Najlepša ostrva sveta

Netaknute plaže, praškasti beli pesak, nestvarne tirkizne vode i zelene džungle su osnovne karakteristike rajskih sejšelskih ostrva. Dolaskom na ovaj čarobni arhipelag osetićete, da ste u nekoj drugačijoj, izmeštenoj stvarnosti. „X faktor“ ove destinacije predstavlja nedostatak razvoja u globalističkom smislu, što je čini savršenim izborom za beg od svakodnevice. Zvanični jezici su engleski i francuski, a najbolji meseci za posetu su od marta do maja i od septembra do novembra.
 
Koralni biseri Indijskog okeana
Centar rajskih Sejšela smešten je na ostrvu Mahe, na kom se nalazi i jedini internacionalni aerodrom Victoria. Većina najboljih rizortova nalazi se na privatnim ostrvima u severnom delu arhipelaga, a do njih se stiže brodom, helikopterom, ili avionom kapaciteta do 12 putnika. Lokalno stanovništvo odlikuje ekstremno visok stepen ljubaznosti i gostoprimstva, pa će tokom vašeg boravka sve biti podređeno ostvarenju vaših želja. Zašto su Sejšeli idealna lokacija za medeni mesec, kao i koji poznati par je baš ovde boravio nakon venčanja, pročitajte u Top 5 destinacija za medeni mesec.

1087_privatno-ostrvo-fregate-island-na-sejselima_640x440.jpg

Iako je i najzahtevnijim gostima na raspolaganju apsolutna udobnost, nedostatak razvoja je ipak jedna od osnovnih prednosti ove destinacije. Umesto toga, priroda je ta koja preuzima glavnu ulogu. Izobilje prelepog tropskog rastinja i savršene bele plaže su nešto što će vam zauvek ostati urezano u sećanju. Nemojte se iznenaditi ukoliko odredište prevaziđe vaša očekivanja i ukoliko prizor koji zateknete bude lepši od onog koji ste videli u brošuri, jer su upravo ovo neki od komentara onih koji prvi put posete ovu rajsku destinaciju. Dodatne impresije su da je ronjenje ovde bolje nego na Mauricijusu, i skoro jednako uzbudljivo kao na Maldivima!

Nije slučajno da su danas neke od najlepših destinacija ujedno i najviše posvećene očuvanju životne sredine, pa sva sejšelska ostrva ulažu veliki napor da sačuvaju epitet zemlje večitog sunca i lepote. U ovim nastojanjima posebno se ističe privatno ostrvo Fregate koje je 1998. godine od komercijalne plantaže kokosa pretvoreno u privatni rizort sa 16 rezidencija. Od tog trenutka otpočela je intenzivna inicijativa za rehabilitaciju prirodnog okruženja u njegovoj punoj lepoti i posebnosti – sadi se samo endemsko i autohtono drveće, a posebna pažnja je posvećena zaštiti gnezda u kojima kornjače polažu jaja. Ovde se nalaze mnoge retke i egzotične ptice, kao i džinovske kornjače koje posećuju ostrvo, pa je osnovni cilj očuvanje njihovog bezbednog i zdravog doma, kako bi ostao lep i dragocen i za nas.

1062_dzinovske-kornjace-su-jedna-od-atrakcija-na-sejselima_640x440.jpg

Luksuzni odmor na Sejšelima
Uprkos luksuzu koji imaju da ponude, Sejšeli nisu destinacija na koju se ide da bi „video i bio viđen“. Mnogo značajnije od toga jeste privatnost koju ova rajska ostrva mogu da ponude svojim gostima. U velikom broju top class rizortova gosti mogu da računaju na uslugu ličnog batlera, koji je na raspolaganju za različite vrste organizacija, od večere na plaži ili ronjenja, do filmskih projekcija za najmlađe.

Za potpuni doživljaj odmora u raju predlažemo jedan od najboljih rizortova na celom svetu: Banyan Tree Seychelles 5+* (noćenje sa doručkom po osobi od 446 EUR). Zahvaljujući besprekornom izboru lokacije na ostrvu Mahe, rizort je zadržao izvorni divlji šmek. Nalazi se na prelepoj plaži Intendance Bay, u čijoj pozadini je bujna šuma od palminih stabala, a ukupno 37 vila se sa lakoćom uklapa u ovaj nestvaran pejzaž. Svaka vila ima inspirativan pogled na okean, a kako su međusobno dovoljno udaljene, rezultat je da svi koji u njima borave imaju zagarantovan mir. Njihov stil je kolonijalan, a enterijer i eksterijer karakterišu čiste linije, francuska vrata, izdvojene verande, uz privatan bazen i jacuzzi.

1089_banyan-tree-rizort-na-sejselima_640x440.jpg

Iako je deci boravak u rizortu dozvoljen, ipak stoji preporuka da je više prilagođen odraslima. A za to postoje i opravdani razlozi: oko restorana na otvorenom nalazi se izuzetno niska ograda koja posetioce štiti od pada sa 20 m visine, dok kupanje u infinity bazenima, posebno onom na brdu, nije preporučljiva najmlađima. Uz to, kako je lokacija na otvorenom okeanu a ne u mirnoj laguni, kupanje nije preporučljivo slabijim plivačima koji ne mogu da se izbore sa jakim strujama. First class usluga je karakteristična za sve rizortove iz Banyan porodice, sa prefinjenim naglaskom na individualnom uživanju i privatnosti. Paviljoni za masažu nalaze su u spa centru azijskog stila, a u gurmanskom restoranu posebno su upečatljive različite Thai salate. Za dramatičan pogled na okean, posebno preporučujemo vile označene brojevima 209 i 210 (u zavisnosti od raspoloživosti), dok ćete u spektakularnom doživljaju tropske šume moći da uživate u vili 408, koja je smeštena na najvišoj tački ovog ekskluzivnog rizorta.

Za dodatne savete za odmor iz snova, kontaktirajte Travel House eksperte za individualna putovanja!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar