbani restoran nalazi se u sklopu tržnog centra Galerija i poseduje ambijent koji pleni svojim zadivljujućim enterijerom i jedinstvenim gastronomskim specijalitetima. Svojim kvalitetom Salon 1905 uzdigao se u sam vrh beogradske kulinarske scene i postao mesto broj 1 kako za domaće, tako i za sve strane goste koji žele jedinstveno iskustvo fine dining-a. Od 2020. godine ovaj restoran postao je član JRE – Jeunes Restorateurs, prvi i (za sada) jedini u Srbiji.

Bilo da živite u Beogradu ili uskoro planirate da ga posetite, imajte u vidu da je poseta Sava Promenadi neizostavna. Sigurni smo da nećete zažaliti ako odvojite vreme za uživanje u ovom, atraktivnom delu grada koji nudi toliko mogućnosti za uživanje i relaksaciju.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar