Sejšeli: Zašto je hotel Constance Ephelia prvi izbor putnika?

Sejšeli: Zašto je hotel Constance Ephelia prvi izbor putnika?

Veliki broj egzotičnih destinacija mami nas svojim beskrajnim plavetnilom i idiličnim plažama pod senkama palmi. Ali kako među njima odabrati onu najbolju koja će u potpunosti zadovoljiti sve naše potrebe i interesovanja?

Ukoliko i vi mislite da sitan pesak pod nogama i kristalno čisto more nemaju cenu, a uz to volite i da istražite autentičnu prirodu i kulturu mesta na kome se nalazite, zaboravite na Maldive. Jedna od najuzbudljivijih zemalja koje možete da posetite su upravo Sejšeli, a za maksimalno iskustvo luksuza i odmora, tu je i rizort Constance Ephelia. Pokazaćemo vam zašto tako mislimo i zašto je Constance Ephelia prvi izbor putnika.

Lokacija – gde se hotel tačno nalazi?
Constance Efelia se nalazi na zapadnoj obali Mahea, u prirodnom nacionalnom parku od 296 hektara (Morne Seichellois), sa pogledom na Nacionalni morski park Port Launai. Izgrađen je između dve spektakularne plaže na 120 hektara tropskog okruženja. Odmaralište je podeljeno na dva dela šumom mangrova, ali je lako doći s jedne strane na drugu. Većina glavnih upravnih zgrada, centralna recepcija, tri restorana i jedan bar, sobe u tropskoj bašti i junior apartmani nalaze se na južnoj strani; dok severna strana ima senior apartmane i sve vile, kao i centar za vodene sportove i bar na plaži.

Od hotela do međunarodnog aerodroma ima samo oko 23 km, ali je to oko 40 minuta vožnje jer se tokom vožnje penjete preko planine. Mahe ima planinski pejzaž i veoma je slikovit.

Smeštaj
Constance Efelija je veliko odmaralište sa širokim rasponom kategorija i tipova smeštaja. Efelija ima preko 47 vila i one pokrivaju prilično područje - sve imaju privatnu baštu i privatne bazene. Neke od tih vila se nalaze na plaži, dok se one najspektakularnije nalaze na samom na brdu - na padini sa pogledom na severnu plažu, zaštićeni zaliv i nacionalni park pozadi. Da biste pristupili ovoj oblasti, dobijate privatna kolica za golf koja možete da koristite tokom svog boravka, a ovo vam omogućava da se krećete kroz ono što bi bilo značajno pešačenje gore-dole sa svim uslugama na recepciji. Na ovaj način je lako doći do svih raznih restorana i barova sa obe strane odmarališta, kao i do potpuno neverovatnog spa centra. Sve druge vile u odmaralištima dobijaju bicikle za kretanje, a na različitim mestima na obe strane odmarališta postoje zajednička mesta za prikupljanje/odlaganje kolica.

Prvo što ćete primetiti u tim ekskluzivnim vilama na brdu je privatna sala za masažu, izgrađena na padini brda sa pogledom na akvamarinsku vodu i nacionalni park, a zatim nekoliko stepenica gore do ulaza u vilu koji vode na palubu sa istim pogledom. Tu se nalazi beskonačni bazen pristojne veličine (zapravo dobar za plivanje) koji se obavija oko ugla spavaće sobe u vili (vrata se otvaraju na dve strane za direktan pristup vašem privatnom bazenu), kao i veliki balkon sa udobnim ležaljkama. Ako možete da zamislite jutarnje kupanje u bazenu sa pogledom na okean i nacionalni park, e onda je to što vas ovde čeka.

Hotel ima organizovanu sobaricu, koja dolazi dva puta dnevno u vreme po vašem izboru i usluga je jednostavno savršena – prilikom svake posete se soba vraća u prvobitno stanje, menjaju peškiri, dopunjava mineralna voda.

Hrana i piće
Sa pet restorana a la carte i pet barova, i najzahtevniji gurmani će biti zadovoljni – možete da doručkujete u glavnom restoranu na bazi švedskog stola a zatim da koristite usluge drugih restorana. Seselve se nalazi na severnoj plaži, i ima jako lepu atmosferu. Tu je još i Helios (mediteranski), a zatim Adam i Eva (jugoistočna Azija). Prošetajte do restorana Ciann, gde se služi odlična francuska/azijska hrana. Što se tiče barova, Helios, Adam & Eve, Ciann i Seselva su restorani koji takođe imaju odvojen barski deo, jedini pojedinačni bar je Zee bar na južnoj strani odmarališta. Ukoliko boravite u vilama na padini, postoji mogućnost večere u vili.

Objekti i usluge
Apsolutni vrhunac u odmaralištu je spa Constance, koja se nalazi između severne i južne strane odmarališta.

Spa je neverovatno dizajniran i ima odlične tretmane (balinežanska masaža je među najtraženijima) i odlično okruženje. Tu se nalazi balkon za jogu iznad plitkog kružnog bazena usred banjskog sela, okružena brojnim pojedinačnim spa paviljonima (svi sa odvojenim prostorima za presvlačenje i tuširanje), hidromasažnim bazenima i đakuzijem, saunom i parnom kupatilom, kao i jedinstvena Knajpova staza. Postojala je i zasebna teretana (koja se nalazi u blizini) koja je bila veoma dobro opremljena sa opremom i bazenom u zadnjem delu teretane.

Istražiti ostrvo
Pored toga što ima bezbroj stvari koje treba istražiti napolju u nacionalnom parku, i u samom Maheu, uživaćete u opuštenom vremenu u odmaralištu. Gosti imaju prilike da šetaju na obe plaže (obe sa zadivljujućim pogledom), sunčaju se i plivaju, ali i da se oprobaju na teniskim i skvoš terenima na licu mesta. Ko voli jogu u spa centru, penjanje po zidu, čitav niz vodenih sportova (kajak, kanu, pedaline, jedrenje na dasci, snorkeling itd.) imaće ovde dosta uzbudljivih aktivnosti.
Nemojte da propustite zip-lajn - gore na padini gde se nalaze privatne vile nalazi se početak višestepenog zip-lajna nazad do nivoa plaže.

Odmaralište je obezbedilo veoma korisnu aplikaciju kojoj ćete moći da pristupite na svim mobilnim uređajima, kao i da imate sve informacije o hotelu kao što su restoran, bar, informacije o aktivnostima i meniji. Preko te iste aplikacija postoji i mogućnost za ćaskanje, što je prilika da komunicirate ili sa osobljem ili sa novim prijateljima koje ste stekli ovde na odmoru.

Rezervišite ostrvski raj
Sejšeli su pravi ostrvski raj na zemlji. Sa savršenom klimom tokom cele godine, neviđenim plavetnilom, egzotičnim plažama i dobro očuvanim parkovima prirode, ovaj arhipelag ostrva je pravni magnet za turiste širom sveta. Turisti dolaze na Sejšele po svoje parče „pustog ostrva“, ali i po jedinstena uzbuđenja i egzotiku koju samo ovde mogu pronaći. Ova izuzetna kombinacija afričke autentičnosti i luksuznih odmarališta, čine Sejšele jednom od najpoželjnijih svetskih destinacija i to je mesto koje svakako preporučujemo za posetu.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar