Dnevnik sa Mauricijusa

Da li ste imali prilike da posetite Mauricijus? Ovo jedinstveno ostrvo Indijskog okeana koje oduševljava bajkovitim pejzažima i hotelima koji se izdvajaju po usluzi na najvišem nivou destinacija je koju morate posetiti.

Priliku da uživa u najboljem od najboljeg je tokom maja imala naša savetnica Dušica Piljić koja vam u novom blogu donosi preporuke hotela i korisne savete. Pročitajte savete iz prvog ugla i počnite već sada da planirate vaše putovanje.

Prvi susret sa Mauricijusom očekuje vas na Mahebourgu, jedinom aerodromu na ostrvu koji je veoma moderan i dobro organizovan. Pred sletanje, u avionu ćete dobiti formular u kojem ćete popuniti podatke iz pasoša i upisati naziv hotela. Čim prođete pasošku kontrolu koja se vrlo brzo prolazi, smatrajte da je vaš dugo očekivani odmor na Mauricijusu već počeo!

 
Najbolji period za posetu Mauricijusu
Pitate se kada je najbolji period za putovanje na ovo egzotično ostrvo? Mauricijus se nalazi južno od ekvatora, kada je kod nas leto, na ostrvu je zima, zbog čega preporučujem da ovu destinaciju posetite u zimskim mesecima kada je prosečna temperatura vazduha viša od 28C a temperatura vode oko 26C. Poseban doživljaj u zimskim mesecima je doček Nove godine koji se ovde tradicionalno proslavlja na plaži.

Kada je reč o klimi, bitno je napomenuti da na Mauricijusu dominira mikro klima usled koje se često desi da kiša koja je zaslužna za bujnu vegetaciju u jednom delu ostrva padne a u drugom ne. Bez obzira na klimu, padavine ne treba da vas brinu jer jako kratko traju a posle istih zahvaljujući idealnoj temperaturi možete da nastavite sa svojim aktivnostima na plaži i uživanju na suncu. Moja preporuka je da za svoj odmor izaberete zapadnu obalu i južni deo obale uz Le Morne jer je manje vetrovita od istočne koja je direktno izložena vetru.

Kada je reč o prirodnim lepotama koje krase Mauricijus, veći deo ostrva čine plantaže šećerne trske što dovoljno govori u prilog tome da je pored turizma, jedna od glavnih privrednih grana ostrva proizvodnja šećera. Pored šećera, meštani proizvode i rum koji možete degustirati u nekoj od destilerija na ostrvu, kao i u hotelima koji imaju zavidne kolekcije.

Izdvojite jedan dan za obilazak ostrva – moja preporuka je da krenete u ranim jutarnjim časovima kako biste imali vremena za sve i kako biste se u hotel ranije vratili.  Imajte u vidu da se na Mauricijusu veoma rano smrkava, u zimskoj sezoni je već oko 18h potpuni mrak dok u letnjoj sezoni ima jedan sat više dnevnog svetla. Za koji god vid obilaska da se odlučite, značiće vam informacija da se na ostrvu vozi levom stranom i da je moguće iznajmiti automobil. Ukoliko niste sigurni kako ćete se snaći u saobraćaju ili imate strah od gužvi tokom sezone, predlažem da se za izlete obratite lokalnim agentima na ostrvu koji će vam obezbediti prevoz do željenih lokacija.

Luksuzni hoteli

Kada je reč o hotelima, izbor na ostrvu je zaista širok – na moje zadovoljstvo tokom osmodnevnog putovanja sam posetila više od deset. Kako bih vam olakšala izbor odgovarajućeg koji će biti u skladu sa vašim željama, ukratko ću vam predstaviti one koji su na mene ostavili najjači utisak.

Prvi u nizu je bio Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort and Spa 5+* (noćenje sa doručkom po osobi dnevno od 91 EUR) hotel koji je smešten na severozapadnoj obali i čija je plaža u odnosu na druge koje sam obišla relativno uska. Ovaj hotel je idealan za mlade zbog blizine Grand Baie, mesta koje je interesantno za izlaske i noćni provod. Korisno je znati da su severozapad i sever obale ovde najpoznatiji po noćnom provodu i bogatom sadržaju za mlade.

Constance Belle Mare Plage 5*  bio je sledeći koji sam posetila (polupansion po osobi dnevno od 138 EUR) i koji bih ocenila kao veoma dobar. Brojni sadržaji i lepa plaža ostavili su na mene pozitivan utisak zbog čega bih ovaj hotel svakako preporučila za relaksirajući odmor.

Hotel LUX Bele Mare 5+* (noćenje po osobi dnevno od 215 EUR) zasnovan je na veoma interesantnom konceptu – hotel poseduje svoj vrt sa začinima, pržionicu kafe, čajdžinicu, rum bar, džin bar, crafted piva.. Osoblje hotela najmlađe uči kako da prave ukrase od predmeta za reciklažu, dok posebnu čar ovom objektu daje “drvo želja” na kojem gosti kače svoje poruke i dele utiske o boravku. Još jedna zanimljivost su skrivene poruke u boci koje se nalaze svuda po kompleksu. Ko pronađe poruku očekuje ga nagrada.

Four Season hotel 5*, prestižni član istoimene grupacije na ovom ostrvu se ističe po smeštaju koji se bazira isključivo na vilama (polupansion po osobi dnevno od 257 EUR).

U hotelu Sugar beach 5* (polupansion po osobi dnevno od 151 EUR) koji deli kapacitete sa susednim La Pirogue 4* hotelom smo imali prilike da uživamo u izvođenju tradicionalnog Sega plesa koji se u ovom hotelu održava svake srede. Plaža ovog hotela je predivna, nakon iste smo se opuštali u hamamu i sauni (ovi sadržaji su za goste hotela besplatni). La Pirogue 4* hotel, koji je idealan za porodice sa decom, ovog leta se renovira (polupansion po osobi dnevno od 109 EUR). Gostima su na raspolaganju različiti sportovi na vodi koji su besplatni kao i tzv zayak,  koji služi kao pomoćno sredstvo za snorkelling.

U Sands Suites Resortu gosti mogu da koriste sadržaje susednog Maradiva Villas 5* (polupansion po osobi dnevno od 392 EUR) koji pripada lancu Leading hotels of the World i koji ima zaista odličnu plažu. Kada je reč o plažama uopšte, bitno je naglasiti da na pojedinim ima dosta korala i da do dublje vode treba dosta da se pešači. Nemojte se iznenaditi ukoliko na nekoj budete prisustvovali venčanju, Mauricijus je veoma popularna destinacija kako za honeymoon tako i za venčanja koja se ovde najčešće održavaju pred zalazak sunca.

Hotel koji je definitivno ostavio najjači utisak na mene je St.Regis 5* (polupansion po osobi dnevno od 275 EUR) koji bih svima preporučila – smešten je u podnožju Le Mornea i ima fenomenalnu plažu. Usluga je vrhunska a apartmani lepi i prostrani.

Odmor na Mauricijusu nisu samo plaže i hoteli, bogati sadržaj i raznovrsni izleti sigurno će upotpuniti doživljaj ove egzotične destinacije. Ukoliko imate dodatna pitanja, kontaktirajte Trave House.

Galerija

14997597784362_1915_travel-house-tim-na-mauricijusu_640x440.jpg
14997597788302_1918_plaza-hotela-trois-bich-beachcomber-na-mauricijusu_640x440.jpg
14997597788303_1919_sega-ples-u-hotelu-la-pirogue_640x440.jpg
14997597794402_1920_apartman-u-hotelu-st-regis_640x440.jpg
14997597794413_1922_plaza-na-mauricijusu_640x440.jpg
14997597804438_1928_dusica-piljic_640x440.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar