Super praktični laneni peškiri

Super praktični laneni peškiri

Kada se pakujemo za kampovanje, uvek pokušavamo količinu stvari koje nosimo da svedemo na minimum, a da pri tome ne dovedemo u pitanje komfor. Nositi što manje stvari nam je bilo posebno važno jer smo godinama na kampovanje išli sa malenim Twingom!  Bez obzira na to što sada na raspolaganju imamo puno veći auto, navike pakovanja su ostale iste.

Jedna od stvari koja me je uvek nervirala je to što peškiri zauzmu celu jednu putnu torbu! Znala sam da postoje peškiri od mikrofibre, ali htela sam nešto prirodnije i manje štetno za okolinu! Videla sam i peškire od konoplje, ali konopljino platno nisam mogla naći kod nas u trgovinama zbog čega sam odlučila istražiti da li se na isti način može koristiti dostupnije laneno platno! Ispostavilo se da može, a razlika između ove dve vrste tkanina je u tome što konoplja ima malo veću mogućnost upijanja vode (lan i konoplja imaju puno veću sposobnost upijanja od pamuka) i veću UV zaštitu. Kupila sam platno, sašila peškir i ostala oduševljena!

linen_towel_6.JPG

Ne samo da laneni peškiri odlično upijaju i suše (čak i mokru kosu), sami su suvi za puno manje vremena nego što je to potrebno za sušenje frotir peškira! Zauzimaju vrlo malo mesta, lagani su, a jednom kada odsluže svoje, možete od njih napraviti kuhinjske krpe. Dodatan plus je što peškire od lana stvarno lako možete napraviti sami! Čak i da nemate mašinu za šivanje, porubiti ih možete ručno ili ostaviti ne porubljene!

Ovi laneni peškiri nisu dobri samo za put, već i za kod kuće! Zauzimaju vrlo malo mesta pa su idealni za studente ili đake koje žive u domovima, ali i za sve koji su ograničeni prostorom! Nakon uporabe neće dugo biti mokri, a nakon pranja osušiće se puno brže od frotir peškira! Osim toga, više ih stane u mašinu, što znači da ćete povećati učinak pranja, smanjiti potrošnju vode i deterdženta, a samim time i negativan uticaj na okolinu! ;)

MAJE ZMAJE

Minino planeri planer putovanja

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar