Skijanje u Dubajiu

Ski Dubai je zatvoreno skijalište koje se prostire na 22.500 kvadratnih metara. To je deo objekta Mall of the Emirates, jednog od najvećih i najekskluzivnijih molova na svetu, koji se nalazi u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

referenzen-ski-dubai-teaser_01.jpg

Skijalište je otvoreno 2005. godine, poseduje 85 metara visoku stazu koja se račva na 5 padina, koje su dužine u proseku 400m i različite su strmine tj težine. Skijalište poseduje tri žicare: jedan tanjir koji vas penje na vrh, jedan četvorosed takođe do vrha sa među stanicom i jedan lift za početnike tj. one koji uče da skijaju. Cela oblast koja je pod snegom iznosi 3.000 kvadratnih metara i obuhvata snow park , stene za penjanje, podzemne hodnike i tunele, stazu za bob i još drugih atrakcija. U Ski Dubaiju se nalaze i pingvini koji imaju svoj šou nekoliko puta dnevno. Što se tiče iznajmljivanja opreme sve je uključeno u cenu , sem kape i rukavica ( skije ili bord, jakna, ski pantalone pa čak i čarape ). Cena za 2 sata skijanja je oko 45 evra. Može se uzeti i dnevna karta koja je oko 70 evra.

ski-dubai-penguins.jpg

Izuzetno efikasan sistem izolacije pomaže da objekat održava temperature od  -4 ° C u toku dana i -6 ° C  noću kada se proizvodi sneg.

ski_dubai_12.jpg

Zanimljivo je što se oko skijališta nalaze restorani, barovi i kafići koji imaju pogled na skijalište i staze, a takođe dočaravaju pravu zimsku idilu jer i sami izgledaju kao restorani u najvećim skijaškim centrima širom sveta, tako se i jedan od restorana  zove St Moritz. Na samoj stazi na među – stanici četvoroseda se nalazi i prelep restoran sa pravim zimskim ambijentom i enterijerom.

ski-dubai.jpg

 Dva sata skijanja izgleda možda malo ili kratko ali kada ste na temperaturi od -3 a napolju je 35 ili više,  temperaturni šok je veliki . Biće vam sasvim dovoljno  sa obzirom da ćete brzo preći sve staze i da se vreme spuštanja stazom i penjanja žicarom veoma razlikuje i ubrzo će vam biti hladno. Ali užitak je sasvim zadovoljavajući.

U centru postoji i snow park, gde su glavni akteri mladi Arapi lokalci koji, nećete verovati, skijaju fantastično i izvode stvari koje bi retko ko smeo.

Postoji i takmičenje koje se svake godine održava unutar skijališta pod nazivom ICE WARRIOR CHALLENGE. Najspremniji se nadmeću u raznim disciplinama I poligonima na temperaturi manjoj od 0. Prava atrakcija, a i nagrade su privlačne.

240804_3892028253114_646065818_o.jpg

Sve u svemu  monotonost pustinje, visoke temperature, velika vlažnost vazduha dominiraju u Dubaiju, ali je zato Ski Dubai prilika da malo zaboravite na to i osetite zimsku idilu bar na jedan dan, naročito ako ste iz krajeva gde je zima godišnje doba sa puno snega i zimskih čarolija.

MARKO MIKIĆ

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar