Ne planirate letovanje na moru – Rashladite se u vodenim parkovima Srbije

Ne planirate letovanje na moru – Rashladite se u vodenim parkovima Srbije

Ako ste ljubitelj vode, a niste planirali odlazak na more ovog leta, idealna odredišta za rashlađivanje i uživanje na vodi mogli bi biti akva parkovi. Broj vodenih parkova u Srbiji iz godine u godinu je sve veći, pa osim kupališta na rekama i jezerima, akva parkovi postaju važne tačke na turisičkoj mapi Srbije tokom letnje sezone. Oni nude vrhunsko uživanje u vodenim čarima i atrakcijama uz sve neophodne prateće turističke sadržaje. Saobraćajna povezanost vodenih parkova sa svim bitnijim odredištima u Srbiji je odlična, pa se do njih lako može stići. Cene dnevnih karata su dosta povoljne.

1.jpg

Akva park  S-klub (u Jakovu)
U Jakovu, na oko 25 km do centra Beograda i svega 15 km od aerodrom Nikola Tesla smešten je Hotel S-klub u čijem sklopu se nalazi i odličan akva park, pravi mali raj za ljubitelje vodenih atrakcija i adrenalinske zavisnike. Tu možete pronaći osveženje od letnje vreline na ukupno 6 bazena. Jedan od njih je dvostruko veći od olimpijskog bazena i sa površinom od 2.100 kvadratnih metara ubraja se među najveće bazene Srbije. Dva bazena su dečija. U akva parku postoji 9 tobogana, vodena džungla namenjena mališanima, vodeni bar i mnogi drugi sadržaji. 

2.jpg

Akva park Petrolend (u Bačkom Petrovcu)
Ovaj kompleks nalazi se na 20 km od Novog Sada i na 115 km od Beograda. Zauzima ukupan prostor od 20 hektara, a vodene površine se prostiru na 8 hektara. Vodeni park u Bačkom Petrovcu ima ukupno 6 bazena – relaksacioni bazen, bazen sa talasima, „divlja reka“ za rafting vožnju čamcima, bazen u sklopu odeljka za mališane „dečiji raj“, kao i dva bazena za spuštanje toboganima, izuzetno popularna među posetiocima koji vole adrenalinske izazove. Tu su i mnoge druge vodene atrakcije, 4 plaže – plaža „Frikom“, Karipska, Sportska i Panonska plaža, veći broj modernih sportskih igrališta, kao i više ugostiteljskih objekata. 

3.jpg

Akva park Mlavske terme (u Petrovcu na Mlavi)
Na 120 km od Beograda, u podnožju Homoljskih planina, u okviru banjskog kompleksa RUC „Ždrelo“, smešten je jedini vodeni park u Srbiji koji je otvoren preko cele godine. Mlavske terme imaju 4 otvorena, 2 zatvorena i 1 bazen sa slanom vodom, kao i veći broj vodenih atrakcija. Voda u bazenima je temperature između 30 i 40 stepeni i blagotvorno deluje kod osoba sa kožnim i reumatskim oboljenjima, a rashlađena se može koristiti i za piće, što se preporučuje onima koje muči gastritis. 

4.jpg

Akva park Jagodina (u Jagodini)
Kompleks površine 50.000 kvadratnih metara obuhvata 9 bazena, mnoštvo vodenih atrkacija, sportske terene, dečije igralište opremljeno rekvizitima za igru, kao i više ugostiteljskih objekata. Vodeni park je opremljen reflektorima, pa je moguće i kupanje noću. 

5.jpg

Vodeni park Silver Lejk (na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta)
Vodeni park površine 2.500 metara kvadratnih nalazi se na 115 km od Beograda, u blizini mesta ulivanja Peka u Dunav. Posetiocima nudi vrhunske vodene užitke u 4 bazena za odrasle i dečijem bazenu, kao i brojne vodene atrakcije. Kompleks Silver Lake osim akva parka obuhvata i niz drugih sadržaja – sportske terene, biciklističke i pešačke staze, dečije igralište, velnes i spa, ugostiteljske objekte, kao i hotelski smeštaj. 

6.jpg

Akva park Izvor (u Aranđelovcu)
U srcu Šumadije, na svega 70 kilometara od Beograda, u Aranđelovcu, tačnije Bukovičkoj banji smešten je Akva park Izvor. Ovaj kompleks prostire se na površini od 60.000 metara kvadratnih i nudi kupanje u bazenima sa mineralnom banjskom vodom i mnoštvo vodenih atrakcija, od onih adrenalinskih (7 najviših tobogana u Srbiji), do onih namenjenih mališanima. Pored sadržaja na vodi, ovde možete uživati i u sportskim aktivnostima na većem broju odličnih terena, kao i u gurmanlucima „Nacionalnog restorana“. Hranu i piće možete naći i u kafe-piceriji i poslastičarnici. A obzirom da čitav kompleks pripada hotelu „Izvor“ sa 5 zvezdica, u ponudi je i smeštaj koji zadovoljava najviše standarde.  

7.jpg

Akva park Draguljica (u Jošaničkoj banji)
U razbujalom prirodnom okruženju nadomak Jošaničke banje i Nacionalnog parka Kopaonik smešten je akva park Draguljica, u čijem sklopu postoji jedan bazen sa toboganom koji se snabdeva termalnom vodom temperature čak 78 stepeni. Da bi se rashladila, lekovita termalna voda se meša sa vodom iz planinske reke Jošanice. Kompleks takođe obuhvata i veštačko jezerce i dva đakuzija. 

8.jpg

Vodeni park u Banji Junaković
Banja Junaković nalazi se na severozapadu Srbije, 5 km od Apatina, 20 od Sombora, 100 od Novog Sada i oko 190 km od Beograda, smeštena u predivnom prirodnom ambijentu park šume Junaković. Njen vodeni park raspolaže olimpijskim bazenom, bazenom sa geotermalnom vodom, bazenom za decu, bazenom sa skakaonicom i bazenom sa toboganom i pečurkom. Osim zabave na vodi, kompleks nudi i razne druge sadržaje.

9.jpg

Akva park Podina (u Sokobanji)
Ovaj kompleks zauzma površinu od 16.000 kvadratnih metra i u okviru njega se nalaze poluolimpijski bazen opremljen rekvizitima za vodene sportove, zatim  kupalište za odrasle, kupalište za decu i bazen sa vodenim atrakcijama. U središnjem delu kompleksa smešten je bar sa pićem, a park je opremljen ležaljkama i suncobranima. Kompleks je udaljen samo 1,5 km od centra banje.

10.jpg

Akva park Sani Hil (u Vrnjačkoj banji)
Sunny Hill je vodeni park u okviru istoimenog hotela, u širem centru Vrnjačke banje. To je kompleks koji se sastoji od jednog bazena sa mineralnom banjskom vodom i nekoliko tobogana. Posetiocima su na rasplaganju i razni drugi sadržaji.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar