Šta se sve novo sprema u turističkoj ponudi Zlatibora

Šta se sve novo sprema u turističkoj ponudi Zlatibora

Zlatibor, kao jedna od najlepših planina u Srbiji, oduvek je predstavljao omiljenu destinaciju za odmor, kako domaćih tako i stranih turista. Godinama unazad ova planinska lepotica odredište je onih u potrazi za nestvarnom prirodom,prelepim i bajkovitim predelima, ali i onih uvek spremnih na dobar zalogaj i čašicu ljute šljivovice.

Veliki broj kafića, noćnih klubova i hotela na Zlatiboru, garant su dobrog noćnog provoda. Međutim, i ponuda zabavnih sadržaja kao i sadržaja za decu je takođe iz godine u godinu sve bogatija, pa je dobar provod svima zagarantovan.

Jedan od najboljih primera sadržaja takve vrste je svakako Dino Park, otvoren 2017. godine, koji je za vrlo kratko vreme postao glavna atrakcija za decu na Zlatiboru, ali i za odrasle.

Park obuhvata veliki broj sadržaja edukativno - zabavnog karaktera, od zip line, streličarstva, jahanja konja, tjubinga, veštačkih stena i pucanja iz vernih replika oružja, pa sve do mini zoo vrta i vožnje automobilima na daljinsko upravljanje. Ukratko, mesto zabave za celu porodicu.

A pored već postojećih i nezaobilaznih atrakcija koje nikako ne smete propustiti da vidite na Zlatiboru, u pripremi je i par novih turističkih sadržaja za narednu sezonu, prilagođenih svim uzrastima, koji će učiniti boravak na Zlatiboru još zanimljivijim.

igota.jpg

Zlatiborska Gold gondola
Zlatiborska gondola će biti najduža panoramska gondola na svetu, duga 9 kilometara, a povezivaće ski centar Tornik sa centrom Zlatibora.

Gondola će prevoziti između 600 i 1 000 putnika po satu, a vožnja od centra do najvišeg vrha na Zlatiboru trajaće oko 25 minuta, tokom koje će posetioci moći da uživaju u zlatiborskim pejzažima iz potpuno nove i neverovatne perspektive.

U ovom trenutku se odvija poslednja faza građevinskih radova i montaže, što znači da će uskoro otpočeti probni rad i proces testiranja gondole. Prema nezvaničnim najavama očekuje se da će sve biti gotovo i spremno za letnji deo sezone sledeće godine, a takođe je u planu i početak izgradnje još jedne gondole od Ribničkog jezera do Čigote.

Kaubojski grad
Ako ste mislili da se kauboji i Indijanci mogu videti samo u Americi onda ste pogrešili. Na oko 6 hektara zlatiborske zemlje niče pravi pravcati kaubojski grad i indijansko naselje.

U ovom naselju građenom po uzoru na američke gradiće iz 1800. i neke godine moći ćete da vidite američke karavane i šatore, verne replike salona, banke ,hotela, šerifove kancelarije, pa čak i zatvora, kao i rodeo za jahanje. Grad će svoje prve goste primiti 20-og aprila sledeće godine, a moći će da ugosti oko 100 "kauboja".

zlatibor-konji.jpg

Sve veći broj stranih turista
Zlatibor iz godine u godinu beleži sve veći broj gostiju i registrovanih noćenja. Takav trend primetan je i kada su strani turisti u pitanju, pa je prema podacima Zavoda za statistiku u prvih 10 meseci ove godine na Zlatiboru boravilo oko 10 000 stranih gostiju više u odnosu na isti period prethodne godine. Isto važi i za broj registrovanih noćenja.

Sa sajta Apartman Zlatibor koji se bavi oglašavanjem smeštaja na Zlatiboru, kažu da su među najbrojnijim stranim turistima na Zlatiboru gosti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali i iz Kine, Rusije, Nemačke, Turske i Izraela.

Takođe, pored privatnih smeštaja strani turisti rado biraju i hotelski smeštaj, a kada je u pitanju Zlatibor hoteli nude brojne dodatne sadržaje poput bazena, sauna, kompletno opremljenih teretana...

Nema sumnje da će ovi, kao i drugi najavljeni novi projekti, još više obogatiti turističku ponudu Zlatibora i pomoći da se trend rasta nastavi i dodatno uveća u budućnosti.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar