Pitajte frizera (Igor Krstović)

Pitajte frizera (Igor Krstović)

NAPOMENA: Igor Krstović neće biti u mogućnosti da odgovara na nova pitanja. Možda će vam neki od njegovih saveta, koji se nalaze u ranije napisanim odgovorima, koristiti.

Dovoljno godina, iskustva u šišanju, stilizovanju i koloraciji mi daje mogućnost da Vas uputim i da Vam predložim, čak i odgovorim na Vaša pitanja. Zato zaplovimo u novi svet boja, frizura i mode.

Modni Vrisak i Igor Krstović ne mogu da snose nikakve posledice ukoliko dođe do nus pojava korišćenjem navedenih preparata i saveta datih u komentarima!

Tagovi:

Komentara (521)

 • 28.04.2013

  Mozete li da mi preporucite neki dobar kurs za frizera u Kragujevcu?

 • 12.07.2013
  odgovor na komentar korisnika: Marra (od 28.04.2013)

  Što se tiče Kragujevca nisam upućen da će neko od već postojećih "akademija" ili ti salona da Vam pruži dovoljno znanja za novac koji ćete da potrošite na edukovanje. Ono što ja preporučujem jesu dve akademije u Beogradu ID Hair Academy i naravno Shobota AKADEMI. Tu ćete dobrtiti znaje i tu ćete raditi. Sve ostalo mi je manje poznato.

 • 29.04.2013

  Zdravo :) imam duzinu kose kao na ovoj slici povis,farbala sam se u crno dugo vremena,pa sam odlucila da pustim da mi izraste kosa u moju prirodnu boju,da bih presla u neku drugu boju iz crne neku smedju,zadnji puta sam se farbala u januaru ove god.moja prirodna boja kose je tamno smedja,vec mi je dosta kose izraslo :) do pola glave sam smedja a ostalo crno-ali neka izblijedjela crna jer se isprala :) pa me zanima da li bi mi mogli preporuciti neku smedju farbu za kosu koja bi mogla prekriti to,a da poslije farbanja ne ostane previse sareno :) ili pak moram cekati da sve izraste pa tek onda farbanje :( hvala unaprijed na odg...LP

 • 08.05.2013
  odgovor na komentar korisnika: Dina (od 29.04.2013)

  Vrlo bitna svar je ovo: NEMOJTE RADITI U KUĆNOJ VARIJANTI NIKAKO!!!
  Potrebno je otići kod frizera i odrediti koju boju želite. Vaš frizer će Vam pomoći da jednim delom skinete, tj. izvršiće dekolorizaciju Vaše stare kose, koja je crna. Zatim će Vaš izrastak ofarbati u približno istoj boji koja će da se stapa sa postojećom kosom!

  ZAŠTO NE RADITI U KUĆNOJ VARIJANTI:
  Ovo ne treba raditi kod kuće zbog problema kontrolisanja skidača boje ili ti dekolorizatora. Postoji mogućnost da crni pigment nemože da se ukloni dekolorizatorom i da je potreban blanš koji će da odradi posao. Bitan element je sama nega kose posle ovog tretmana, jer sama dlaka mora da bude zatvorena da ne bi došlo do rasipanja pigmenata željene boje. KorišÄ‡enje neprofesionalnih boja i preparata može da dovede do neželjenih efekata.

 • 10.05.2013

  Nikada se nisam farbala i ne planiram. Imam kosu do ramena (kosi paž) koja se brzo masti. Svaki drugi dan moram da je perem. Taj problem je počeo u srednjoj školi, pre toga sam mogla da je perem dva puta nedeljno. Imate li neki šampon, neki drugi preparat ili neku tehniku koju bih mogla da primenim kako bih produžila period između pranja bar za dan-dva više? Hvala.

 • 13.05.2013
  odgovor na komentar korisnika: Dunja (od 10.05.2013)

  Pitanje koje si nam postavila je inače problem koji muči dosta devojaka koje su u pubertetu. Važno je da znate da treba da menjate šampon. TakoÄ‘e potrebno je češljati kosu svako veče od korena ka krajevima, samim tim će se smanjiti masnoća u korenu i preneti na krajeve.

  Ono što možete napraviti u kućnoj varijanti i što ima efekta je blagi rastvor prirodnog, ali naglasavam prirodnog jabukovog sirćeta, u jednu čašu od 2 deci pola vode pola jabukovog sirćeta. Ispirati dva puta nedeljno.

  TakoÄ‘e postoji mogućnost da kada operete kosu kupite neku blagu penu za kosu i dok je kosa jos mokra to jest dok su vam pore otvorene na epitelu kože glave blago utraljte jednu količinu pene. Voleo bih da čujem šta od ova dva Vam je pomoglo. Napomena ŠAMPONI KOJI SU PROTIV MAŠÄ†ENJA KOSE SADRŽE KOLIÄŒINU SILIKONA KOJI NEPOVOLJNO UTIÄŒU NA KOREN KOSE!!!

 • 18.05.2016
  odgovor na komentar korisnika: Igor Krstovic (od 13.05.2013)

  Poslije kane sam ofarbala kosu farbom nakon cega sam primijetila da je kosa pocela naglo da mi opada.Da li je doslo do hemijske reakcije i kako to da sprijecim?Hvala☺

 • 10.05.2013

  Da li nadogradnja kose oštećuje kosu i koja metoda je najbolja?

 • 13.05.2013
  odgovor na komentar korisnika: Milica (od 10.05.2013)

  Nadogradnja kose!! Veliki sam NEpobornik nadogradnje kose. Razlog tome je da je ogromna količina nekavlitetne kose u zadnjih nekoliko godina preplavila našu malu zemlju. Većinom je to bila kosa iz Kine koja je velikim procentom plastika ili silikon. Takva kosa je izuzetno jeftina pa su i sami frizeri radili nadogradnju za malu svotu novca. Kosa tog tipa se nadograÄ‘ivala najčešÄ‡e putem keratina koji mora da se veže za vašu postojeću kosu. Oštećenje vaše kose bi nastalo pri skidanju same kose jer su koristili i dalje KORISTE ACETON koji isušuje kosu i šteti strukturi kose.

  Ono što je prihvatljivo je da nadogradnja koju mogu da kažem da je dobra ili ti način stavlajnja kose su KLIPSE. Lako se postavlja i lako održava. VRLO BITNO JE DA KOSA BUDE PRIRODNA I DA IMAJU SERTIFIKAT ZA TO. TAKVA KOSA NIJE JEFTINA I MOŽE DA SE NAĐE U OVLAŠÄ†ENIM SALONIMA U NAŠOJ ZEMLJI.

 • 10.05.2013

  Koja je vaša preporuka za sprečavanje opadanja kose?

 • 13.05.2013
  odgovor na komentar korisnika: N (od 10.05.2013)

  Različita su mišljenja šta je uzrok opadanja kose. Odmah da preÄ‘emo na problem.. u ovom brzom i stresnom životu koji vodimo najveći problem je STRES. Može da bude i ishrana, može da bude i sam način života. Zamolio bih Vas da budete malo precizniji da bih znao šta i kako. HVALA!

 • 10.05.2013

  Zdravo . imam jedno pitanje kosa mi je plava,sta trebam da koristim da bi mi porasla da je ne bi sisala i stitila od farbe ? Hvala unapred.

 • 13.05.2013
  odgovor na komentar korisnika: ZAKLINA (od 10.05.2013)

  Plava kosa nosi sa sobom mnogo nege i mnogo novca. Kao prvo trebali bi da se konsultujete sa Vašim frizerom koji će da vam preporuči kao prvo farbu i način farbanja. Postoje farbe koje imaju manji procenat srebrooskida koji omugućava da Vaša kosa bude više oštećena.

  Moja preporuka je da koren farbate svake tri nedelje, a da krajeve osvežavate jednom u dva meseca bojom koja obnavlja sjaj i pigment. TakoÄ‘e je bitno da se koriste kvalitetni preparati za rekonstrukciju plave kose. Što je više tretirate pakovanjima to će vam kosa izgledati zdravije. Potrebno je mnogo nege i kvalitetnih preparata za održavnje plave kose. Da napomenem, svake osme nedelje je potrebno da kratite krajeve da bi kosa ostala zdrava i lepo negovana.

 • 10.05.2013

  Zdravo. . .imam izrazito suvu kosu,posebno na krajevima,medjutim teme se jako brzo masti.Da li bi ste mogli da mi preporucite neki sampon za koji vi mislite da je dobar,i neki balzam ili pakovanje za suve krajeve? Unapred hvala. . .pozz

 • 12.07.2013
  odgovor na komentar korisnika: Marina (od 10.05.2013)

  Preporučio bih Vam da kortistite dečije šampone i da izbegavate nanošenje sampona na same krajeve.

 • 17.05.2013

  Zdravo,trebao bi mi Vaš savet. Naime,sa mojom kosom ja jednostavno ništa ne mogu da uradim.Ona je mnogo gusta,ali nema određeni oblik. Za nju ne mogu reći da je kovrdžava,talasasta,ali nije ni ravna. Kada se opere,naprosto ode "u širinu" i to zaista ne izgleda lepo. Nije farbana,srednjoškolka sam,ali da bi izgledala ravno ili makar malo oblikovano,uvek moram da platim tretman kod frizera. Ne masti se,perem je na svakih 4-5 dana,s tim što ona najbolje izgleda kada je čak i malo prljava,valjda se tada složi,ne znam. To mi predstavlja veliki problem,naročito kod izlazaka,jer ništa ne mogu da joj uradim. Ako je vežem,rep popusti pre ili kasnije,ako je uvijem ne drži dovoljno,ako je ispeglam vrati se u prvobitno stanje nakon pola sata. Imate li ikakav savjet za mene?

 • 12.07.2013
  odgovor na komentar korisnika: Ana Đ (od 17.05.2013)

  Moja preporuka je da uradite Brazilsko feniranje i sam tim ćete rešiti Vaše probleme. Kosa će biti poslušna, neće ići u širinu i neće Vam zadavati probleme da konačno pronaÄ‘ete Vaš oblik frizure.

 • 17.05.2013

  Da li je štetno ispravljanje kose keratinom i da li se u opšte preporučuje? Deluje jako praktično, pošto feniranje kose prilično smara i oduzima vreme!

 • 21.05.2013
  odgovor na komentar korisnika: Maša (od 17.05.2013)

  Upravo sam hjtela postaviti identično pitanje :) Keratinski tretman, tzv. "brasilian" - čula sam da je odličan za kosu, ali dok se koristi. Čim prođe tih nekih 4-6 mjeseci, kosa bude gora nego prije tretmana? Da li je to istina? Hvala Vam :)

 • 22.06.2013
  odgovor na komentar korisnika: Soraya (od 21.05.2013)

  Odgovor je da kosa mora da se neguje posle svakog hemiskog tretmana. Budući da se kod nas misli da je dovoljno samo ofarbati kosu i ne koristiti nikakve napredne tretmane, samim tim dolazimo do toga i posle BRAZILSKOG FENIRANJA.

  Kosu treba tretirati odreÄ‘enim pakovanjima i šanponima.

 • 10.06.2013
  odgovor na komentar korisnika: Maša (od 17.05.2013)

  Tretman ispravljanja ili ti Brazilskog feniranja sadrži više faza i traje od dva do cetiri sata, zavisno od gustoće kose i brzine nanošenja preparata.

  Prvo što treba Vaš frizer da uradi jeste da vam dubinski opere kosu nealkalnim šanponom. Nakon toga frizer na kosu nanosi nanomolekularni keratin, koji je inače sastavni deo ljudske dlake. Vrlo je bitno da je proizvod visokog kvaliteta (u poslednje vreme su se pojavili razblaženi proizvodi). Treba napomenuti da je za obavljanje ove hemiske operacije vrlo bitna presa koja može da dostigne odgovarajuću tenperaturu.

  Jedan tretman je dovoljan za vremenski period od 3 do 6 meseci, u zavisnosti od kvaliteta dlake i oštećenosti kose. Nakon Brazilskog feniranja bitno je da kosu netreba tri dana vezivati metalnim snalama i uopšte prelamati dlaku, takodje je nepoželjno prati kosu tih tri dana. Nakon tri dana možete bez problema prati i sušiti kosu, a ona će biti ravna samo uz pomoću fena. Kraljni efekat je ravna i visokog sjaja kosa, bez upotrebe prese.

 • 21.05.2013

  Vec nekoliko godina sam crnka,u pocetku sam koristila farbe,ali vec neko vreme koristim Kanu isto crne boje,kosa mi je mnoooogoo zdravija,ali vec mi je dosadila ta boja,pa bi htela da promenim u svetliju,nikako nemam hrabrosti jer mi je zao kako ce to vec ispasti,sa cim se uklanja farba i kako da mi kosa ne sagori ??

 • 22.06.2013
  odgovor na komentar korisnika: mery (od 21.05.2013)

  Kao prvo Kana je odlična za kosu. Ne samo da je farba već je i neguje. U praksi ne znam kako ide skidanje Kane, ali znam da su dekolorizatori sretstva koja skidaju boju. Preporučio bih Vam da odete do Vašeg frizera i pokušate jednu od mnogobrojnih tehnika za dekolorizaciju.

 • 21.05.2013

  Dobra večer :) Dužina kose mi je malo iznad struka tamnija crvena već duže vremena, a prirodna boja moje kose jeste tamno smeđa. Zanima me da li bih mogla postići jednim kućnim farbanjem mango boju ? Unaprijed hvala! LP :)

 • 22.06.2013
  odgovor na komentar korisnika: iNCHY (od 21.05.2013)

  Zamoli bih Vas da mi definišete tu"mango" boju!

 • 16.06.2013

  Zdravo! Imam tamno crvenu boju kose, zadnji put sam se farbala sa Palette Rf3, ali bih promenila boju kose da bude boja lesnika. Interesuje me da li mogu to postici i kojom farbom? Hvala unapred na odgovoru.

 • 22.06.2013
  odgovor na komentar korisnika: Anna (od 16.06.2013)

  Ono što uvek preporučujem jeste da se obratite Vašem frizeru. Greške u kodiranju boje mogu biti strašne. Zato za menjanje boja obratite se profesionalcima. Nažalost ja ne znam koja je Palette Rf3, jer nije profesionalna boja, zato Vam predlažem odlazak kod profesionalca. Kada jednom dobijete željeni rezultat uz pomoć Vašeg frizera, videćete razliku od kućne i salonske uskuge.

 • 24.06.2013

  Postovani, imam problema sa opadanjem kose, a prvo pitanje koje bih Vam postavila jeste da li taj problem rsavaju dermatolozi ili frizeri? Pitam iz razloga sto se vec duze vreme lecim kod dermatologa u klinickom centru kragujevac, ali nema nekih rezultata, da napomenem da je krvna slika potpuno u redu. radjeno je i serumsko gvozdje jer se sumnjalo na anemiju. ali i ono je u granicama normale, takodje i hormonski status je normalan. Hranim se relativno zdravo i ne farbam se, bavim se sportom, sisam se po proncipu prva 3 meseca svaki mesec, pa onda se ne sisam tri, i tako sve u krug (jedan frizer me je tako posavetovao) izgubila sam gotovo polovinu kose, a sto je nagore jos uvek mi opada. da napomenem da mi niko u porodici ne boluje od alopecije. Od terapije sam koristila diprofos injekcije 3 komada, foltene ampule protiv opadanja za zene, alpecin sampon i losion, sada koristim na svoju ruku vichy sampon dercos protiv opadanja kose, ali nista posebno... I samo jos nesto: Mozete li mi preporiciti neki tretman za obnovu kose i vracanje vitalnosti i sjaja,a da to nije brazilski keratin, imam utisak da ce mi taj tretman dosta stanjti kosu ako je zgladi, jer je ionako na izgled postala jako retka i da li kod vas to moze da se uradi? Hvala unapred

 • 24.06.2013
  odgovor na komentar korisnika: jelena (od 24.06.2013)

  E ovako odmah da ste naručili PHYTO tablete za ponovni rast kose. U praksi ne preporučujem preparate jer ne želimo nikoga da reklamiramo. Ali u vašem slučaju sam prekršio pravilo i želim Vam pomoći.

  Tretman se pije 3 meseca i posle prve nedelje rezultati su jači nokti, trepavice bujnije, a već posle 2 meseca obnavlja se kosa. Zamolio bih Vas da nam se javite nakon zavrsene terapije, i da napomenem da pročitate uputstsvo i da se pridžavate toga.

 • 27.06.2013

  Cao.. :) Imam zaista komplikovanu kosu.. Naime, moja kosa je duzine do pola ledja, farbana je i hemijski ostecena.. Stalno je presujem, farbam se u crno.. Kako mogu da je oporavim, da joj vratim sjaj i da sprecim opadanje kose? Probala sam neke maske, ali nista ne postizem.. Kruta je, ostra, bez sjaja i sto je najgore, mnogo opada i ide u sirinu.. Plasim se da ne ostanem celava zbog prevelikog presovanja i farbanja, zato pomagajte.. ;)) Veliki pozdrav i nadam se odgovoru!

 • 12.07.2013
  odgovor na komentar korisnika: Aleksandra (od 27.06.2013)

  Kao i kod svih hemijski tretiranih kosa i Vaša kosa je izgubila elastičnost i sjaj. Bolje rečeno dehidrirala je zbog stalnog presovanja i farbanja. Preporuka je da koristite neki preparat koji će da je zaštiti pre samog presovanja, i naravno da koristite pakovanja koja će da vrate hidrataciju i sjaj Vašoj kosi, pakovanja koja stoje duže od 10 minuta.

 • 31.07.2013

  Imam kosu do ramena,nikada je nisam farbala,dosta opada jer sam u predhodnom periodu menjala sampone,nakon toga sam po preporuci frizera stavljala Revlonove ampule za jacanje kose ali to nije pomoglo,sta mi je sledece ciniti?

 • 09.09.2013
  odgovor na komentar korisnika: Aleksanra Dinic (od 31.07.2013)

  Najbolje bi bilo da nastavite sa ampulama. Nijedan preparat ne daje efekte odmah. Potrebno je vremena da se vide rezultati. Što znači od 6 do 8 meseci.

 • 07.08.2013

  Å ta nam je sa frizerom, spava li? :)

 • 11.08.2013
  odgovor na komentar korisnika: Milica (od 07.08.2013)

  Frizer je trenutno na odmoru! :)

 • 15.08.2013

  Poštovani, Moja prirodna kosa je dark blond (u nijanserima načešće 6.1). Farbala sam se smeđom nijansom,pa je sada moja kosa svijetlo smeđa sa crveno-zlatnastim sjajem. Pokusala sam vratiti sivi odsjaj u smedjoj kosi tzv.hladnim tonovima,ali ne pomaze. Možete li mi reći kako ponovo vratiti sivi odsjaj u smeđoj kosi? Hvala najljepse!

 • 16.08.2013

  Poštovani, imam kratku i prirodnu kosu sa nekoliko sedih vlasi,imam 43god. Volela bih da pokrijem sedih vlasi prirodnim putem nego farbe, nisam bas za farbu kose jer nema takve boje kao moja prirodna,boja je kao kresimir,svetlo plavo-sivo... A tanka mi je kosa. Hvala najlepse! :)

 • 09.09.2013

  Vec godinu dana se farbam u plavo,to jest, izvlacila sam pramenove kod frizera blansom i dostigla zeljenu boju, svetlo plavu, skoro platinastu.Prirodna boje kose mi je tamno braon E sada da predjem na stvar...koren farbam svake trece nedelje farbom, a svaki treci put farbanja korena stavim blans. Kada sam posle blans- korena trebala ponovo farbati izrast, radila sam to kod frizerke. Koristila je neku dosta jaku farbu,ne znam ni koji je procenat hidrogena bio,ali znam da mi je sprzilo neke pramenove kose koji su se po susenju kose iskidali! Recite mi koje bih preparate trebala da koristim za oporavak kose i za sprecavanje opadanja? Trenutno koristim subrina professional keratin losion i masku koji su se dobro pokazali ovih mesec dana koriscenja.Bila bih zahvalna na prakticnim savetima nege, jer vec mesec dana ne farbam izrast od straha da mi kosa jos vise ne opadne :/ P.S.da li bi brazilski tretman odgovarao za oporavak moje kose?

 • 12.09.2013
  odgovor na komentar korisnika: Zabrinuta plavusa (od 09.09.2013)

  Probaj ALLIN losin za rast kose i Å¡ampon protiv opadanja kose, zajedno koristi, nema devojke koja nije pohvalila :)

 • 16.09.2013

  Zdravo, nisam do sada farbala kosu i kosa mi je ravna i lepo ocuvana.Zelela bih da se farbam u tamno crveno ,ali sam cula da crvena farba vise ostecuje kosu i da kosa mora cesce da se farba? Da li je to tacno i kakva je nega najbolja za ocuvanje cvrene kose?

 • 06.10.2013

  Pozdrav.Zelim Vas savet.Kosa mi je tanka ,lice ovalno,oci zeleno-plave...preporuka za frizuru i boju kose...hvala!

 • 13.10.2013

  Pitanje. Imao sam blajhane plave pramenove tako vec godinama(prirodnaboja kose mi je crna),. sad odlucio sam da se ofarbam u svetlo smedju, tamno prirodno plavu i kupio sam neku takvu farbu ispalo je braon i to ruzna potpuno nepriridna braon boja, na nekim mestima ima i crvenkast odjaj. Kako da predjem/da dobijem boju kao sto npr ima Ryan Phillipe? Prirodno plava,tamno plava. http://img.mypopulars.com/images/ryan-phillippe/Ryan-Phillippe-35.jpg http://www.teenidols4you.com/blink/Actors/ryan_phillippe/ryan_phillippe_1220216066.jpg http://becomingunglued.com/wp-content/uploads/2012/01/ryan-phillippe-confirms-big-valley-remake-19-3-10-kc.jpg

 • 20.10.2013

  Molim vas ako mozete da mi pomognete.Opada mi kosa,oko 150 vlasi dnevno,koristim alin losion sampon i losion oko mesec dana i ako vi znate sta je najbolje molim vas reci te mi,posto me strah da ne ocelavim :(

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: aca (od 20.10.2013)

  Molio bih Vas da se sto pre obratite dermatologu.

 • 22.10.2013

  Postovani, pre malo vise od 2 meseca sam pocela da koristim crnu kanu i od tada mi nenormalno opada kosa. Stalno mogu da izvlacim vise pramenova sa krajeva, kada susim kosu na cetki ostane dosta dlaka. Nikad mi nije toliko opadala, primetila sam iznad usiju da se jako proredila, u korenu nije mnogo. Da li je moguce da se sve to desava od kane? I kako najlakse mogu da resim ovaj problem? Hvala.

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Sanja (od 22.10.2013)

  Vrlo je moguće da Vaša kana nije visokog kvaliteta i da Vam ne odgovara. Preporučio bih Vam da preÄ‘ete na nekog drugog proizvoÄ‘ača i samim tim vidite da li je opadanje kose prestalo.

 • 26.10.2013

  Zdravo, interesuje me da li je moguć prelazak iz crne boje(nisam se farbala već 6 meseci, al imam utisak da se farba ne ispira) u svetlo smeđu bez dekolorizacije? Hvala unapred.

 • 24.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Mima (od 26.10.2013)

  Vrlo teško bez dekolorizacije. Preporučujem Vam da sačekate da vam kosa poraste ili da šišate malo po malo.

 • 06.11.2013

  farbam se INNOVATION 7/62 ( biondo rosso violetto) i hidrogen 6% odlicna farba ne ispira se ali mi vuce malo na narandzasto.sta da dodam da ubijem taj ton.Prirodna boja mi je tamno smedja sa crvenim pigmentom.Molim Vas za pomoc.Unapred hvala Ljiljana Rajkovic

 • 24.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: ljiljana (od 06.11.2013)

  Ono sto bih Vam ja preporučio jeste da nađete boju koja ima u sebi Violetto, možda da dodate malo 9/2.

 • 22.12.2013

  Postovani, Imam prirodno tamno-smedju boju kose, ali sada zelim da je posvijetlim za par nijansi, na neku srednje smedju ili boju meda, a ne zelim da tretiram kosu hidrogenom niti bilo kakvim slicnim preparatima, pa me zanima kakav bi otprilike rezultat bio kad bih kosu ofarbala nekom bas svijetlom plavom nijansom, to jest da li bi mi se u tom slucaju posvijetlila kosa? Unaprijed hvala!

 • 24.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Aleksandra (od 22.12.2013)

  Posavetova bih Vas da odete kod Vašeg frizera i da uradite svetlo melaniranje sa dve boje.

 • 19.01.2014

  Zdravo.. Boja moje kose je tamno smedja(prirodna).. Zelim da se ofarbam u karamel boju. Na koji nacin da to postignem.. Vrijedi li nanoseje svijetlo plave farbe, kako bih posvijetila, pa tek onda zeljenu boju ? Hvala unaprijed Pozdrav ..

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Boka (od 19.01.2014)

  U Vašem slučaju obratio bih pažnju na mogućnost konbinovanja boja tako da bih u prvom slučaju išao na konbinaciju senki sa dve ili tri različite boje karamel tako da bi dobili nešto sasvim prirodnije i naravno lepše.

 • 21.01.2014

  zdravo :) imam plavu kosu i jako mi je ostecena.stavljam maske ali ne pomažu mnogo.kosa mi je retka i zbog crni koren sto izlazi moram je blansirati ali ne se rascesluje ne znam sta da radim dajte neki savet hvala odnapred

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: ivana (od 21.01.2014)

  Za dobrom bojom svi se okreću, naročito za plavom bojom, što nas navodi na zaklučka da nije samo potrebno stavljati masku na kosu ili šanpon ,potrebno je posavetovati se sa Vašim frizerom. Kvalitetna farba ili ti znajnje o upotrebi blanša je potrebno. Blanš koji se stavlja na koren mora da bude manje agresivan ili ti sa manje procenta hidrogena da bi se plava boja mogla aplicirati ponovo na istu površinu, a da pritom ne uništi strukturu ili koren kose, što može dovesti do trajnog oštećenja kose i samog korena.

  Savetovao bih Vas da se obratite profesionalnom frizeru jer mislim da ste oštetili strukturu kose i da vam je za to potrebnmo malo više nege.

 • 24.01.2014

  kako vratiti prirodnu boju kose(pepeljasto smedju) iz ledeno plave boje ?s obzirom da se sa plave sve ispira? :)

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: jeca (od 24.01.2014)

  Najbolje je da se posavetujete sa Vašim frizerom, jer je vrlo teško definisati pepeljasto smeÄ‘u boju kose.

 • 30.01.2014

  Htela bi da vas pitam imam crnu kosu nikad je nisam farbala pa me interesuje dali bi mogla krajeve da ofarbam u crvenu boju?Hvala unapred

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Emilija (od 30.01.2014)

  Naravno ali bih Vam preporučio da sve to uradite u nekom salonu jer ćete tako dobiti najbolji efekat.

 • 09.02.2014

  Zdravo, bila sam crna, zatim skratila kosu do ramena, i pocela koren da farbam u neku svetliju boju, zatim sam sama izvlazila kao ombre kako bih posvetlela kosu,posvetlela sam je ali je sva bila sarena u tufnama, i na kraju sam se izmelirala, i sada mi neka smedja boja kad se pogleda, moja prirodna poja je smedja ne pepeljasto smedja, tamnija od ove boje koju sada imam posle meliranj. Interesuje me posto jos uvek nisam dosla do zeljene boje, a zelim neku boju meda, da li sada mogu da ofarbam celu kosu nekom svetlijom bojom, ili posle meliranja samo koren?

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Bojana (od 09.02.2014)

  Preporučio bih Vam da se držite melaniranja dok ne dođete do željene boje kose.

 • 14.02.2014

  Zdravo! prije par dana prefarbala sam se u smedju, moja prirodnu boju koju jako zelim :( Prije toga sam imala pramenove plave, i malo posvjetljenu kosu. Sad mi je smedja ali ima cvenkasti odsjaj koji me nervira bas. Sta da radim?

 • 15.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Ama (od 14.02.2014)

  Odgovor na Vaše pitanje je da se posavetujete sa Vašim frizerom jer ustvari Vama je potrebna nova boja koja u sebi ima hladne tonove kao što je ASH, morate da obratite pažnju da boju koju ćete da aolicirate na celu Vašu kosu koja ima hladan ton. ASH ne držite duže od 15 minuta na kosi.

 • 17.02.2014

  Zdravo. Imam problema sa mnogo suvim i iscvetalim krajevima. Sisam se jednom mesecno, ne feniram i ne peglam kosu, u zadnje vreme je retko i fenom susim, ali ona je opet suva i iscvetala. Skoro svaka dlaka. Pa me zanima sta moze tome da doprinese i sta bih mogla da koristim da oporavak kose. Hvala.

 • 24.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Ana (od 17.02.2014)

  Zašto ne pokušata da promenite šampon i da uvedete neko kvalitetno pakovanje u rutinu pranja kose. Samim tim ćete smanjiti ispucale krajeve. Poroznost kose se nemože promeniti odjednom, potrebno je vreme i strpljenje.

 • 18.02.2014

  Zdraavo, imam jedan ogroman, ali ogroman roblem. Naime, kada sam krenula u drugu godinu srednje skole neprestano, ali svaki dan sam prala kosu i peglala, sto nije povoljno uticalo na moju kosu. To je trajalo 4meseca, tada je pocela da mi opada kosa i ja sam prestala. Sada je samo susim fenom, ne koristim prese, figaro i slicno, ali je perem svaki drugi dan. Osisala sam se duzine iznad zadnjice do iznad ramena, koristim Bojanin sampon, pre njega sam koristila Rigenforte, opadanje se znatno smanjilo, ali nemam gustinu. Zanima me da li postoji nesto sto moze da pomgne da mi kosa bude gusca. Hvala.

 • 24.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jovana (od 18.02.2014)

  Interesuje me zašto perete kosu svaki dan. Tretiranjem kose samponima svaki dan vi skidate prirodnu masnoću kose koja joj je potrebna. Smanjite pranje kose. Samim tim ćete i manje koristiti fen, a onda imati i zdraviju kosu. Što se tiče preparata preporučio bih Vam da koristite neku masku, pakovanje koja ce da vam prehrani kosu.

 • 20.02.2014

  Da li mogu klipse koje se stavljaju na kosu kao sanlice mogu da stete kozi ili kosi? I

 • 24.02.2014
  odgovor na komentar korisnika: tanjaP (od 20.02.2014)

  Naravno da mugu. Razlog je vrlo prost. Ako imate isuviše osetljiv skalp može doći do oksidacije kože i metala. TakoÄ‘e morate paziti da ne povredite kožu glave kada postavljate šnalice jer neke šnalice imaju vrlo oštre krajeve. Zato kupujte samo one sa plastičnim ili gumenim vrhovima.

 • 24.02.2014

  cao! treba mi savet u vezi boje kose. imam dosta svetao ten a smedje oci. koja bi mi boja kose najbolje odgovarala?inace, prirodna boja mi je tamno smedja, a trenutno sam ofarbana u crno. htela bih da to promenim jer imam osecaj da me guta. koji bi bio najbezbolniji nacin za kosu da izadjem iz crne?

 • 04.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: sanja (od 24.02.2014)

  Na Vašem mestu ja bih uradio dekolorizaciju i najbolje je da odete kod Vašeg frizera i posavetujete se oko detalja.

 • 26.02.2014

  Pozdrav! Nadam se da mi mozete pomoci? Moja prirodna boja je smedja, vise svijetlo smedja. Pocetkom decembra sam iz nekoh hira ofarbala se u Palette Intense Red i pravo fino se primilo na moju kosu, ponovila sam farbanje u januaru i onda se nisam vise ofarbala 6 sedmica, boja se konstantno ispirala a i pojavio mi se izrast 1-2cm moje prirodne pa sam prije dva dana kupila Syoss smedjesmedju 4.1 ali sad mi je ispala kao tamnosmedja sa crvenim odjsajem na suncu. Kosa mi je dosta tanka i mekana, duzina nesto iznad ramena pa se bojim koristiti blans da dodjem do svoje svijetlosmedje. Iskreno se nadam da imate neki savjet i za mene?

 • 04.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: Amra (od 26.02.2014)

  Nadam se da niste oštetili kosu isuviše. Ono što bih Vam ja preporučio bilo bi da se urade tanki pramenovi na površini (kruni) glave i da se ofarbate nekom 6. i polako da nastavite sa tom bojom dok ne doÄ‘ete do željenje boje. Naravno, pramenove nemojte bojiti već tražite da ih utoniraju sa postojećom 6.

 • 04.03.2014

  Postovani molim Vas za pomoc,moja prirodna boja kose je svetlo smedja,pre 2 meseca uradila sam pramenove koriscen je blans,a na nekim mestima samo farba da bude vise nijansi,i frizerka mi je dosta lose uradila pramenove,deblji su a negde joj se cak i razlio blans :/ i sad sam ofarbala celu kosu sa subrina 11-02 i boja je kao med,ali sad gde su mi bili sa blansom izvuceni pramenovi su mi sivi ,sto mi se nikako ne svidja,kako to da popravim,da li mogu da izjednacim sa nekom farbom celu kosu? Hvala unapred.

 • 07.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: ilona (od 04.03.2014)

  Preporučio bih Vam da se sledeći put ofarbate sa bojom koja je takođe plava, ali koja nema u sebi ASH. Samim tim nećete imati sive pramenove. Savetovao bih vam da idete 2 tona tamnije.

 • 05.03.2014

  frizerka mi je stavila pramenove sa blajhom, ispali su presivi. mogu li ih prekriti smeđom bojom ako se sama ofarbam?inače mi je prirodna smeđa. hvalaa

 • 07.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: mia (od 05.03.2014)

  Naravno da možete da se ofarbate smeÄ‘om bojom.Treba obratiti pažnju na to da su vam pramenovi svetliji od Vaše kose tako da ćete morati koristiti boju koja je tri do četiri puta tamnija, takoÄ‘e imajte u vidu da ce da se ta boja ispire sa pramenova. Preporučio bih Vam da izvučete dve do tri boje na tim pramenovima.

 • 16.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: Igor Krstovic (od 07.03.2014)

  Puno hvala na odgovoru.stavila sam smeđu boju i prekrilo je pramenove,ako će se isprati ponoviti ću farbanje.SPASILI STE ME! Sad mi je jako suha kosa pa ako imate što za preporučiti za njegu? maske,regeneratori,sprejevi ili ulja?

 • 06.03.2014

  Farbam se sa crnom kanom vec 2 godine, kosa mi je tanka, isusena od pegle i fena ali bih volela da se prefarbam u tamnno bordu, da li bi frizer mogao meni da izvuce drugu boju s'obzirom da sam cula da se kana tesko skida? ili bi ste mi rekli mozda da pustim svoju pravu boju, tj da je ne farbam vise?

 • 07.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: ivana (od 06.03.2014)

  Kao što sam napomenu u nekom od prošlih odgovora, kana je vrlo teška za skidanje (dekolorizaciju). Preporučujem da se više ne farbate i da pusttite Vašu kosu da vam poraste.

 • 12.03.2014

  Postovani, sta mislite o Indola-Innova keratin za ispravljanje kose? Kosa mi je duga, Å¡atirana i suva, da li treba da koristim jos neke preparate i koje uz ovu kolekciju? Hvala

 • 13.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: andrea (od 12.03.2014)

  Odgovor na Vase pitanje je vrlo prosto http://www.indola.com/typo3/fileadmin/pdf/Indola_KeratinStraight_ECL_AW_070312.pdf Takodje tamo gde ste uradili ispravljanje oni mogu da vam pomognu oko izbora preparata.

 • 17.03.2014

  Zdravo ja imam crnu kosu i htjela bih biti plava neko vrijeme pa u crveno.....Ali moje pitanje je ako imam crnu kosu kakva ce mi boja ispasti ako koristim plavu farbu,zelim to bez blajhanja

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: Soraka (od 17.03.2014)

  Ja Vam ne bih preporučio da iz crne prelazite u plavo pa iz plave u crveno!!To će uništiti kosu. Ili crno ili crveno.

 • 18.03.2014

  Zdravo. Imam crnu kosu i zeljela bih da predjem u tamno crvenu,bordo :D Koji je najlaksi nacin da to postignem?

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: mica (od 18.03.2014)

  Najbezbednji načn je da odete kod Vašeg frizera i zakažete dekolorizaciju. Samom dekolorizacijom ćete dobiti željenu boju.

 • 18.03.2014

  imam kosu do malo preko ramena,i ofarbala sam se dosad nekih 5 put u crveno i zanima me kako mogu doc do plave boje,nisam se farbala mjesec i nest..boja se isprala koliko moze..farbala bi se za nekih mjesec dana u plavo ak je moguce i kako?

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: dana (od 18.03.2014)

  Nažalost morala bi se raditi dekolorizacija blanšom, ali ja Vam ne bih preporučio da to radite sami.

 • 18.03.2014

  Zdravo, ja sam inace satirana plavusa, ali kako mi je dosadilo da svaki mesec farbam izrastak jer mi je prirodna bija tamnije smedja, odlucila sam da ofarbam izrastak u tamno plavu i na taj nacin dobijem nesto kao ombre, e sad posto se meni taj direktan prelaz ne dopada prosto se vidi linija izmedju ta dva sloja, sta bi mi savetovali da uradim a da to izgleda prirodnije i lepse? hvala unapred na odgovoru! pozzz

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: Joca (od 18.03.2014)

  Preporučio bih Vam da se ofarbate u dve boje. Boja na kruni bi mogla da ostane svetla, a dodnji deo da ofarbate u neku tamniju prirodniju nijansu čokolade.

 • 18.03.2014

  Pozdrav zelim vas pitati kako da iz svijetlo smedje dobijem pepeljasto plavu boju? i da li mogu nadogradnju iz te smedje da vratim u ovu pepeljasto plavu? Cula sam da skidaci boje jesu najbolji a ne blans. Unaprijed hvala!

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: Nina (od 18.03.2014)

  Da biste dobili željenu boju moraćete tretirati kosu blanšom. Naravno nije potrebno koristiti jak hidrogen. Što više takvih pramenova to bolje. Sa dekolorizatorom nećete ništa postići.

 • 22.03.2014

  Koje farbe koristiti nakon brazilsko feniranja?

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: mirjana (od 22.03.2014)

  Najbolje da se konsultujete sa Vašim frizerom, jer on je upućenj kojim preparatom je raÄ‘ena brazilska korekcija i koja farba odgovara datom preparatu.

 • 22.03.2014

  Mozete li me posavetovati kako da predjem iz farbane plave u smedju? Da li prvo da predjem u med boju ili smem odmah da uzmem neku smedju? Hvala! :)

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: Nenka (od 22.03.2014)

  Pronadjite farbu firme "Lakme" broj boje je 6/32. Naravno koristite 6% hidrogen!

 • 23.03.2014

  Cao, treba mi jedan savet. Zelim da uradim minival vec duze vreme i raspitala sam se o tome dosta,samo ne mogu da nadjem dobrog frizera u Novom Sadu kojem mogu da verujem. Mozete li da mi preporucite nekog ko to dobro radi, ako znate? Hvalaa

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: katarina (od 23.03.2014)

  Naravno obratite se gospodinu Banetu u frizerskom salonu "Vojkan".

 • 23.03.2014

  Cao,treba mi savet. Kako da pri farbanju kose dobijem boju lesnika ako imam crveni pigment kose? kad se farbam nikada mi ne ispadne ta boja vec sasvim drugacija,pa ako moze pomoc oko toga :) HVALA

 • 24.03.2014
  odgovor na komentar korisnika: maki (od 23.03.2014)

  Pri svakom procesu farbanja treba obratiti pažnju na crveni pigment u kosi. Zato Vas molim da ovaj problem rešite u salonu, a ne sami kod kuće. Samo tako ćete dobiti željeni rezultat.

 • 25.03.2014

  Dobar dan.Zelela bih da znam da li mogu da ofrabam kosu u braon,a sada mi je trenutno kosa satirana?Pozdrav

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Mirjana.Binic (od 25.03.2014)

  Naravno da možete! Obratite se Vašem frizeru i tražite da Vas ofarba nekom šesticom koja vuče ka bakarnoj.

 • 25.03.2014

  Vidim da ste baš profesionalno lice i veoma bi mi značio vaš savet. Naime, moja prirodna kosa je pepeljasto smedja, ali sam se farbala i sad je otprilike ovakva http://photos.posh24.com/p/1336829/z/hairstyles/jennifer_aniston_white_oxford.jpg (možda malko tamnija nijansa). Ali moja velika želja je da do velike mature koja mi je 7.juna dodjem do ove nijanse http://3.bp.blogspot.com/-n_TTn6o1wzY/UkcaYaHl95I/AAAAAAAAAO8/booMzS1f55Q/s1600/Blonde%20Hair2.jpg Koju farbu da uzmem? Kako bih mogla da dodjem do te nijanse? Šta da kažem frizeru? Hvala unapred. Pozdrav

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jovana (od 25.03.2014)

  Moja preporuka: koren ofarbati sa 7(topla), izvući dosta tankih pramenova po površini kose (sekcija T), pa te pramenove utonirati u 9(violet).

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jovana (od 25.03.2014)

  Ofabati koren u 7 (toplu)i izvuci pramenove koje cete kasnje utonrati u 9 (volet)

 • 26.03.2014

  Zdravo, mozes li mi reci sta da ucinim da mi kosa brze raste? Inace je gusta i jaka, ali nikada mi nije bila duza od ramena. Hvala unapred.

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Marija (od 26.03.2014)

  Na ovo pitanje stvarno nemam odgovor. Vrlo je teško reći šta utiče na rast kose. U nekim slučajevima sama ishrana može da pomogne dok kod nekih može da utiče totalno suprotno. Redovna ishrana i dosta tečnosti!

 • 26.03.2014

  Kosa mi je tamno smedja gotovo crna, farba je bila pretamna ali na ambalazi nije tako prikazana...:(moja prirodna boja je pepeljasto plava i htela bih da je posvetlim za bar 3 nijanse...Kako to da izvedem?(duzina je do pola ledja, svilena je i tanka vlas) Hvala ...

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Lenka (od 26.03.2014)

  Najbolje bi bilo da se obrate Vašem frizeru.

 • 29.03.2014

  Zdravo :) skidala sam crnu boju prije pet dana kod frizera i ofarbala se u crvenu boju( tamno crvenu) ali mi mnoogo dreci. :) Koja bi farba sada odgovarala da ubijem tu intenzivnu boju? hvala...

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Goca (od 29.03.2014)

  Najbolje bi bila neka 7, ali vrlo malo. Treba napraviti neku vrstu preliva sa šamponom i držati to svega nekoliko minuta.

 • 05.04.2014

  Pozdrav! Pre par meseci sam bila ofarbala u crno sto se vremenom isprala i vratila se moja prirodna boja, sad sam se ofarbala Garnier farbom (Intense Ruby 6.60) ali nije doslo do neke velike promene moja kosa je i dalje tamna samo sto je dobila crvenkasti sjaj. Volela bih da jos posvetlim i dobijem neku jacu crvenu nijasnu.... Help!

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: principessa (od 05.04.2014)

  Uradite što više pramenova sa blasom do boje 7 i zatim sve pramnove i celokupnu kosu prefarbajte sa jarko crvenom Goldwell (ELUMEN), mislim da je R9.

 • 07.04.2014

  koje boje kane da pomesam da bi dobila bordo boju odnosno trulu visnju,ako moze uopste i da se mesa,i koliko cesto kosa sme da se boji kanom?

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: gordana (od 07.04.2014)

  Drago mi je da ste mi postavli ovo pitanje. Kana se ne može mešati kao farbe da bismo dobli boju. A željnu boju možete kupiti. Najblje je potražite na interntu. Kosu možete farbati koliko god hoćete sa kanom, šta više farbanje kanom će Vam davati više prirodnog sjaja nego kada se farbate veštačkom bojom.

 • 08.04.2014

  Potreban mi je savet, da li znate nekog dobrog frizera u Novom Sadu ,koji je iskusan i uspesno farba kose iz izrazito crnih u plave? Prvi put bih da se farbam i ne bih da to bude katastrofa :-)

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: ljub bub (od 08.04.2014)

  Obratite se Banetu u frizerskom salonu "Vojkan".

 • 08.04.2014

  ofarbana sam u bakarno,a hocu u plavu da predjem ova mi se vec isprala jos malo mi je ostalo,kako da efikasno i brzo predjem u plavo a da mi ne bude narandzasto?

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: ivana (od 08.04.2014)

  Najbolje rešenje je da odete kod Vašeg frizera. Neke elemente ne mogu da preporučim i kažem online dok ne vidim.

 • 09.04.2014

  Pozdrav...Imam veciti problem oko izbora boje kose,pa mi treba savet moja trenutna boja je kombinacija boja 7 i 5... Medjutim sada bi htela da napravim neku promenu,mozda neke pramenove,pa ako mozete da mi date savet,hvala????

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Maki (od 09.04.2014)

  Ono što bih ja uradio na ovoj boji kose jeste: površinske tanke pramenove (sekcija T) do boje 9 i samo bi ih tonirao sa malo kapućino tonom. Probajte, nećete se prevarrti.

 • 10.04.2014

  Dobar dan :)) Farbam se u crno već 3-4 godine, odradila sam blanš kupku sama nakon koje mi je kosa dobila neki braonkasti preliv, bila je možda 2 nijanse svetlija.. Verovatno jer sam radila sa 6% hidrogenom.. Nakon toga sam se ofarbala u crveno, sad je neka tamno crvena, na korenu dosta svetlija.. Htela bih da se vratim u crno jer mi se ne dopada to šarenilo.. Samo bih prvo iskoristila ovu boju da izvučem dva svetla pramena. Zanima me da li je to moguće i kako da dođem do toga? Na žalost, nisam u prilici da odem kod frizera, tako da moram sama da eksperimentišem.. Hvala :))

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Alexandra (od 10.04.2014)

  Ne bih Vam peporučio da te pramenove radite sami jer može doći do lančane reakcije pri čemu blanš može da vam totalno sprži kosu. Što se tiče farbanja nakon ovog procesa koji ste sami obavili preporučio bih Vam da korstite 3 % hidrogen sa farbom. TakoÄ‘e važno je da napomenem da držite farbu malo duže jer joj je potrebno više vremena od 45 do 60 min. Razlog zbog čega preporučujem manju jačinu hidrogena je što je struktura Vaše kose porozna pa je potrebno više vremena da se sam pigment razvije u samoj kosi. TakoÄ‘e peporučujem korišÄ‡eneje pakovanja da vrate hidrataciju vašoj kosi.

 • 10.04.2014

  Dobro vece Igore .Imam pitanje za vas...Moja kosa je naravno plava :-) Imam pramenove u 2 boje (biserno plave i karamel).O svojoj kosi bas ,bas vodim racuna i negujem je sa raznim pakovanjima ,uljima, maskama itd.Kosa mi je na prvom mestu!E,sad,kvalitet kose mi i nije bas najbolji,kosa mi nije retka ali vlas joj je jako tanka i skroz se zamrsi,jedva je mogu ocesljati i sa svim pomenutim preparatima.Moj frizer se prosli put iznervirao i bukvalo mi pokidao kosu dok je rascesljavao i sad imam problem.Od onda mi je kosa uzasna!!!!Ne mogu ni sa najkvalitetnijim pakovanjima da joj pomognem,rasplacem se kad je isfeniram a ona izgleda kao da je procvetala od korena pa sve do krajeva.Kosa mi je inace ravna do pola ledja,prelepa(bila nekad),sad je sva ispucala.Igore pomagaj,sta da koristim da smirim te "dlake na sve strane"?

 • 17.04.2014
  odgovor na komentar korisnika: Majra35 (od 10.04.2014)

  Vidim da mate velikih problema sa samim kvaltetom kose. Hteo bih da znam da li Vam je kosa stalno bila tako porozna ili se to pojavilo nakon upotebe farbi?

 • farbala sam se u braon nijansu ali sam sada uzela neku cokoladnu pa mi je izrastak malo svetliji od ostale duzine,a htela sam malo da posvetlim boju,pa me zanima ako izvucem pramenove sa blanson i ako pri tom koristim hidrogen od 3% da li ce mi to ostetiti kosu,ja zelim samo nijansu svetlije pramenove,da li nogu to postici sa hidrogenom od 3%.hvala vam puno!!!!

 • 01.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Marina Jovanovic Prokic (od 17.04.2014)

  Naravno da možete dobiti dobre rezultate ako koristite hidrogen 3%, ali je potrebno i koristiti blanš u konbnaciji da bi imalo bilo kakav efekat.

 • 23.04.2014

  Zdravo Ako bih mogla da pitam za jedan savet. Koju boju farbe da uzmem da mi bude svetlija kosa... tipa.. par nijansi?? da bude taman med?? Prvi put se farbam, a boja kose mi je smedja.. tamnosmedja... Unapred hvala na savetu :)

 • 05.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jelena (od 23.04.2014)

  Pošaljite nam sliku na redakcija@modnivrisak.com. Na osnovu slike bih Vam onda dao odgovor za Vašu boju.

 • Postovani frizeru,nisam u mogucnosti da dodjem ali bih vas zamolila za savet.Imam prirodno tamno smedju kosu ali gidinama se farbam u plavo,imam jako svetlu boju koze,belu i smedje oci.Mojie pitanje je mozete li mi preporuciti koju nijansu ili sta vec a da nije plava.Puno hvala unapred

 • 05.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: MOMIRA DIMITRIJEVIC (od 30.05.2014)

  Moja preporuka je da se konsultujete sa Vašim frizerom. Ono što bih Vam ja preporučio jeste nekoliko nijansi čokolade ili ti moka elemenata na Vašoj kosi. Počnite sa tamnjim pramenovima na površini da bi videli kako vam stoji, a odna polako počnite sa menjanjem boje.

 • 28.06.2014

  Postovani frizeru, zamolila bih Vas za jedan savet. Godinama imam plavu boju kose, farbanu, vec sam se zasitila i htela bih neku promenu, tj. potreban joj je oporovak. Pa bih vas zamolila za savet , sta da ucinim da bih je oporavila i dobila na duzini? Hvala unapred.

 • 05.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Irena (od 28.06.2014)

  On što bih Vam ja preporučio jeste preparati #Label.m (Treatman Shampoo Moisturising Conditioner). Šamponom ćete očistiti dlaku i nahraniti vitaminom B5 (pomaže pri isrpavljanju kose i obnovi same kose), vitaminom E (pomaže pri antioksidaciji), vitaminom H (pomaže kod trapije na samom skalpu i ujedno ubrzava rast kose).

  Ovaj šampon sadrži sve ove elemente potrebne za kosu na dnevnoj bazi upotrebe i sa njim ćete postići optimalnu hidrataciju kose .

 • 30.06.2014

  Pozdrav,iman dugu tamnosmedju kosu i zelja mi je ofarbat se u plavu s pramenovima,tj misanciju plavih i smedjih pramenova...pa me zanima kakav je najbolji postupak za to a da mi se ne osteti kosa?i koliko taj prelazak vremenski traje ili se moze postic u jednom posjetu frizeru?

 • 05.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: matea (od 30.06.2014)

  Preporučio bih Va da se posavetujete sa Vašim frizerom. Tako da bi on video koliko je potrebno vremena da iz Vaše boje preÄ‘ete u željenu boju. Najbolje je krenuti sa pramenvima i polako doći do željenih nijansi. Uvek treba imati strpljena kod ovakvih promena.

 • 01.07.2014

  Bila sam pre par dana kod frizera. Pre dolaska kosa mi je bila crvena. Stavljen mi je skidac boje (valjda blans) i kosa mi je sad tamnije narandzasta. I imam plave pramenove na kkrajevima...kao ombre. Boja i nije tako losa...iako bih kasnije da je prefarbam u boju meda ili tamno braon (ne znam sta je bolje) ?? A zanima me kako mogu da prefarbam izrastak , kad ustvari nemam farbu gore ?

 • 05.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jelena (od 01.07.2014)

  Potrebno je da se posavetujete sa Vašim frizerom. Ono što bih ja preporučio jeste da izberete boju (tamno braon) koja će da porkrije izrastak i naravno svetlije i crvene elemente na Vašoj kosi.

  Važno je napomenuti da crveni pigment nije lako otkloniti tako da će i sama imati pimese crveg sjaja.

 • 02.07.2014

  Zanima me da li mogu da uradim minival sada pre leta ili moram da sacekam da prodje? Da li je tacno da sunce utice na to koliko ce minival trajati i da li ce lepo ispasti?

 • 05.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Ivana (od 02.07.2014)

  Ne samo sunce već svi ostali faktori utiču na trajanje minivala, tako da je najbolje uraditi minival kada Vi želte i onda ćete videti kako se Vaša kosa ponaša.

 • 07.07.2014

  Zanima me sta pomaze kod opadanja kose,dok operem kosu i osusim pune dvije sake bacim??da li mi mozete preporuciti nesto za kosu,neku prirodnu masku??ili nesto drugo??

 • 24.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Emina (od 07.07.2014)

  Normalno je da kosa opada, u principu izgubimo od 70 do 100 vlasi kose, ali naravno kosa se oporavlja i raste nova. Važno je menjati šanpone i ne preterivati sa regeneratorima (koje treba aplicirati samo na krajeve, a ne na celokupnu kosu).

  Ako Vam se čini da Vaša kosa opada isuviše preporučujem NIOXIN (http://www.nioxin.com/en-UK/home-page.aspx). Provereno dobar preparat. Imate čak i na njihovom sajtu nekliko pitanja na koje trebate da odgovorite i oni će Vas posavetovati šta dalje.

 • 16.07.2014

  Kosa mi je loknasta, ako je feniram. Plus sam je farbala pre 5 meseci. Krajevi su mi bas suvi i lice na metlicu, pa se pitam kako da ih oporavim,da li postoji neki preparat za oporavak,jer ne bih da ih osisam mnogo. I Kakve su silikonske kapi, cula sam da samo "prekriju" stetu?

  Ali je feniram*

 • 24.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: milicamilica (od 16.07.2014)

  Pitanje je koji šampon kostite? Ako farbate kosu morate koristiti šampon za farbanu kosu, takoÄ‘e postoje i regeneratori za farbanu kosu. I naravno Vaša kosa je kovrdžava pa joj je potrebna dodadna nega.

  Važno je šišati krajeve svake 8 nedelje, naročito ako je fenirate non sto. Moja preporuka je da koristite Label.m (Heat Protection Spray) za fenranje. Pomoćiće Vam kod hidratacje kose i ujedno stvara zaštitni sloj na kosi tako da čuva kosu od temperature čak do 225 C.

  Za samu negu kose vam preporučujem Label.m ( Intesive mask ). Uz pomoć ove maske Vaša kosa će biti neverovatno puna sjaja i zavidno meka i glatka.

 • 22.07.2014

  Imam prirodno kestenastu boju kose i u pravo sam pokušala da radim ombre. Frizerka je koristila blanš da i sada mi je kosa skroz plava na krajevima ali mi se to ne sviđa. Htela bih da vratim svoju boju kose pa me zanima koliko vremena treba da prođe i koju farbu da koristim? Hvala!

 • 25.07.2014

  Farbam kosu crnom kanom zbog sedih (prirodna je tamno smedja). Posto imam maslinast ten, lepo mi stoji ali mi je dosadila. Pre dva meseca sam otisla kod frizerke da mi izvuce neku svetliju (cokolada, lesnik) boju. Stavljala mi je blans. Koren mi je bio vristece narandzast a kanirani krajevi su postali tamnije narandzasti.Zatim me je ofarbala nekom farbom chokoladne nijanse i postala sam mahagoni crvenokosa sa razlikom izmedju korena i kose. Zatim sam uzela i opet se ofarbala crnom kanom. Ima li sanse da ikada promenim boju kose? Ne zelim da se sisam, a ne mogu da prestanem da se farbam jer zaista imam dosta sedih.Sta da radim???

 • 11.08.2014
  odgovor na komentar korisnika: Mika (od 25.07.2014)

  Moja preporuka jeste da nastavite da se farbate kanom ili da se ošišate. Dekolorizacija na kosi gde je kana korišÄ‡ena je je vrlo teška. Napominjem da ovo možete uradti samo kod Vašeg frizera!

 • 26.07.2014

  Zdravo, ako Vas mogu zamoliti za savjet. Naime, zanima me sta koristiti protiv opadanja i za rast kose. Da naglasim da mi je kosa suha, nije farbana niti cesto koristim peglu ni fen. Po preporuci prijateljice kupila sam Pilfud, sprej za kozu glave. Medjutim kad sam procitala upustvo u kojem pise da je on ustvari protiv celavosti, zatim da kosa koja naraste moze opet opasti, uplasila sam se i nisam ga ni koristila.. Ne znam sta da radim. Imam osjecaj da mi kosa uopce ne raste niti opadnje prestaje :( Hvala Vam unaprijed!

 • 28.07.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jasna (od 26.07.2014)

  Normalno je da kosa opada, u principu izgubimo od 70 do 100 vlasi kose, ali naravno kosa se oporavlja i raste nova. Važno je menjati šanpone i ne preterivati sa regeneratorima (koje treba aplicirati samo na krajeve, a ne na celokupnu kosu). Ako Vam se čini da Vaša kosa opada isuviše preporučujem NIOXIN (http://www.nioxin.com/en-UK/home-page.aspx). Provereno dobar preparat. Imate čak i na njihovom sajtu nekliko pitanja na koje trebate da odgovorite i oni će Vas posavetovati šta dalje.

 • 26.07.2014

  Zdravo, imam smedju gustu kosu do ramena koja je talasasta, dlake su tanje, ali su u zadnje vreme pocele da se pojavljuju izrazito debele i crne dlake. Do pola je dlaka tanka i smedja a od polovine veoma debela i crna, pa me zanima zbog cega je to tako. Hvala.

 • 06.08.2014

  Postovani, moja prirodna boja je tamno smedja (nivo3 ili 4) i pre nekoliko meseci sam radila pramenove kroz citavu kosu najsvetlijom plavom farbom i nisam bila zadovoljna jer se nisu videli dovoljno. Prefarbala sam se pre nekoliko dana revlon colorsilk 60 dark ash blonde i sada mi je kosa otrlike boje cokolade a pramenovi se malo naziru i vuku na zlatno. Volela bih da posvetlim citavu kosu dodatno i na to uradim pramenove tako da izgleda otprilike kao kod Dzenifer Lopez (svetlo smedja, karamel), kako bih to mogla sama da postignem? Sta mi preporucujete? Hvala unapred na odgovoru :)

 • 11.08.2014
  odgovor na komentar korisnika: Sara (od 06.08.2014)

  Drago mi je da ste mi se javili. Zamolio bih Vas da prosvetljenje cele kose uradite kod Vašeg frizera. Ono što ćete zatražiti od Vašeg frizera jeste blago melaniranje sa bojom visine 10.

 • 11.08.2014

  Postovanje. Moja kosa je poprilicno ravna, s tim sto su mi krajevi uvek pomalo suvi i pomalo se izvijaju. Moja rutina sredjivanja kose je uvek ista, buduci da se trudim da je ne gorim, ali ipak jako volim pravu kosu. Nakon pranja stavim silikonske kapi i pustim kosu da se prirodno osusi, i to radim tokom cele godine, i leti i zimi, bez upotrebe fena. Kada se osusi samo malo ispravim krajeve. Medjutim, kosa mi nikako nije savrseno ravna niti glatka. Pokusavala sam da nadjem neke preparate koje ce je uciniti ravnijom i sjajnijom, ali se uvek uplasim kada pogledam sastojke i nadjem veliku kolicinu alkohola. Zanima me da li postoji nesto sto bi mi omogucilo da imam ravnu, glatku i svilenkastu kosu bez upotrebe fena i prese. Hvala unapred!

 • 11.08.2014
  odgovor na komentar korisnika: sanja (od 11.08.2014)

  Moja preporuka je da prestanete da koristite silikonske kap i da krenete da koristite firmu Maroccanoil (Treatment). Aplicirajte preparat na celu kosu i ostavite da se osuši prirodno. Rezultat koji ćete da dobijete je neverovatno sjajna kosa, takoÄ‘e možete da počnete da koristite šampon Hydrating iz istoimene firme. Ovaj šampon će dopuniti hidrataciju Vaše kose. Samim tim ćete imati zavidno lepu kosu.

 • 16.08.2014
  odgovor na komentar korisnika: Igor (od 11.08.2014)

  Hvala puno na savetu. Samo me zanima gde mogu naci proizvode ovog brenda buduci da sam iz Kragujevca? :(

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: sanja (od 16.08.2014)

  Proizvode ove kuce mozet pronaci uskoro i u Srbji. Pretstavnistvo firme Label.m ce biti locirano u Beogradu.

 • 14.08.2014

  Ceo život imam izuzetno tanku i slabu kosu, brzo se i masti. Na dodir je nežna kao kosa deteta. Ne opada nešto preterano, ima je dosta malo, ali uvek isto. Kako da je ojačam, da postignem da bude gušća?

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: bogdana (od 14.08.2014)

  Postiji vise postupaka kako da dobijete na gustini vase kose. Evo nekoliko predloga.

  Nakon pranja kose nanesite manju kolicinu pene za kosu na vas koren kose. Nakon nanosenja pene krenite sa rascesljavanjem kose, naravno obratite paznju da veci deo pene ostane na samom korenu kose. Nakon toga krenite sa susenjem kose tako da cesljate kosu u svim pravcima podjednako.Rezultate cete imati posle prvog pokusaja.

  Sledeci postupak je slican samo sto necete stavljati penu. Potreban vam je root lifter firme (Schwarzkopf), a pripada liniji OSiS+ . Saljem vam link za prozvode koji su namenjeni za kosu poput Vase: http://www.schwarzkopf-professional.com/skp/com/en/home/products/styling/osis/philosophy.html

  I zeleo bih da Vas zamolim da mi javite da li sam Vam pomogao

 • 14.08.2014

  Postovani,nedavno sam izvlacila pramenove jer zelim iz prirodno tamne boje kose da predjem u plavu. Sve je bilo ok,ali kada sam ofarbala izrastak,bio je narandzast. Koristila sam subrina unique 8.0,po savetu frizera. Sta da radim da bih se oslobodila narandzaste boje? Hvala unapred!

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: Maki (od 14.08.2014)

  Ono što smo napomenuli nekoliko puta pa cemo to i uciniti i u ovom trenutku , a to je:

  ~pri svakom farbanju (narocito prvom farbanju ) obavezo je da odete kod frizera u odradite ovaj prvi tretman i nekoliko jos tretmana, da bi rezultirali sa zeljenom bojom

  ~dobijanje kvalitente boje

  ~postaavljanje kvalitetng pigmenta

  ~ kvalitetna nega nakon hemiskog tretmanja kose

  ~ izbegavanja negativnog efekta narandzastog korena

  Za sve ovo trebate se obratiti Vasem Frizeru!

 • 27.08.2014

  Pozdrav, Moja prijateljica je prije par dana bila kod frizerke i farbala kosu. Međutim, iz razloga što nije dobila željenu boju kose frizerka joj je dala prijedlog da joj stavi blanš koji je držala 20ak minuta i htjela je i duže, ali je prijateljica inzistirala da joj opere kosu jer više nije mogla da podnese koliko je peklo. Rezultata sa bojom nije bilo, ali čim je stigla kući osjetila da joj je kosa rjeđa, ali nije toliko tome pridavala značaj. Primjetila je da dok se češlja kosa više opada nego inače i pogledala u ogledalo i vidjela sitne dlake svuda po glavi i 30 - 40 % kose joj fali. Ostala je u šoku. Mislimo da je to od blanša (nikada ga ranije nije koristila). Da li je to normalno? Šta savjetujete, nakon koliko može ponovo da se farba? Unaprijed hvala. :)

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: Spongebob (od 27.08.2014)

  Moj savet Vam je da odete kod dermatologa. Moguće je da je došlo do oštećenja samog korena kose i naravno prvog epitela kože. Naravn da ništa od ovoga nje normalno što se desilo tvojoj drugarici. Pitanje je koliku jačinu hidrogena ili ti vodonik peroksida je korstila? Drug pitanje je je da li je koristla profesinalni blanš za koren kose ili je korstila drugu vrstu blanša?

  Što se tiče farbanaja, na prvom mestu je da se obrati doktoru, a nakon utvrÄ‘enog oštćenja kože i krena kose obratiti se profesonalnom frizerskom timu koji će rešiti Vaš problem na najbezbolniji način.

 • 27.08.2014

  Postovani, svoju kosu poprilicno cuvam, nikada je ne presujem i nikada je ne susim fenom, uvek je ostavljam da se susi prirodno. Nikada se nisam farbala, ali poslednjih godinu dana su pocele da mi se pojavljuju sede koje svremena na vreme secem. Htela bih da farbanje odlozim sto je moguce kasnije, buduci da obozavam svoju prirodnu boju. Htela bih da Vas pitam da li postoji nacin da samo obojim te sede jer me poprilicno nerviraju kada pocnu da rastu i strce iz kose, a za sada ih imam desetak. Takodje me zanima da li postoji neki nacin farbanja kose (kada se konacno pomirim sa tim da se moram farbati), koji neostecuje kosu, neki preliv ili sta vec? Hvala unapred!

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: sanja (od 27.08.2014)

  Odlično pitanje na koje ću Vam rado odgovoriti. Da li postoji farba koja će da pokrije samo desetak sedih, a pritom ne promeni ostatak nefarbane kose, naravno da to možete ofarabati kod Vašeg frizera.

  I da naravno, postoji farba, to jest krema, koja ne sadrži veštačke pigmente. Glossiranje kose je process koji tražiš. Rezultat koji se dobije jeste da kosa dobije na neverovantnom sjaju, ali se pritm i promeni boja za pola tona tako da Vam to preporučujem.

 • 29.08.2014

  Zdravo :) Bila sma plava i imala sam plave pramenove,kad sam ofarbala izrastak postala sam plavo narandzasta. Odlucila sam da hocu da se prefarbam u neku cokoladnu boju i da izvucem pramenove medene boje.Kako da dodjem do cokoladne boje ?Unapre hvala

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: Beba (od 29.08.2014)

  Kao prvo iskorstite postojeće prameneve koje će Vaš frzer da selektuje i kasnije prefarba u boju meda. A što se tiče čokolade na plavoj podlozi najbolje je da se posavetujete sa Vašim frizerom. Ono što ja preporučujem jesu boje koje pripadaju visini 6.3!

 • 04.09.2014

  Zdravo, juce sam radila pramenove koji su zbog preliva ispali sivi. I to me uzasno nervira. Nisu svi, samo par pramenova napred, onako sivo-plave su boje. Inace imam crveni pigment, te mi frizerka uvek za preliv stavlja pepeljasto plavu farbu i uvek mi budu malkice svikasti pramenovi, ali se vec posle dva pranja isperu. Medjutim ovo sad je bas ruzno i vec tri puta sam oprala kosu i nista. Sta da uradim da sto bre dobijem ciste plave pramenove? Da kupim neku farbu? Pomoziteeee

 • 25.09.2014
  odgovor na komentar korisnika: Kristina (od 04.09.2014)

  Nabolje rešenje za Vaš problem jeste visoko kvalitetni šampon sa visokm sadržajem violet pigmenta koji ublažava naradžaste tonove, ali ujedno i usklaÄ‘uje belu ili ti definše Vašu željenu belu boju.

 • 04.09.2014

  Pozdrav , kako da se rijesim ružnog narancastog odsjaja na vrhovima ? korijen i do pola glave sam plavkasta a bila sam crna, hvala:)

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Ivana (od 04.09.2014)

  Ovaj problem možete rešiti na dva načina. Jedan je da se krajevi ošišaju, a drugi je da se sami krajevi tretiraju bojom koja ima u sebi violet pigment koji će da ublaži žuti odsjaj. TakoÄ‘e ovo može da se uradi i sa šamponom koji ima istu ulogu. Sve ovo možete uraditi kod Vašeg frizera!

 • 04.09.2014

  Koji je postupak prelaska iz smedje (receno mi je da imam pepeljast pigment) u pepeljasto plavu? Konkretno, ovu nijansu? http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/7c/92/7f/7c927f27c92da19dbb37501f195172e6.jpg

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Nana (od 04.09.2014)

  Drago mi je da ste mi poslali sliku, mnogo ce mi bit lakse da Vam objasnim kako da dodjete do zeljene boje. Interesantno je da prvi put cujem da neko ima pepeljasti pigment, pokusajte da mi objasnite malo bolje sta ste mislili sa ovim.

  No da se vratmo na kosu... Ova slika koju ste mi poslali: pramenovi su uradjeni po povrsini glave, pa zatim celokupna kosa tonirana sa 8.2. Ono sto mene interesuje je koja je Vasa prirodna boja kose i koju boju sada imate? Kada mi odgovorite na ova dva pitanja onda Vam mogu dati konkretan odgovor. Hvala!

 • 29.09.2014

  Kako da mi kosa brze raste? Postoje li neki preparati za to? Da li ima efekta sampon u koji se stavlja panteno, kapi to koprive, beviplex...?

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Tina (od 29.09.2014)

  Naravno da postoje preparati koji ce vam pomoci da Vasa kosa raste. Tehnologija je toliko napredovala da nemate potrebe vise za prirodnim receptima. Vrlo bitna stvra je da se hranite zdravo, imate normalna san i da se sto manje stresirate.

  Sto se tice preparata koji su se pokazali odlicno mogu Vam navesti neliko: http://phyto-haircare.co.uk/index.php/needs/hair-disorders/women-hair-loss-brittle-nails.html,  http://www.nioxin.com/en-EN/home-page.aspx

 • 02.10.2014

  Zdravo! Imam gustu kosu,a tanku dlaku (los kvalitet skroz),u korenu se puno masti,dok su krajevi suvi kao Sahara!!! ne farbam se inace,ne peglam,ne feniram,samo susim fenom,a nekad je pustim da se prirodno osusi. zbog posledice sirenja i elktisanosti cesto je vezujemi to u pundju,onu uvijenu da slucajno ne ispadne. Ja se nadam da sam slikovito opisala i jasno :D A pitanja su: 1.U cemu je problem i da li negde gresim? 2. Koje preprate mi preporucujete (sampon,maska,serum,ulje,cetka...) 3. Koja frizura je pozeljna za ovakvu kosu? Nadam se da nisam preterala,samo sam očajna! :D Pozdravljam vas puno!

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Jelena Janosevic (od 02.10.2014)

  On sto mene interesuje je koliko cesto perete kosu i koliko cesto cesljate kosu od korena glave do krajeve?

  Uvek u ovakvim slucajevima ja preprucujem da se predje na sampone koji imaju malu PH vrednost da bi se smanjila upala epitela. Takodje vrlo je bitno da samu kosu tretirate maskom koju ce te naneti na krajeve kose (izbegavati koren ) i on sto je najvaznije jeste da kosu dobro ispere nakon svakog pranja i nakon nanosenja maske.

  Sto se tice frizure to je vec dosta problmaticno posto ne vidim kako vasa kosa izgleda ,ali preprucujem da kosu ne vezujete vec da joj date prirodan look jer tako ce te joj pomci da sama zablista.

 • 06.10.2014

  Postovani, Imam crnu kosu, do ramena, vec duzi period je farbam kanom, malo mi je dosadila boja, pa bih napravila neku promjenu tipa, crvenih tankih pramenova. Da li je to pametna ideja, s obzirom da se pramenovi moraju blajhati? I da li Vi preporucujete takvu kombinaciju crno-crveno? Prijedlog, savjet, mozda neka slika sa tim primjerom, ukoliko ste Vi radili.. Unaprijed hvala !

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Marija (od 06.10.2014)

  Vrlo je bitno napomenuti da pramenove koje budete radili sa crvenim elementima ce na crnoj kosi izgledati odlicno, ali ist tako je bitno odrzavanje te crvene boje. Do sada se najbolje pokazalo da crveni pramenovi nakon 4 nedelje krenu da gube sjaj i boju. Bitno je odrzavati ih ali i ujedno ne preterivati sa kloracijom jer biste onda unistili vec tretirane krajeve.

  Prepruka: obratite se Vasem frzeru i trazite da same pramenove ne radi sa jacim hidrogenom, a sto se crvene boje tice najbolje se pokazala zarko crvena.

 • 10.10.2014

  Zdravo. Vec 4god se farbam crno. Sad sam redila da prosvetlim kosu. Juce mi je frizerka skidala boju blansom I to dva puta, jer mi je iz prvog puta koren totalno pobeleo a ostatak kose taman. Tako da je drugi put stavila na katatak kose. Medjutim opet nista, malo mozda svetlije. Preko toga dve farbe cokoladne boje. I sad sam sarena. Koren sunce, ostatak mesavina tamne cokolade I narandzaste. Sta da radim? Kako da dobijem boju cokolade ujednacenu a da ne uzgorim kosu???? Molim vas za odgovor. Jer ovo ne mogu da gledam.

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: nina (od 10.10.2014)

  Dekolorizacija se ne radi u ovom slucaju sa specijalnim blansom ili sa dekolorizatorom. Problem je sada sto ovo sto ste mi opisali je dosta tretirana kosa pa se plasim da ako je budete tretirali sa nekim hemijskim elementom da ce te ostetiti kosu vise. Jedno od resenja jeste da jednostavno odete kod Vaseg frizera da nadjete zejednicko resenje.

 • 15.10.2014

  imam kosu do ramna ,farbam se u cokoladnu boju,hocu da uradim ombre,ali da mi krajevi budu malo svetliji za nijansu,dve,pa m zanima da li to mogu da uradim sa onim loreal farbama predvidjenim za ombre i da mi nece ispasti pramenovi narandzasti sa njima i da li ta farba ostecuje kosu kao blans.molim vas pomozite mi sta da uradim da najmanje ostetim kosu.

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: marina (od 15.10.2014)

  Moja preporuka je da se obratite Vasem frizeru. Razlog je vrlo prost! Ombre se ne moze odraditi u kucnom okruzenju jer za takav postpuak je potrebno znaje kako podeliti kosu i cime je tretirati.

 • 16.10.2014

  Poštovani odnedavno sam crvenokosa pa me zanima kako i čime najbolje njegovati crvenu kosu i kako zadžati boju što duže da se ne ispira?Hvala!

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Branka (od 16.10.2014)

  Postoje posebni busteri za crvene farbe. Uloga ovih bustera jeste da odrzavaju intenzitet crvene kose. Takodje je vazno napomenuti da je potrebno korstiti osebne sampone koji su ustvari lock-eri ili ti posebno napravljeni samponi sa ulogom da zakljucaju (ne peru) ili drze crveni pigent u samoj kosi.

 • 19.10.2014

  Postovanje, imam prirodno smedju kosu,ali vremenom sam primetila par sedih i pocela da se farbam isto u smedju,tamna cokolada,lesnik,kesten i sl. boje...volela bih da promenim boju u crvenkastu,pa me interesuje koja nijansa najbolje ide uz moj malo zuckast ten? Hvala unapred.

 • 23.10.2014

  Zdravo Igore da vas pitam koje ombre stoje crnkama sa svetlijim tenom,ili koja farba jer jos nisam farbala kosu a zelim neku promenu?Hvala

 • 25.10.2014

  Poštovani, bila sam pepeljasta plavuša do pre nedelju dana kada sam se prefarbala u tamno smedje tačnije 6.0. Jako sam se razočarala jer mi tako tamno ne stoji, želela bih da se skoro prefarbam i da mi boja kosa bude najtamnija plava, koju farbu da kupim da izadjem iz tamne smedje pa makar i u smetlo smeđe?

 • 27.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Snow white (od 25.10.2014)

  Preporuka jeste da postojecu fabru ispirate ili ti sacekate dok se pigment ne ispere. Nakon mesec dana kada budete imali i veci podrastak tada tretirajte kosu sa nekim slabjim hidrogenom. Moja preporuka je isto da koristite neku od maski koja ce Vam povratiti elasticost, izvrsiti hirataciju Vase kose koja je tretirana.

 • 28.10.2014

  Pokusavam vec duze vreme da dobijem svetlu smedju kosu, ali iako koristim farbe 7 i 8 koje su navodno plave, ja dobijam neku mrtvu smedju nijansu sa narandzastim tonovima. Ako koristim neke pepljasto plave moja kosa postane jako tamna..i da, isla sam kod frizera i dobila zuto- narandzaste pramenove koji su bili odvratni. Zaista ne znam sta treba da uradim da bih dobila svetlu kosu bez odvratnih narandzastih tonova. I u svim tim pokusajima kosa mi se jako proredila, pa sam shvatila da bi koren trebao biti nesto tamniji u odnosu na ostatak kose, sto vidim kod mnogih devojaka koje imaju svetlu kosu. Kako da se farbam da mi koren bude tamniji u odnosu na duzinu? Nemojte mi reci da idem kod frizera, jer sve ono sto je frizer uradio, ja pokusavam da ispravim i svi predlozi koje sam dobila od mnogo njih su bili veoma pogresni. Imam svetlu kosu, podloga je vec tu, ali sama boja je jeziva. Nadam se Vasem odgovoru.

 • 29.12.2014
  odgovor na komentar korisnika: Maja (od 28.10.2014)

  Vrlo prosto cete dobiti koren tamniji nego ostatak kose. Pre nego sto krenete sa farbanjem kose nakvasite celu kosu, prosusite zeljne krajeve, a koren neka bude mokar. Jačina hidrogena će biti manja na mokrim delovima nego na ostatku kose!

 • 30.10.2014

  osisala sam se prosle godine na paz i sad je kosa porasla do ramena al nemogu da se izvucem iz taj paz oblik ,dali bi mogli putem fotografije da mi predlozite kako da oblikujem kosu jer nikko nemogu da pronadjem frizuru koja mi odgovara

 • 30.10.2014

  Cao igore da vas pitam kojom tehnikom je osisana pevacica Maja Berovic jako me zanima svidja mi se ta frizura pitala sam moju frizerku al ona nije znala da proceni tu tehniku pa mozda vi znate.Hvala

 • 06.11.2014

  nekoliko puta sam se farbala u crveno (inače sam tamno smeđa), i sad me zanima kojom se farbom trebam ofarbati da bih se vratila u svoju boju? hvala unaprijed.. :)

 • 12.11.2014

  Postovani, prirodna boja kose mi je svetlo smedja ali se vec 3 godine farbam jako crvenim farbama. Zbog ostecenosti kose volela bih da prestanem da se farbam u crveno i vratim svoju boju kose. Da li se to moze postici postepenim farbanjem u smedje nijanse ili mi ne preostaje nista do da sacekam da moja kosa ponovo izraste (iskreno se nadam da to nije jedino resenje buduci da ne volim kratku kosu i jako mi lose stoji, trenutna duzina mi je do polovine ledja). Unapred hvala na odgovoru. Pozdrav.

 • 13.11.2014

  pozdrav farbam se dosta dugo boja divlja kupina still farba i jako mi dosta opada kosa mozda zbog sampona ili farbe neznam.koristila sam alin losion i sampon ali nista nije pomogao sta mi vi preporucujete neku kavlitetniju farbu sampon balsam nesto cime bih sprecila opadanje kose.imam dosta sedih dlaka i hidrogen koliko posto da koristm dali taj u farbi sto je ili naknadno 3 ili 6 posto da kupim.hvala unapred na pomoci vise neznam sta da radim i da kupim pomozite sa necim sto stvarno provereno deluje.

 • 16.11.2014

  Planiram da se farbam u smedju a vec imam ombre.Da li ce onaj dio na kojem je ombre biti svjetliji kada se ofarbam I da li imate neki savjedt sto se toga tice?

 • 16.11.2014

  Zdravo. Imam jako dugu kosu, skoro do struka. Celog zivota je sama farbam i sisam, ranije nisam imala novca za frizera, a sada kada imam, ne mogu da se odlucim da odem i onda se i dalje sama farbam, iako mi je kosa preduga za to. Farbam se u jarko crvenu boju (farba SERI Farcom 1066), evo slike

  https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/p417x417/10461957_10204360723728636_7329911372356488890_n.jpg?oh=fae94cade243c94a0aa7b39ea086b7d3&oe=54DC6E0E Od sampona koristim L'oreal Elseve Color Vive, tj koristim celu njihovu kolekciju. Boja se, naravno dosta ispire, ali u jako lepu roze boju. Pitanje: Da li postoji neka bolja kolekcija za farbanu kosu, ako bi mogli da mi preporucite neku, kao i nesto za krajeve kose, kako ne bi bili suvi i ispucali. Znam da mi je kosa dosta tretirana, ali se jako dobro drzi :) Jako brzo raste i dosta je gusta, potreban mi je samo savet oko kolekcije, narocito sampona i maske za kosu..

 • 18.11.2014

  Zdravo, 2 godine bila sam plavusa i onda sam odlucila ofarbati se u smedje i uradila sam to. Imala sam samo jedno farbanje smedjom i s vremenom se ispire ali pomalo. Smedja trenutno nije puno tamna ali ja zelim da se vratim u plavu boju pa molim za savjet, ako moze bez blonza jer mi je kosa veoma suha. Hvala LP

 • 20.11.2014

  Imam kosu otprilike ove boje http://www.dodaj.rs/f/K/Ts/1WluJAx2/p5070003.jpg, mozda malo tamija(nikada je nisam farbala) i zelela bih da uradim sombre kod kuce tako da mi kosa bude svetla na krajevima kao sto je ovoj devojci na krajevima http://www.index.hr/images2/a00ab4faa439153800985e642ab4b96f.jpg ali bih zelela i da imam postepen prelaz. Koju bih farbu trebala da uzmem, kakav hidrogen i kojim postupkom bih to trebala da uradim? Hvala unapred :)

 • 22.11.2014

  Zdravo! Da počnem... Kosa mi je užasna :) Imam 24 god, cijelu kosu farbam od 3. srednje, u sve boje, i nikad ne farbam samo korijen. Inače imam prirodno tanku dlaku, i na izgled "bujnu kosu", koja je pri korijenu slijepljena, bez volumena, i tu se brzo masti, a dužina je suva i neuredno izgleda, oštećena. Znam da je uglavnom takva zbog farbanja, ali i prije je bila tako naduvena od ušiju na niže. Inače nije ni uvijena, ni talasasta, a ni ravna, teško se suši. I kad najljepše ispadne nakon sušenja, kad izađem napolje, trud padne u vodu. Da ne pominjem to da imam pramen na sred razdeljka i da mi kosa uvijek ide u oči, te nigdje ne idem bez špriceva :) Voljela bih da seošišam drugačije, ali sve na šta pomislim mi djeluje kao nemoguća misija. Hvala i pozdrav :)

 • 23.11.2014

  Postovani Igore ! Nadam se da mi mozete poomoci.Naime, trenutno imam pramenove boje meda i blans a zelim da predjem u brinete.Problem je u tome sto ne mogu da odredim koja nijansa smeedje bi uz moj ten najbolje pristajala.imam svetao ten sa zuckastim primesama a jagodice i nos delimicno i brada su roze..Ne mogu da odredim boju tena a samum tim ni idealnu boju kose uz moj ten.Bila bih vam puno zahvalna ako biste imali resenje za mene!

 • 24.11.2014

  Imam plave pramenove na smedjoj kosi,sada bih zelela da celu kosu ofarbam u boju meda...koju farbu da uzmem i da li je bolje prvo se ofarbati,pa osisati ili je svejedno..?

 • 27.11.2014

  Kosa mi se stalno masti, perem je svakoga dana, neki savet, molim vas?

 • 27.11.2014

  Postovani, imam prirodno tamno smedju kosu, a zelja mi je da se ofarbam u svetlo smedju, kupila sam Garnier oliu 6.0 medjutim to nije nijansa koju sam zelela, kosa mi vuce na bakarnu boju sad i nije mnogo posvetlela, da li biste mogli da mi preporucite neku farbu kojom bih sada mogla da dobijem svetlo smedju nijansu nalik na onu koju imaju prirodne plavuse poput ove http://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.cliphair.co.uk%2FLightest-Brown-Hair-Extensions-18%2F&ei=LXh3VOCAHsL3avTugZgJ&bvm=bv.80642063,d.d2s&psig=AFQjCNFU85oMl-Fn4vz7GU9eKsbloF9-cg&ust=1417202049168969

 • 27.11.2014

  Cao, zelela bih da pitam da li je mogu prefarbati se iz crne u nijansu divlja kupina, zelela bih tako neku boju izmedju crvene i ljubicaste tamno...da li imate preporuku za neku farbu i da li bi uspelo, jer mi je kosa farbano crna? Hvala unapred

 • 28.11.2014

  Imam crnu kosu nikad se nisam farbala...htela bi da se satirm pa me zanima koji pramenovi bi mi najvise stajali i uspeli

 • 30.11.2014

  cao cao imam tamno smedju kosu i neki dan sam je htjela posvijetliti s plavom ali mi se samo korijen ofarbao dali to mogu skinuti s nekim samponom tu plavu boju ili da je ofarbam u smedje i koliko dugo se nebi smjela farbati pomocc :)

 • 01.12.2014

  dobar dan,imam smedju kosu i ja bih da uradim plave pramenove ,moze li savet oko toga? Imam jos jedno pitanje kosa mi je posle 2 dana masna ,uvek zapetljana i jednostavno nema svoj sjaj. Sta da radim? Jel mozete neki sampon da mi preporucite?

 • 02.12.2014

  Sta raditi ako osetimo svrab i perut? neko sredstvo, sampon, balsam?

 • 04.12.2014

  Prilikom farbanja u cokoladnu smedju kosa mi je ispala previse tamna skoro crna. Nisam se farbala 2 meseca ali boja je i dalje prilicno tamna. Htela sam da se prefarbam u nugat boju ali se plasim da nece ispasti kako treba. Zanima me vase misljenje i savet kako da dodjem do zeljene boje. Pozdrav.

 • 05.12.2014

  MOLIM VAS BUDITE ISKRENI i recite mi da li SKIDAC boje ostecuje kosu? Unapred zahvalna!!!

 • 06.12.2014

  Zdravo! :) Treba mi pomoc. Kosa mi je tamno crvena, jako tamna, jer sam pre toga bila crna. Zelim je posvetliti za bar jednu nijansu. Kako da to uradim bez koriscenja blansa, i da je ne ostetim? Da li postoji neki prirodan metod? Hvala unapred!

 • 07.12.2014

  Zdravo! :) Vec tri godine se farbam u crvenu. Dosta je tamnija od onog kako sam zelela. Vec cetiri meseca pokusavam da je ofarbam u svetliju crvenu ali mi ne ide. Probala sam sve svetlije crvene, cak i narandzastu, ali nista. Kako mogu da je posvetlim, a da je ne ostetim mnogo?

 • 08.12.2014

  zdravo! imam smedu/tamnoplavu prirodnu kosu sa crvenim pigmentima koja jako svjetli na suncu i trenutno je neka zuta,uz to je duga lagano kovrcava i pomalo bezzivotna.zelim se ofarbati i osisati ali nikako nemogu odrediti sto se najbolje. imam plavozelene oči,svjetlu put,hladan ton koze,oblik lica kao miley cyrus. mozete li mi dati savjet? bila bih vam zaista zahvalna!

 • 09.12.2014

  Postovani, Imam jedan problem. Prirodna sam plavusa bila do otprilike desete godine kada je kosa pocela postepeno da tamni. Tada sam pocela da se farbam sve do dvadeset i cetvrte godine. Zbog ostecene kose,resila sam da jednostavno pustim da izraste moja kosa. Medjutim,boja moje kose je bila potpuno nedefinisana i ja sam se ofarbala u tamno kesten. Sada zelim ponovo da se vratim u plavo,po prici,kupila sam aurin velvet blans i aurin hidrogen. Zanima me kako da ga upotrebim i kada se smem da se ofarbam nakrn tog postupka. Inace,zelim da postignem biserno plavu boju,bez nijanse zutih. Moze neka preporuka za odabir farbe? Hvala

 • 10.12.2014

  Pozdrav ! Imam smedju kosu (koja je vec farbana), zanima me kako bi je mogla posvjetliti u pepeljasto plavu boju ? Kojim projzvodima, preparatima ili s čim već ali da mi ne uništi kosu ..

 • 10.12.2014

  Cao, kosa mi je stepenasta i imam problem sa krajevima koji su suvi, pa me interesuje koji preparat mi Vi preporucujete da koristim?

 • 11.12.2014

  Postovani,imam crvenu boju kose,koja je prefarbana na crnu,dakle sarena sam.Ovo crveno je totalno tamno,jedva se primjeti.Zelim da postignem nijansu poput trule visnje ali da baca na malo svijetliju.Sto da uradim i koju boju da kupim?

 • 11.12.2014

  Pozdrav! Moja prirodna boja kose je tamno smeđa. Prije 2-3 mjeseca sam je farbala ( ne prvi put, imala sam crnu boju kose koja se postepeno isprala skoro u potpunosti i to nakon duzeg perioda skoro godinu dana, samo unutrasnji dio kose je ostao tamniji ) u srednje plavu- syoss-ova marka. Kosa mi se poprilicno posvijetlila , dobila je neku svijetlo smedju boju, a tjeme je svijetlije od ostatka kose. Imam zelju da dobijem neku lijepu boju meda, pa me zanima postupak i da li je moguce jer ne zelim ispasti narandzasta, pa ako mogu neki savjet da dobijem. Hvala :)

 • 12.12.2014

  Zdravo,trenuto imam boju kosu meda,sada bi volila preci u nesto tamniju,al da nestane narandzasti odsjaj,zanima me mogu li pomijesati cokoladni karamel sa srednje palvom 6-ticom i da li cijelu dodati il samo malo 6-ice.Hvala unaprijed

 • 13.12.2014

  Postovani, mama je frbana u tamno mahagoni boju, sada joj je frizer preporucio svetlo blond tj zlatno bakarna.. Ja sam skepticna po pitanju boje pa me zanima vase misljenje?

 • 13.12.2014

  Pozdrav! Dugo godina sam bila crnka, otisla sam kod frizera, i boju mi je skinuo skidacem i ofarbao u crveno, ali su krajevi ostali tamni. Kako da izvucem crvenu boju na njima? Hvala!

 • 14.12.2014

  Kako da dobijem srednje plavu boju kose, ako mi je kosa vec farbana i to u boju izmedju ridje i med nijanse? Da li je to uopste moguce postignuti, koju nijansu i koju farbu da koristim? Prethodno sam koristila garnier color naturals. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4333539712235&set=t.100000384329214&type=3&theater

 • 17.12.2014

  Pozdrav, prelaz iz crvenog u plavi ombre? Kako? Hvala!

 • 23.12.2014

  Kosa mi je dužine do brade, gusta i sjajna, ali već na ovoj dužini procvetala. Farbam se i šišam jednom mesečno, ali nikako da zaustavim cvetanje. Imate li neki savet?

 • 29.12.2014
  odgovor na komentar korisnika: Sanja (od 23.12.2014)

  Naravno verovatno Vam je potrebna dobra maska ili pakovanje za kosu. Tako ćete Vašu kosu dopunski nahraniti i održavati!

 • 31.12.2014

  Pozz.. Imam smedju bradu, hteo bih da je ofarbam u crnu boju. sa cim i kako to da odradim, a da mi lice ne bude osteceno..??

 • 16.03.2015
  odgovor na komentar korisnika: Admir (od 31.12.2014)

  Nanesite neku kremu na kožu koja je tik uz liniju brade. Tako ćete najbolje zaštiti Vašu kožu.

 • 01.01.2015

  kako ostati ravna kosa posle peglanja kad izadjm napolje na hladno,da mi se ne bi rasturila?

 • 02.01.2015

  Imam crvenkasto-ljubicastu kosu i zanima me postoji li mogucnost da mi uspije bojanje kose u bakrenu boju ? Unaprijed hvala.

 • 03.01.2015

  Imam braon kosu i imam veliku zelju da odem u plavo ali se plasim da je ne unistim. kako i na sto bolji nacin da to izvedem? poz i hvala

 • 03.01.2015

  Pozzz... Prirodno sam pepeljasto plava i nakon godina pramenova u svjetlo plavo (skoro bijelo) kosa mi je bila toliko uništena da sam se odlučila prefarbati u malo tamniju nijansu kao nekakvu boju meda. Imam crveni pigment i frizerka je odlučila na moju kosu staviti nekakvu bakrenu boju. s obzirom da imam hladni ton tena i plave oči, i nikada mi nisu pristajali topli tonovi ispala je prva katastrofa. Otišla sam kod drug frizerke koja je mješala boje između pepeljasto plave i nekakve taminje plave-nemam točno podatke koje tonove, ali ublažila je onaj bakreno crveni ton i sada imam nekakvu svjetlo smeđu boju sa malo crvenog odsjaja. S obzirom da su mi frizeri dosaili, jer ova zadnja koja me je relativno dobro ofarbala užasno me ošišala (imam još i prirodno kovrčavu kosu), svako jutro barem pola sata namještam kosu. Sada želim sama ofarbati kosu, da li da uzmem neku pepeljastu boju od onih kupovnih i to probam prije nego se odlučim vratiti na pramenove ili da kupim nekakvu medenu plavu farbu i opet mješam sa pepeljastom i koji postotak hidrogena...U gradu gdje živim nema dobrog frizera.... Hvala...

 • 04.01.2015

  zdravooo...htjela big pitati posto imam crvene ombre i vise mi se ne svidjaju pa da li to mogu prekriti nekom bojom a inace sam veoma svjetla i imam svjetle oci i prirodna boja kose mi je svjetlosmedja i sta je dobro za lakse rascesljavanje kose??

 • 05.01.2015

  Zdravo! Ja sam trenutno plavusa, farbam se pallett a10 bojom vec 2 meseca a pre toga sam se farbala 4 meseci pallett c10. Imala sam i plave pramenove pre svog tog farbanja. Medjutim, zelela bih da promenim boju kose za praznike u kestenasto braon. Koju farbu da kupim da bih postigla takvu boju?

 • 06.01.2015

  Zdravo! Nikada nisam farbala kosu,niti bilo sta slicno tome, ali sam odlucila da napravim neku promenu. Imam tamno smedju boju kose i veoma beo ten, da kazem bled ten. Nekako mi lice izgleda bolesno kada se ne nasminkam kompletno, a to me malo zamara i zelela bih da predjem u neku svetliju nijansu, neku boju meda, pod uslovom da mi ne vuce na narandzasto, kako vecini devojaka ispadne koje zele da se ofarbaju u svetliju boju.. Zanima me kojom farbom bih to mogla da postignem? Da naglasim, ne zelim mnogo svetliju, samo malo svetliju, zbog toga sto nemam bas svetle obrve za neke svetle boje..Cula sam da se sa pepeljasto plavom farbom sprecava da kosa vuce na narandzasto ili ti ridje,znam po svojim drugaricama koje su iz tamnije boje prelazile u svetliju, da su koristile pepljasto plavu.Zanima me vase misljenje i bila bih vam veoma zahvalna na odgovoru. Hvala unapred! :)

 • 07.01.2015

  Imam tamno smedju boju kose, za nekoliko dana cu ici kod frizera da mi uradi ombre sa blansom. Samo me zanima koji procenat hidrogena bi trebalo koristiti da dobijem zeljeni efekat i da mi se kosa ne unisti? (Kosa mi je srednje gusta, nije farbana) Hvala unapred na odgovoru!

 • 08.01.2015

  Nadam se da jos uvek imate strpljenja i volje da odgovarate na pitanja. Ako biste bili ljubazni da me uputite u svet kane, konkretno me interesuje koje kane nisu opasne za kozu, s obzirom da vecina njih sadrzi supstance koje izazivaju alergije. Unapred hvala.

 • 09.01.2015

  Postovanje! Imam pramenove plave vec 4godine koje je frizerka radila sa blajhom.. posto sam trenutno trudna i nemam toliko volje sjediti po 2sata kod frizerke voljrla bi se vratiti u svoju prirodnu boju (malo svjetlije smeda) ali me je strah da cu ispast zelena! Molim vas savjet sta da uradim! Puno hvala!!!!

 • 10.01.2015

  Cao, Moja prirodna boja je tamno smedja, ali sam iz nekog hira resila pre mesec dana da moju prirodnu boju zameninim plavom... Na kosi mi je stavljan blans, a nakon toga neki preliv... (od korena do obrva je moja boja, a od obrva pa do vrhova ta nova plava boja..) ...Sve u svemu, meni se ta nova frizura nimalo ne svidja i zelela bih da se vratim na moju staru boju- tamno smedju.. Da li je to moguce? Sta mi vi preporucujete?

 • 10.01.2015

  Cao, Moja prirodna boja je tamno smedja, ali sam iz nekog hira resila pre mesec dana da moju prirodnu boju zameninim plavom... Na kosi mi je stavljan blans, a nakon toga neki preliv... (od korena do obrva je moja boja, a od obrva pa do vrhova ta nova plava boja..) ...Sve u svemu, meni se ta nova frizura nimalo ne svidja i zelela bih da se vratim na moju staru boju- tamno smedju.. Da li je to moguce? Sta mi vi preporucujete?

 • 10.01.2015

  Cao, Moja prirodna boja je tamno smedja, ali sam iz nekog hira resila pre mesec dana da moju prirodnu boju zameninim plavom... Na kosi mi je stavljan blans, a nakon toga neki preliv... (od korena do obrva je moja boja, a od obrva pa do vrhova ta nova plava boja..) ...Sve u svemu, meni se ta nova frizura nimalo ne svidja i zelela bih da se vratim na moju staru boju- tamno smedju.. Da li je to moguce? Sta mi vi preporucujete?

 • 10.01.2015

  Cao, Moja prirodna boja je tamno smedja, ali sam iz nekog hira resila pre mesec dana da moju prirodnu boju zameninim plavom... Na kosi mi je stavljan blans, a nakon toga neki preliv... (od korena do obrva je moja boja, a od obrva pa do vrhova ta nova plava boja..) ...Sve u svemu, meni se ta nova frizura nimalo ne svidja i zelela bih da se vratim na moju staru boju- tamno smedju.. Da li je to moguce? Sta mi vi preporucujete?

 • 26.01.2015

  Zdravo! Interesuje me posvijetljivanje kose. Sad mi je boja kose neka tamno smedja, ustvari vise prirodno plava, kao svijetliji med. Farban, tretirana uglavnom Garnier farbom. Inace mi je tanka kosa, i prilicno suha. Zanima me da li je moguce posvijetliti za par nijansi tako da dobijem plavu boju, svijetlo plavu bez zutila i slicno, ali i bez blajhanja kose? Postoje li takve farbe i da li je moguce? Razmisljam o Garnier Nutrisse 111plus, ali ne znam da li je to dobro rjesenje? Unaprijed hvala

 • 26.01.2015

  Pozdrav. Htela sam da se ofarbam u plavo i da ton vuce da prirodno/bez, a nikako ne na pepeljasto. Frizer me ja savetovao da uradim pramenove i sada mi je kosa zuta sa pepeljastim pramenovima sto nikako nisam htela. Mozete li da mi preporucite neku farbu kojom bih postala plava? Ili cu morati nekim pepeljastim tonom da ubijam ostatak zutih pramenova? Hvala

 • 28.01.2015

  Ukoliko se radi meliranje kose i boja se vremenom spere, da li se moze uzeti neka nijansa farbe i ofarbati standardno cela kosa da se vrati prvobitna boja?

 • 03.02.2015

  Zdravo. Imam 23 godine, i ceo zivot se mucim sa slabom,tankom kosom,bez volumena,koja se brzo masti. Svaki dan moram da je perem kako bi izgledala cisto i dobila na volumenu. Pored ovog kosa mi jako opada u velikim kolicinima. Pre 6 meseci sam se porodila, u trudnoci opadanje kose je prestalo,kosa je bila znatno gusca,ali nakon porodjaja stanje se pogorsalo, kosa mi sada opada vise nego ranije, ujutru je ima na posteljini , po kuci pronalazim grudvice kose... Inace patim od anemije, zanima me da li nedostatak gvozdja moze da utice na opadanje kose, koja se pri tom sada jos vise masti jer je jos tanja, da li imate neko znanje o ervamatinu ili nekom drugom preparatu koji moze efikasno da mi pomogne i smanji opadanje, plasim se jer mi se teme vec jasno vidi. Terapija gvozdjem ne pomaze, cirkulacija mi je slaba ,predpostavljam da i to ima veliki uticaj. Ono sto bih Vas pitala jeste da li ikako neki preparati i koji po vasoj preporuci mogu efikasno da pomognu? Inace ne farbam se vec godinu i po dana, cak imam utisak da mi je kosa ranije bila gusca dok sam se farbala i manje mastila? Izvinite na ovoliko dugackom pitanju,ali postala sam ocajna. U gradu u kom zivim nema nekih strucnjaka koji mi mogu pomoci. Hvala unapred.

 • 04.02.2015

  Postovani, vec nekoliko godina farbam kosu u crno, kao i svima nama devojkama dosadilo mi je pa bih zelela da predjem u svetlo smedju..Moja prirodna boja kose je tamno smedje, farbam i izrastak i duzinu.Nisam se farbala vec 2 meseca i interesuje me kako mogu na prirodan nacin bez odlaska frizeru da je posvetlim ali da je ne ostetim mnogo i da li mogu da izvucem svetlije nijanse do maja meseca? Hvala unapred.

 • 04.02.2015

  Pozdrav. Zamolila bih za savet. Farbam se farbom LOREAL RÉCITAL PREFERENCE 9.1. Nakon farbanja boja je lepa i kvalitet kose je zadovoljavajući, medjutim pranjem boja postane bezivotna i pocne da prelazi u odvratnu narandžastu. Želela bih malo da je posvetlim otprilike ovako http://imageshack.com/a/img911/2482/USHzgq.jpg. Sta mi savetujete, tj koju farbu ili mozda mešavinu farbi, da boja ne bi pranjem prelazila u narandžasto? Razmišljala da uzmem Keune 1517 i 6% hidrogen. Da li je pametno? :) Hvala.

 • 08.02.2015

  Pozdrav. Imam smedju kosu, svetlije nijanse, i zelela bih po prvi put, da predjem na tamnije plavu boju kose. Posto je prvi put, odlucila sam da frarbanje kose otpada. Interesuje me da li kolor samponom, svetlijom nijansom od moje prirodne boje, moze da se postigne zeljeni efekat?

 • 13.02.2015

  Pozdrav! Nemam konkretnih pitanja jer sam svoj problem nasla u gore navedenim,kao i odgovor. Igore htjela bih te pohvaliti,stvarno si car! Pored svog posla kojeg imas ,pretpostavljam,preko glave jos i pomazes nama sasavim zenama bolje od nasih frizera sa svojim super savjetima. Hvala ti i ostani tako cool uvijek! Pozdrav iz suncane Pule

 • 15.02.2015

  Postovani,pre deset meseci sam uradila brazilski tretman i tek sada kada su posledice po moju kosu katastrofalne shvatila sam sta sam stavila na glavu...naravno da je u pitanju teska hemija i otimacina para za nas neupucene! Nisam imala sreće da naletim na salon gde se radi pravi organski keratin i gde cete bar neko iskreno posavetovati i uputiti! Nego,sada kad mi je kosa u ocajnom stanju sta ciniti!!!?Pre tog groznog tretmana je bila jako gusta sa plavim pramenovima,htela sam da je malo "nahranim i smirim" ali je sada u mnogo gorem stanju,jer pola kose nemam na glavi,pramenovi se kidaju i suva je nenormalno,slama prava! Sta da radim!? Da li postoji način da joj vratim gustinu,punoću i volumen,postoji li način da tu hemiju skroz na skroz skinem sa glave ili je jednostavno samo sisanje i rast nove kose opcije? Ocajna sam... Nekada sam mogla i sa viklerima sama da je uvijem,a sada mi ne drži uvijena kosa ni dva sata!!!! Ocajna sam!

 • 17.02.2015

  Imam pitanje u vezi mini vala.Ako stavim one sitne sitne cupave lokne i sve to izgleda super kad se uradi,kako funkcionise posle?Sta da radim kad mi izraste kosa koja je prava i bude primetna razlika?Ili kad se onako ispravi kosa vec?Zanima me koliki treba da bude vremenski period izmedju dva minivala?Hvala unapred.

 • 23.02.2015

  Igore, imam nefarbanu kosu, radila sam pre koju godinu minival i zelela bih ponovo. Vi radite u Kg ako dobro nalazim googlanjem? Svakako zelim da pronadjem u Kg dobrog frizera za minival vocnim kiselinama tj. zelela bih kovrdzavu kosu obzirom da je moja izmedju kovrdzave i prave.

 • 01.03.2015

  Pozdrav! Imam kosu dugu preko cijelih leda ofarbanu sa Wella farbom 12/0 te kako nisam zadovoljna nijansom koju sam dobila jer ima narancastih tonova zeljela bih se prefarbati u smedu nijansu a posto sam cula da je prelazak iz plave u smedu tezak i da se mogu pojaviti zeleni tonovi u kosu zamolila bih Vas za savjet sa kojom farbom da se prefarbam odnosno kojom nijansom jer zivim u malome mjestu gdje imaju samo Wella boje za kosu.

 • 16.03.2015
  odgovor na komentar korisnika: Maja (od 01.03.2015)

  Najblje je na ovu Vašu podlogu naneti 6/0 sa 6% hidrogenom. Dobićete željenu čoklada boju koja će polako da se ispere do same 8 gde će biti prirodna moka.

 • 02.03.2015

  Postovani, Interesuje me kakva su vam iskustva sa Selective oligomineral farbama? Htjela bih da pomijesam nijanse 8,033 i 9,033 pa sta otprilike mogu ocekivati? Htjela bih da dobijem neku boju meda sa ridjim odsjajem. Inace imam svijetle pramenove na blago ridjoj podlozi, izrastak mi je srednje smedj. Hvala

 • 16.03.2015
  odgovor na komentar korisnika: Ana (od 02.03.2015)

  Na žalost Selektivine farbe nisam koristo zadjih 15 godina tako da nemam isustva sa novom kolekcijom ali preporuka je da ovu Vašu konbinaciju probate na manjem delu kose pre nego što nanesete na celu kosu.

 • 02.03.2015

  Zdravo :) Imam smedju, dugu kosu i u poslednje vreme nalazim crne, zadebljale dlake. Na dodir su jako hrapave i dosta se razlikuju od cele kose. I kovrdzave su, a kosa mi je pretezno ravna.. Molim Vas da mi objasnite o cemu je rec, jer na internetu nema nista. Hvala unapred :)

 • 04.03.2015

  CAo, farbam se u crno vec duze vreme, i sada imam izrastak od oko par santimetara, zanima me ako bih se prefarbala tamno crvenom ili tamno ljubicastom, kakav bih efekat imala? koje boje bi mi bila kosa? Hvala unapred

 • 05.03.2015

  potreban savjet zaubrzan rast kose ne gusca da je nego da samo raste brze za mesec dana nego inace sporo mi raste sad je na centu

 • 10.03.2015

  Postovani,na moju tamnosmedju kosu frizer je izvukao jako puno tankih pramenova kako bismo posvijetlili boju kose do svijetlosmedje. Ono sto me zanima je slijedece:da li postoji opcija da ponekad nekim preljevom koji se brzo ispire postignem tamnu boju?naime,voljela bih i dalje biti svijetlosmedja,ali samo ponekad,nekim preljevom na par dana vratiti tamno smedju boju?bojim se staviti pallete crni preljev da ne bih dobila crvenu boju ili mrlje ili da se nedajboze ne ispere :) Puno hvala na odgovoru.

 • 16.03.2015
  odgovor na komentar korisnika: elvira (od 10.03.2015)

  Na žalost takav preparat ne postoji ili ga ja barem još nisam koristio.

 • 11.03.2015

  Pozdrav! Molim Vas pomozite mi oko nedoumice da li da kosu koju sam pre manje od 2 meseca satirala i na kojoj je sada ostao samo blans, ruzne zute boje, jer se farba isprala prefarbam kanom ili moram to farbom?

 • 16.03.2015
  odgovor na komentar korisnika: Lena (od 11.03.2015)

  Pitanje je šta želiš da postigneš sa prekrivanjem pramenova?

 • 13.03.2015

  Poštovani Ivane, Oduševljavate me Vašim komentarima i Vašom stručnošću. Ja se farbam u plavo nekih godinu dana, ali nikada nisam uspela da dođem do nijanse koju bih želela. Prirodna boja kose mi je pepeljasto smedja, a imam problema sa crvenim pigmentom. Imam veliku želju da dođem do ove nijanse https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/4f/d2/1c/4fd21c93edd1792fccd0b5bad1ce8797.jpg pa me zanima da li biste mogli da mi preporučite neki proizvod, farbu, s kojom bih mogla da je dobijem :).. Hvala unapred, Pozdrav

 • 16.03.2015
  odgovor na komentar korisnika: Jovana (od 13.03.2015)

  Moja preporuka je da odradite unutrašnje pramenove, osenčite prednji deo (ka licu) pramenovima i koristite neku osmicu!! Vrlo je teško objasniti koje boje da koristite kada ne mogu da vidim Vašu predhodnu boju. Najbolje je da se obratite Vašem frizeru!

 • 16.03.2015

  Bila sam crvena i blansirala sam se da bih bila plava i sad sam se ponovo vratila u crveno, ali vec posle drugog pranja na mestima blansiranja bude roza. Ako je mogu kako to da ispravim?

 • 17.03.2015

  Postovani, moja prirodna boja kosa je tamno plava,tj neka boja zita, pre par godina sam se ofarbala u svetlo plavu,skoro belu,nisam se nikada blajhala,lepo mi se inace prima farba. Posto sam se godinama farbala u plavo jako mi je ostetilo kosu, stoga sam pre mesec dana odlucila da predjem u nesto tamnije i ofarbala sam se 6-icom sto je malo pretamno za mene. Jako bih volela da se vratim svojoj prirodnoj boji kose. Da li ce to biti tesko? Hvala

 • 20.03.2015

  Postovani,imam jedno pitanje za vas: pre par meseci sam resio da pustim kosu i lepo napreduje vec imam duzinu ali problem nastaje nazad na temenu gde vecina muskaraca ima rupicu iz koje kosa ravnomerno raste sto nije u mom slucaju meni se na tom mestu uvija u spiralu i sva kosa koja bi trebala da pada nazad ide sa strane i kad pogledam glavu od nazad vidi mi se teme jer kosa nije pravilno rasporedjena.to je tako od detinstva,pa moje pitanje glasi da li to moze da se ispravi da se kosa ispeglaili slicno i da se napravi raspored da kosa svuda ravnomerno raste

 • 21.03.2015

  Postovani, zamolila bih vas ako mozete da mi odgovorite na moje pitanje. Imam veliki problem u zadnje vreme kad god stavim minival kosa mi se isece na manje pecate al to se vidi tek posle prvog sisanja jer se tada vidi kako je kosa pocela da raste. Imam i jak svrab, nemam perut a ponekad mi se javlja i neka bubuljica pa neznam da li je to alergija ili slaba kosa ili vec nesto drugo. Dosta mi je suva kosa posle minivala a pre toga mi se jako masti i moram da je perem svaki drugi, treci dan. Kosa mi je kratka.

 • 24.03.2015

  Zdravo,imam prirodno smedju boju kose,koju sam ofarbala u plavo,plavu boju koristim vec 2 godine,ali mi je je tesko odrzavati,pa bi zeljela ofarbati se u crveno,ali neznam koju nijansu,pa da mi vi preporucite da li da to uradim i u koju nisansu,da mi se primi bas crvena,ne narandzasta jer sam plava hvala :)

 • Dobar dan! Prirodna sam brineta s crvenim pigmentom... Imam kosu do kraja leÄ‘a... Bila sam kod frizera i htijela postat plavuÅ¡a ,stavila mi je pramenove plave tanke,blanÅ¡ i preljev na kosu... ispalo je jako dobro za prvi puta ,ali za moj ukus malo prezuto... to sam joj rekla da mi je prezuto za moj ukus i da to zelim ubiti.... rekla mi je da se tek za dva tjedna ofarbam u Garnier 219 i da ce biti kako sam zeljela ... Garnier 219 nigdje ne mogu naci neznam dali se moja frizerka zabunila mozda za broj ili marku (brand)... IÅ¡la sam daleko kod frizera i sada ne mogu dobiti kontak s tom frizerkom Trebam hitno vaÅ¡u pomoć kojom bojom da se prefarbam da bi ubila zutilo i bila plavuÅ¡a.. Hvala! :) P.S. nadam se da cete mi pomoći... ovdje nem ogu postaviti sliku moje kose trenutno iako bi bilo super da mogu da vidite o cemu se radi...

 • 31.03.2015

  Postovani,zanima me da li bih mogla izvuci bakarno ridju nijansu nemora onako najsvetlija(nesto kao prirodno ridja nijansa) sama kod kuce farbom za kosu?Uzgred zadnji put kada sam se farbala to je bilo pre tacno sedam meseci u smedju boju,otada se nisam farbala ali kosu sam skratila dosta do iznad ramena bas iz razloga da predjem u svetliju boju.Ali problem mi je sto nisam vise u Srbiji preselila sam se u Sloveniju pa me zato zanima mogu li sama farbanjem kod kuce u ridje izvuci takvu boju,jer iskreno ovde je farbanje papreno skupo tako da je takva usluga meni tesko priustiva realno.Unapred puno hvalaaa,i puno pozdrava :)

 • 07.04.2015

  Farbam se u crno vec godinu dana, prirodna boja mi je tamno smedja, a htela sam da za 4 meseca budem plava :D moja frizerka je rekla da ne zeli da mi unistava kosu blansem i da pustim da mi izrasta (a meni to izgleda ruzno jer se na suncu presijava) crnu farbu sam koristila explicit i garnier, nikako se ne ispira. Od septembra prosle godine sam se farbala 2 puta i to se ispralo ali ostatak kose nije. Duzina kose mi je preko celih ledja pa mi je zao da je mnogo skratim :) ako mozete da me posavetujete sta da radim, da postignem efekat a ne ostetim kosu previse? :-)

 • U proÅ¡losti sam napravila veliku katastrofu svojoj kosi. Bojala sam ju par puta, i odmah pri prvom bojanju sam napravila greÅ¡ku jer boju nisam stavila ravnomjerno pa mi je na dio kose bilo smeÄ‘e , a na dio crno. Kasnijim bojanjem kosa je ponovno drukčije primala boju ovisno o boji kose prije. Odlučila sam otići u frizera kako bi mi sredio kosu da ona ima samo jednu boju, a ne viÅ¡e njih. Zanima me koliki je to postupak i koliko traje te koja je otprilike cijena za to s tim da imam kovrčavu i kosu do skoro pola leÄ‘a. Hvala.

 • 13.04.2015

  Imam jedno pitanje :) Da li bi mogli da mi date savet kako iz isprane crvene (farbala sam se poslednji put poslednje nedelje decemra 2014.) u tamno plavu ili svetlo smedju kako god Palette 400? :) Vec dve god sam crvena i dosadila mi je,a prirodna boja mi je tamno smedja. Hvala :)

 • 14.04.2015

  Pozdrav :) ja sam prirodno crna,mozda cak i bas tamno smedja,zavisi od osvetljenja :) i nikad se nisam farbala .e sad ja bi da se farbam u svjetlo smedje sa plavim,pa me zanima sta i kako i mozda cak i savjet da li bi mi stajalo :/

 • 17.04.2015

  Zdravo, Imam jedan ali večiti problem. Prirodno sam smedja. Izvučem pramenove kod frizera koji mi se dopadaj.Onda je vreme za nove. Ali ne izraste kosa potpuno. Uradim nove. I tako nove na nove, citava postanem plava. To ne volim. Onda krenem sama. Ofarbam koren u tamno smedje (to mi se dopada da mi do lica odmah nije plava kosa) i krenem sa prelivanjem plavih pramenova. Ali nikako da pogodim boju koja ce izvuci zuckasto iz njih u neku plavu a kazu tamnoputa si imas crvenog pigmenta puno. Koju plavu farbu da koristim za preliv?

 • 18.04.2015

  Zanima me smijem li crveno (riđa) obojanu kosu prefarbati u smeđu bez blajhanja i hoće li mi izbiti crveni pigment? Farbala sam se nekih 5-6 puta, a kosa mi je prirodno tamnoplava...

 • 19.04.2015

  Pozdrav Igore, Krenula sam da citam sve komentare u nadi da cu naci odgovor na moj problem....ali ocigledno je da je svaki problem za sebe poseban. Tako da cu ukratko objasniti moj problem u nadi da ces mi pomoci. Imam 38 godina i do sada sam bila na 4 vantelesne oplodnje. Nakon toga kosa je pocela da mi opada. Proverila sam sve hormone i stitnu zlezdu i sve je uredu. Gvozdje je takodje uredu...odnosno fakticki je sve uredu....hahah samo sto meni nenormalno kosa opada. Nakon svakog pranja brojim dlake i kad stignem do 400 prestanem da brojim. To se desava poslenje 3 godine. Verovatno bi do sad sva opala da se ne regenerise. Ali vidim da rastu nove dlake koje takodje kad povucem ispadnu kao da su samo zalepljene za kozu glave. Od preparata sam probala sve sto sam cula...da ne nabrajam jer bih ispisala celu stranu...od vitamina takodje od biljaka takodje itd. Juce sam cula za dva preparata i interesujem me tvoje misljenje. KOSOLID I NIOXIN. Vidim da ovde preporucujes Nioxin, tako sam i dosla do tebe. Sta mi preporucujes. Takodje bih zamolila devojke koje su koristile Nioxin, ako bi htele da jave dali su zadovljne. Unapred hvala na bilo kakvom savetu. Pozdrav

 • 28.04.2015

  Posle blajhanja nekoliko puta (sto u salonu sto sama) kosa mi se tegli kao zvaka kada je mokra.. Da li postoji neki tretnan da popravim to stanje? Hvala neizmerno :(

 • 29.04.2015

  Pozdrav i od mene. Moja cerka ima 18 godina i sada se prvi put ofarbala prvo u ombre pa nije nam se svidelo i onda u vateno crvenu.Koristili smo explicit farbu i nakon dva dana joj izbila alergija na skalpu glave i jak svrab i otekla glava i lice.Predpostavljam da je alergicna na kanu posto se kao mladja tetovirala onom privremenom i od toga joj isto izasla alergija.Pa vas sada ja pitam sta dalje raditi.Da li postoje farbe bez kane i dali da stavlja neki milk shake kao regenerator da joj drzi boju koliko toliko?

 • 29.04.2015

  Pozdrav imala Sam prirodno smedju kosu sada sam se ofarbala crno puno je tamno kako Mogu vratit svoju boju kose? Hvala unapred

 • 02.05.2015

  imam dugu tamno smedju kosu,do lakta i malo tamniji ten. htela bih da uradim ombre ili sombre ali nisam sigurna da li bi to moglo da se uradi s obzirom na moju boju? a i da je ne unistim?

 • 02.05.2015

  Koristila sam farbu Palette N7 i boja mi je ispala maslinasta koju boju da dtavim da bi isvijetlila kosu.

 • 02.05.2015

  Prosle godine sam urasdila ombren i nisam bila bas neato zadovoljna a prirpmodna kosa mi je svijetlo smedja zatim sam izvukla pramenove i to plave i sad se ofarbam u ssmedju al.mi.je zbg pramenova svijetlija kosa. Imam se zelene oci svitlog sam tena pa ocu da se ofarbam u.plavo al nzm koji boju i da.li ce mi plava stojati uz lice a necu da preplacem ko.prosli put. Inace imam 17,godina.

 • 03.05.2015

  Poštovani, imam pepeljasto plavu kosu i imala sam balayage, ali kako sam se nedavno šišala htjela sam ponovno posvijetliti kosu. Napravila sam pramenove s blajhom, što nije ispalo dobro (izgleda neprirodno, žuti su mi pramenovi, užasno ukratko). Kako se može vratiti na staro - na pepeljastu boju sa sunčanim sjajem, stavljaju li se tamniji pramenovi ili što se radi? Svakako neću više to radit kod kuće :)

 • 04.05.2015

  Imam prirodnu kovrdjavu kosu , prirodna boja svetlo smedja. Trenutno sam ofarbana u neku nijansu vatreno crvene boje. Kako mogu najbrze da izadjem iz crvene boje u boju zita. Ili neku svetlu cokoladu .

 • 06.05.2015

  Pozdrav! Koji je najmanje stetan nacin da se iz crno farbane kose vrati na prirodnu boju kose. Hvala iz srca! :)

 • 06.05.2015

  Boja kose mi je neka smedja i izvukla sam plave pramenove.Frizerka mi je stavila blanc,a sada zelim da predjem u tamno braon?Kako to da uspem zbog pramenova ?Hoce li se ispirati ?

 • 09.05.2015

  Imam svetlo smedju kosu i hocu da je obojim u crvenu. Ne bih da koristim trajne farbe, jer volim svoju boju i necu da je kvarim, samo bih nesto privremeno zbog mature. Citala sam o prelivima za kosu, ali mi nije najjasnije. Da li se koriste samo sa osvezavalje vec ofarbane kose, ili deluje kao farba samo sto se posle nekog vremena skroz ispere?

 • 09.05.2015

  Zdravo! Kosa mi je farbana,braon boje. Htela sam da pitam za savet kako da predjem u karamel boju? Hvala, pozdrav

 • 12.05.2015

  Meni je prirodna kosa smedja.Farbala sam se u plavo pa mi dosadilo,pa sam se ofarbala u crno.Nesvidja mi se kako mi stoji.Pokusavam ponovo da vratim plavu kosu,neide mi za rukom.STA DA RADIM...

 • 18.05.2015
  odgovor na komentar korisnika: Dijana (od 12.05.2015)

  Farbam se u crnu boju vec nekoliko godina, a imam i prirodnu , skoro pa crnu . E sad bih se ofarbala u tamnosmedju, i ne znam da li ce mi stajati. Imam smedje oci (svijetlo) svjetliju put, pomalo neujadnacenu... I mogu li dobiti odgovor ? Unaprijed zahvana :)))

 • 12.05.2015

  Zdravo. Imam dosta gustu, talasastu i dugu kosu, a lice mi je usko i duguljasto. Uvek mi je problem bio kako da namestim kosu a da me ne "proguta". Stalno je vezem i ne znam sta da radim vise. Zanima me kakve bi mi Vi frizure preporucili na osnovu ovoga. Hvala u napred :)

 • 12.05.2015

  Poštovani, dala sam blajh na kosu a prije toga minival, kosa mi je jako suha i ne mogu ništa s njom napraviti...ako se budem obojala u neku drugu boju, smeđu ili crnu, hoće li mi kosa biti donekle normalna? Hvala unaprijed i lijep pozdrav!

 • 14.05.2015

  Kosa mi od jednom ne prima farbu

 • 17.05.2015

  Pozdrav, pred pola godine bila sam crvena te sam se ofarbala u crno.Sada bih željela u plavo.Zanima me koliko je to moguće s obzirom na crveni pigment ispod.Već sam ranije uspješno blajhom prešla iz crne u crvenu.Dal je moguće isto tako u plavu samo npr s više postotnim hidrogenom?

 • 17.05.2015

  Kako da mi kosa brze raste I kako da je oporavim? Previse mI je ostecena

 • 19.05.2015

  Poštovani. Nedavno sam se blajhala i sad sam plava. Kosa mi je potpuno izgubila elastičnost i puca. Kako da vratim elastičnost? Za izrast mi je frizerka rekla nek farbam sa bojom keune 1517 i 12% hidrogenom. Jel to u redu i u kojem omjeru da pomješam boju i hidrogen?

 • 21.05.2015

  Zdravo, imam smeđu kosu, nije baš tamna i zanima me kako najlakše da dobijem neku tamniju plavu boju, ali da je puno ne oštetim?

 • 23.05.2015

  imam obadvije obrijane strane i od cela prema potiljku imam kosu i sada zelim da je pustim ponovo kako i kada da je izjednacim da mi jednako pocne rasti ?

 • 24.05.2015

  Molim Vas, recite mi kako isprati minival sa kose? Inace, imam prirodno kovrdzavu kosu i gustu koju mi je frizerka ispravljala kiselinom za minival. Htela sam samo malo krupnije lokne, a dobila sam u potpunosti pravu kosu koju znam da nije radila keratinom vec obicnom kiselinom za minival, sto sam naknadno saznala. Raspitujuci se kod drugih frizera dobila sam odgovor da nista ne moze da ispere minival. Kako da bar delimicno ubrzam proces vracanja svojih lokni. Kosu mi je istanjila i lici na metlu. Mora da postoji nesto sto skida tu prokletu kiselinu. Nacula sam, dubinsko pranje ali u ovoj provinciji niko nema odgovora. Nemili dogadjaj se desio pre 6 meseci. Molim Vas za sto brzi odgovor.

 • 25.05.2015

  Dobar dan Imam prirodno crnu kosu i frizerka mi je izvukla jako svetle tramenove,čak i plave.To mi se uopšte ne svidja i zanima me da li postoji način da skinem tu farbu sa kose.Inače,prvi put sam se farbala. hvala :)

 • 26.05.2015

  Trenutno imam polutrajnu farbu na kosi (zelene boje) želela bih da se prefarbam u sivo (ne previše svetlo). Kojom farbom ili preparatom mogu to da postignem?

 • 27.05.2015

  Možete li mi dati savjet kako da se riješim ispucalih vrhova, a da ne skraćujem kosu?

 • 27.05.2015

  pozdrav.zanima me kako da dobijem plavu boju kose beiz dodatnog blajhanja.pokusavala sam s najsvjetlijim nijansama plave farbe ali mi se na vrhove skoro pa nikako ne prima.ima neke ruzne narandzaste tonove dok je korijen skroz plav.prirodna boja mi je svjetlija smedja.iz crvene sam odlucila da predjem na plavu.ali evo i poslije 3mjeseca ne mogu da dobijem plavu da se moze reci da je plava

 • 28.05.2015

  Zdravo,nedavno(pre dva meseca) sam se ofarbala u tamno crvenu boju, inace prirodna mi je braon,tamno braon kosa..farba je vec pocela da se skida, a ja bih htela da se vratim na staru boju,tj.braon..zanima me da li je dovoljno jedno farbanje za povratak ili ne?

 • 30.05.2015

  Pozdrav, prije četiri dana napravila sam ombre, znači gornji dio moja je prirodna boja tamno smeđa, a dolje je ombre ispao žuto narančast, međutim frizerka i ja nismo se dobro razumjele pa je ispalo pola kose ofarbano, a ja sam htjela samo pramenove ponegdje, želim opet otići da mi popravi ako je moguće, pitanje je da li se mogu tamni pramenovi ubacivati da smanje ombre, da ispadnu više kao pramenovi, ili moram ispočetka sve farbati pa pramenove..? . :-(

 • 08.06.2015

  Stavila sam minival u januaru, posle samo dva meseca stavila keratin i lokne su jos uvek tu, avgusta meseca idem na more i htela bih da stavim keratin ali se bojim da ce opet biti lokne, pa sad koliko vremena treba da prodje kako bi stavila ponovo keratin? Hvala unapred

 • 09.06.2015

  Postovanje, farbala sam kosu crnom kanom nekoliko meseci I sada bih zelela da prosvetlim kosu u braon, koja je inace moja prirodna boja, pa me zanima kako je to moguce, neki savet a da to nije cekanje izrastanja kose?Unapred hvala

 • 09.06.2015

  Postovani imam malo duzi paz farbam se u plavo interesuje ma da li moze na takvu kosu da se stavi blago kovrdzava spirala hvala unapred

 • 11.06.2015

  Ja sam se pre 6-7 meseci odlucila da postanem plava i sto je najgore ja sam se u roku od 2 nedelje 2puta blansirala...i jako sam upropastila kosu,pucaju mi krajevi kose i ninako nece da mi naraste kosa...da li mozes da mi preporucis nesto za rast kose?

 • 14.06.2015

  Htela bih da vas pitam na koji nacin mogu da dobijem plavi odsjaj posto imam crnu kosu? Kupujem one farbe indigo plave, ali se to brzo spere ili cak dobijem samo mat crnu boju. A htela bih da mi kosa baca na plavo. Kako to da dobijem? Hvala unapred :)

 • 17.06.2015

  Dobar dan! Imam problem da mi kosa uporno pada preko lica,i to ne malo,vec sasvim. Kad je zabacim ne stoji ni dve sekunde,odmah padne kao zavesa. Nema sanse da je pustim bez rajfa. Nosim ga jos od malena. Ima li pomoci? Stvarno bih volela da mogu da je pustim bez ikakvih snalica i tome slicno,a siske mi ne stoje.. Hvala unapred!

 • 17.06.2015

  Pozdrav, imam dugu braon kosu i nikad se nisam farbala. Medjutim, zelela bih da uradim ombre, ali strah me da je ne ostetim s obzirom da prelazim iz braon u plavo. Mislila sam da to uradim samo jednom, a kasnije da pustim svoju boju, pa me zanima da li ce mi kosa biti ostecena posle toga ?

 • 18.06.2015

  Zdravo, da vas pitam moja trenutna boja kose je boja svetli bakar, podloga je bila plava blajhana pa se ta boja bakra isprala dosat, sada bih htela u pepeljasto smeđu da pređem ... Šta mi vi savetujete koju boju da uzmem , razmišljala sam o 8.1 al nisam sigurna šta ću dobiti s tom bojom...

 • 18.06.2015

  Postovanje, imam cokoladnu smedju boju kose sa nekim narandzastim odsjajem(farbana kosa) da li bi mi ledeno plava posvetlila puno kosu ili bi uspela dobiti neki svetlo smedju ledenu nijansu..Hvala unapred

 • 19.06.2015

  Imam jedno pitanje za vas. Moja kosa je tamno smedja i ravno osisana.Nekada sam bila plavusa ali sad je moja prirodna boja kose.Inace imam dvoje male dece pa nemam puno vremena da idem kod frizera da sredjujem frizure pa sam htela da uradim pramenove boje karamele ili meda. Htela bih da znam na koliko moram da ih izvlacim i koja farba je za to najbolja.Inace da naglasim kosa mi je sad super ali je bila suva i bez sjaja.pozdrav i hvala

 • 20.06.2015

  Interesuje me moze li minival da se stavlja pomoću samolepljivih papilotni? ILi tvister ? Hvala, Katarina

 • 21.06.2015

  Da vas pitam, ja inace imam gustu kosu i uvek kad je ispresujem ili napravim lokne i izadjem napolje pokvari se, kao da mi je kruta, pa kako to da resim?

 • 22.06.2015

  Zdravo htjela bih da vas pitam farbala sam se u mahagonij boju i dobro mi stoji ali mi je dojadila imam svijetlu put i plave oci,pa gledam ove slike i svida mi se ova smeda sa pepeljastim nijansama da li bi to meni stajalo ili bi bila jos vise bljeda sa tom bojom

 • 23.06.2015

  Cao. Zelela sam iz svetlije braon da predjem u tamnije, posto sam se malo igrala sa farbama jedno farbanje sam bila tamno braon i drugo farbanje uzela sam drugaciju nijansu tamno braon boje, medjutim dobila sam crno. Posto mi se to nije svidelo, nakon par nedelja dok se malo i ispralo odlucila sam da se vratim nekako u svetlije braon i kupila sam farbu koja je namenjena farbanju kada se iz tamne prelazi u svetliju boju. Bojom sam zadovoljna, ali mi je koren pozuteo. Zanima me kako da to ofarbam, da li da predjem sa istom farbom samo koren ili?

 • 25.06.2015

  Dobar dan. Ne znam kako da pocnem ali evo znaci bojana sam 2 godine u crnu boju kose, moja prirodna boja kose je boja meda... preko ljeta je od sunca znala posvjetliti cak i do plave nijanse. Shvativsi ozbiljnost problema odlucila sam se na odlazak frizeru. Skidanje svih tih slojeva crne kose koji su se nagomilavali mjesecima nije bilo lako . Da vam ne spominjem da mi je kosa jako dugacka. Nako sto su mi skinuli blajhom 6 postotnim crnu boju kose... bila sam svjetlije smeda. To sam platila 400 kna. Nakon 3 -4 tjedna otisla sam opet ... napravili su mi blajh kupku.. Vjerojatno znate sve o tome posto ste frizer. Znate o cemu govorim. Ispala sam narancasta. Da vam ne govorim da sam uzela nakon par dana u muleru dvije mus boje kako bi to se ublazilo ( iako mi je frizerka rekla da cu biti zelena) nisam mogla se pogledati u ogledalo takva narancasta. Sada je to neka svjetlo svjetlo smedja boja kose. Ili najtamnija nijansa plave s tim da je kod tjemena dosta svjetlija skoro pa plava... Te mus boje su ubile vecinu tog narancastog pigmenta. Sada me zanima koje da boje uzmem ... Jer ja kod frizera vise ne idem ... Platila sam preko 1000 kna sve preparate za kosu skupa sa svim tim tretmanima u frizerskim salonima... Muka mi je od svega toga vec polagano. Pomislila sam strucni su ljudi znaju.. Razocarala sam se. Pa eto ako mi mozete dati savjet kako da se rijesim tog naracanstog pigmenta do kraja i koje da boje koristim kako bi dobila sto ravnomjerniju tamnoplavu boju kose... Ja kada sam koristila mus. Koristila sam pepeljasto plavu jer ona ubija crvene tonove... Eto ako bi mi mogli ikako pomoci i dati neki savjet... Hvala unaprijed!!!

 • 27.06.2015

  cao ja sam milca,nadam se da mi mozete pomoci.farbala sam se u crnu boju sobzirom na to da mi je boja dosadila zelela bih da je promenim u crvenu boju,recite mi da li postoji nacin da to ostvarim?veliki pozdrav i unapred hvala

 • 29.06.2015

  Imam prirodno crnu kosu,obrve su mi isto jako crne,farbala sam se u braon,ali sad bih volela da budem svetlija (lesnik bija). Bledog sam tena. Sta da radim?

 • 30.06.2015

  Moze li u farbu/kolor sampon da se stavi blans za kosu ?

 • 30.06.2015

  Zdravo, imam jedno pitanje. Bila sam plavusa godina pa sam se prije par dana ofarbala u tamno smedju boju i ne svidja mi se. Kako sad da opet vratim svoju plavu boju ? Pozdrav

 • 03.07.2015

  Imam plave oci. svetao put i dugu talasastu kosu tamno braon boje, skoro crne. Zelela bih da izvucem neke pramenove jer mi je ova boja postala dosadna alli ne znam koji bi mi se slagali s obzirom da mi je kosa skoro crna.

 • 03.07.2015

  danas sam se farbala,u svetliju boju nego sto imam moja je braon, a druga je lesnik boja.. i nije uspelo (tj nije se primila boja) .. intresuje me, da li mogu sutra opet da se ofarbam, (naravno sad su plavu da probam) .. i da napomenem.. nije od korena.

 • 04.07.2015

  Pozdrav, imam kosu malo je duža od ramena. Priroda mi je boja tamno smeđa, farbala sam se 2 puta u crno i sad kad mi se napokon crna boja isprala željela bih u svijetlo smeđu pa do plave. Čula sam za Olaplex ali mi je moja frizerka rekla da ga još ona nema.. pa štomi vi preporučate što da sad napravim? jer bi jako željkla imat plavu kosu pa sam sad željela prvo u svijetlo smeđu..? :)

 • 04.07.2015

  Zdravo! Imam prirodno srednje smedju kosu koju nikad nisam farbala Pocela sam da sijedim i mislila sam da radim pramenove kako bih ptekrila sijede. Inace sam odusevljena svojom prirodnom bojom i veoma sam neodlucna da bilo sta mijenjam. Frizerka mi kaze da ako izvucem pramebove mora da mi stavlja blans, pa se plasim da mi ne unisti kosu koja je inace potpuno zdrava, sjajna i dobrog kvaliteta. Sta da radim?

 • 05.07.2015

  Kaje dve farbe treba da sppojim da bi dobila ridji efekat?

 • 05.07.2015

  Pozdrav. Imam dugu kosu boje lesnika i sada hocu da se satiram ali ne znam u koju boju. Da li mozete da mi preporucite nesto sto se slaze sa tom bojom?

 • 06.07.2015

  Zdravo,da li moze mala pomoc?Imam obre tamno smedja-siva kombinacija pa bih volela da u pauzi izmedju dva farbanja sama odrzavam to "sivilo" Da li je potrebno koristiti crnu farbu sa plavim odsjajem ili je dovoljna samo crna(naravno sa hidrogenom 3% i balzamom).Hvala unapred!

 • 11.07.2015

  Pozdrav. :) Pošto često pravim frizure u vidu pletenica i punđi a šiša se stepenasto, da li je bolje da promenim šišanje u vidu šišanja na ravno ili da nastavim da se šišam stepenasto? Hvala unapred. :)

 • 13.07.2015

  Poštovani, imam nekoliko pitanja za Vas: Imate li neki predlog za farbu ( proizvodjač i broj farbe) koja bi bila dobra kao podloga za svetle tanke bebi plave pramenove, neka u nivou 7,pošto mi je zadnji put kosa farbana sa nekom sedmicom. Šta od nege(šampon,regenerator) preporučujete za negu kose sa pramenovima? Hvala.

 • 15.07.2015

  Dragi Igore ja sam ocajna.Pre 6 meseci su mi uradili trajnu.koja je ispala ocajno ni traga od kivrdzave kose pre toga je bila blajhana i sada se malo oporavila ali su krajevi kao metla.i pucaju sisala sam ih malo ali ne zelim da se sisam.na kratko pa kada je isfeniram ti krajrbi bar na nesto lice.Moje pitanje je da li smem da farba kosu kanom jer zelim da potamnim te krajeve kako bi dobili lepsi izgled probala sam na jednom.pramenu ispalo je zeleno.Sta da radim?Ocajna sam.Veliki poudrav za tebe i tvoju ekipu

 • 24.07.2015

  Pozdrav! Ja imam kratku mahagoni crvenu kosu, htela bih da izvucem jarko crvenu nijansu, pa vas molim da me posavetujete. Unapred zahvalna.

 • 24.07.2015

  POSTOVANI SVIJETLO SAM SMEDJA SA PAR PLAVIH PRAMENOVA I STRASNO MI SE SVIDJELA OVA BOJA KOSEhttp://www.frizure.hr/frizura/boja-merlota/3532/,PA ME ZANIMA KOJU FARBU OD KOGA PROIZVODJACA DA KUPIM-HVALA UNAPRED

 • 25.07.2015

  Pozdrav! Imam kratku crvenu (mahagoni) boju kose, zelim da izvucem jarko crvenu nijansu, molim vas da me posavetujete. Unapred hvala.

 • 28.07.2015

  Cao! Moze li jedan savet? prirodna boja kose mi je srednje do tamno smedja, oci tamno smedje a ten rozikast. Trenutno imam neku plavu boju kose koja vuce malo na zuckasto. Htela bih pepeljasto plavu boju, ali nisam sigurna da li bi odgovarala zbog boje ociju... Sta mislite?

 • 28.07.2015

  Pozdrav :) ovako uradila sam blans sa 9% hidrogenom i kosa mi je postala narandzasta i jako ostecenaa,molilm vas za savjet kako da se vratim opet u pepeljasto smedju boju i koju farbu da koristim.Hvala unaprijed .

 • 10.08.2015

  Bok.Imam jedan problem u vezi kosu. Dakle, moja kosa je suha i ima ispucane vrhove, probala sam ju ošišati ali svejedno ima ispucane vrhove. Perem kosu svaki dan. Prije 1 godinu sam stalno peglala kosu.Sada više ne peglam. Zanima me kako da se riješim toga,kakve da šampone koristim?, da i još bi htjela pitati kako da ubrzam rast kose i može li kosa rasti makar imam ispucabe vrhove i suhu kosu?

 • 12.08.2015

  Zdravo.Imam crnu prirodnu kosu,nikad je nisam farbala,a htela sam da ofarbam u smedju i na krajevima pomalo da bude plava,pa bih zelela da mi kazete da li je to moguce? Hvala.

 • 13.08.2015

  Pozdrav. Ofarbala sam se u plavo..palette 200.. inače se farbam tom bojom ali ovaj put sam imala izrast 2,5 cm.. tako nešto. . Kosa mi je ispala prezuta. Molim vas dajte mi neki savjet.. :)

 • 13.08.2015

  Pozdrav. Imam tamno smeđu kosu, ravnu i tanku.prije par godina radila sam dva tri plava pramena, sada su skoro pa i neprimjetni. Koristila sam i ehoton u crvenoj boji i sama sebi pravila kao ombre i stvarno su mi se svidjeli, i sada se malo primijeti. Planiram da skratim vrhove, ali imam problem, tačnije u dilemi sam. Da li da uradim crvene ombre, u neku malo jaču crvenu boju, ili da jednostavno obojim kosu kanom. Svi kažu da je kana zdravija. Mene zanima vaše stručno mišljenje, sta mi je bolje, zdravije uraditi, sta ce mi manje uništiti kosu, osusiti je, od čega mi kosa neće slabije rasti, jer mi se moja kosa zaista svidja i ne bih voljela da je uništim. A i17 mi je godina. Da li da uradim crvene ombre, ili da obojim kosu kanom(vjerovatno mješavina kao crvene i smedje kane), pa da nastavim koristiti ehoton za vrhove. Ili ako imate vi neki prijedlog. Molim vas da mi iskreno odgovorite jer možda vas odgovor bude i presudan. Veliki pozz

 • 16.08.2015

  Pozdrav. Da li postoji farba za kosu koja ima taj sivi odsjaj.Ja sam prirodna brineta i volela bih da pronađem pravu pepeljastu nijansu,a da se ne ispira na crveno ili zlatno.Nego da jednostavno bude pepeljasto smeđa. Free limix 6.1 me je razočarao.Imate li neku preporuku za mene ?Da li je možda Keune pravi izbor ? Unapred hvala !

 • 18.08.2015

  e ovako moja kosa jepresla svei svasta inace je prirodno braon boje sto i mogu reci vise nije verovatno zbog preteranog farbanja kosa izgubila braon boju koju sam imala pre farbanja bila sam crna pa sam sada plava sad bi htela opet neku promenu alineznam mogu li od plave u neku tamno crvenu i koju farbu da koristim a da se ne ispire odmah.

 • 25.08.2015
  odgovor na komentar korisnika: zana (od 18.08.2015)

  Pozdrav Igore :) Dali mi možeš pomoći oko odabira farbe u velikoj sam dilemi. Znaci imam prirodnu crnu kosu i do sada je nikad nisam farbala a želja mi je otići u smeđe,e sad gledala sam sayoss farbe i ja ne znam koji kupiti mislim koja bi bila najbolja za kosu da se primjeti smeđa boja. Dali da uzmem : 1. smeđe-crnu,2.smeđa-boja čokolade,3.tamnosmeđa ili 4.svijetlosmeđa??? helpp -.-

 • 21.08.2015

  Potrebna mi je informacija koji frizerski salon u Beogradu zna dobro da uradi balayage tehniku farbanja? Nažalost danas je svako frizer i otvara salon, a ne zna ni da ošiša kako treba a tek da uradi dobro nijansiranje. Pozdrav!

 • 24.08.2015

  Moja prirodna kosa je ravna, duga i ridja. Htels sam da se ofarbam u tamniju smedju boju ali je ispala crna. I sad mi vec izbija moja boja i uzasno ozgleda. Sta da uradim? Da cekam jos ili kamo? Ne zelim da budem ponovo crna. Hvala.

 • 24.08.2015

  Zdravo! Farbala sam se farbom RR line, crvena boja, koja je bila bas intezivna. Medjutim posto mi je se jako ostetila kosa i morala sam puno da je skratim htela bih da predjem u smedje, neka med boja. Receno mi je da se prefarbam Aurinom tamnom mahagoni (bozule). Nakon toga sam se ofarbala Syoss farbom, srednje smedjom. Izrastak (10-ak cm) je crven a ostalo je crno. Sta bih trebala da uradim? Hvala unapred! :)

 • 24.08.2015

  Prirodno mi je kosa tamno plava sa dosta ridjeg pigmenta.Obicno se farbam blazim farbama L'Oreal ili slicnim.Sad hocu da se ofarbam u sto svetlije plavu ,mozda cak i belu a kupila sam Free Limix 12.11 sa hidrogenom 12%.Da li to ostecuje kosu previse i da li mi treba slabiji hidrogen?Hvala unapredd :)

 • 29.08.2015

  Postovani, Imala sam ombre, dole je bio blans sa prelivom, gore boja cokolade, pa sam resila da odem u plavo. Skinula sam farbu skidacem, pa nanela na kratko blans do krajeva gde ga je vec bilo, nakon toga se ofarbala u garnier 9.1 ultra svetlo pepeljasto plavu ali sam ispala svetlo braon. Sta mi je ciniti kako bih izvukla plavu boju? Boja je ujednacena, za razliku od toga kako je bilo, koren zut, pa red svetlo smedje i krajevi beli. Mogu li da pokusam sa Keune farbom i da li je istina da bas puno steti kosi jer je moja nakon svih ovih tretmana ipak ostecena i za koji vremenski period? Unapred hvala!

 • 03.09.2015

  Postovani, frizerka mi je pre 2 meseca izvukla neku divnu tamno smedju nijansu sa bakarnim odsjajem mesajuci Revlonove farbe, koja se isprala i sada je neka topla nijansa kestenasto srednje smedje. Ja bih da izvucem ponovo neku tamno smedju nijansu sa bakarnim odsjajem, ali da nije crna, da se vidi da je smedja, a nisam u mogucnosti da odem kod iste frizerke. Koju nijansu 5-ice mi preporucujete i koju farbu? Hvala unapred...

 • 04.09.2015

  Zdravo. Koje boje da pomesam da bi dobila takozvanu merlot boju za kosu za koju kazu da je hit ove jeseni? Inace imam prirodnu boju kose tamnije smedju.

 • 04.09.2015

  Cao, zanima me gde bi u Novom Sadu mogla da odradim minival sa vocnim kiselinama? I kakvo je tvoje iskustvo i misljenje o istom? Kosa mi je duga, ne farbana.

 • 10.09.2015

  Zanima me koliko je olaplex dobar za kosu? Farbam se vec 4 godine u crno i sada bih zelela neku smedju nijansu. Frizerka mi je rekla da mora da koristi blans i olaplex da bih dobila tu neku smedju nijansu ali se plasim da ne unistim kosu. Imam bas dugu kosu do pola ledja ali i malo suvu na krajevima, sasvim malo. Zato se plasim stavljanja blansa. Mozete li mi dati neki savet. Hvala unapred.

 • 13.09.2015

  Zdravo, htela sam da izvucem neku tamno ridju ali sam ispala vise crvena nego ridja, pogotovo ne tamno, pa me zanima kojom bojom bi bilo najbolje da se ofarbam da se vratim u smedje ? hvala :)

 • 20.09.2015

  bojala bih se u crno, ali bih htjela da izgleda prirodno, imate li preporuku koju boju da koristim?

 • 22.09.2015

  Pre tri i po meseca sam se porodila, zelela bih da nadogradim kosu, ali je kosa sada pocela da mi opada, pa ne znam da li da se upustam u to ili da uzmem umetke na klipsama? Gde nadograditi kosu u Bgu, odnosno gde kupiti umetke? Hvala. Pozz...

 • 25.09.2015

  Cao, imam prirodno smedju kosu ali sam se prefarbala u crno i vec dugo vremena sam crnka . Sada zelim to da promenim, skratila sam kosu i pustam moju prirodnu pa me interesuje da li postoji nacin da ubrzam proces i koliko je vremenski potrebno da izraste moja prirodna boja kose?

 • 26.09.2015

  zdravo, imam crnu kosu koja je farbana, u posljednje vrijeme imam na umu crvenu boju kose imam svjetliji ten pa zelim vase misljenje o tome da li mogu odmah iz crne da perdjem u vatreno crvenu boju hvala, lijep pozdrav

 • 06.10.2015

  Postovani, imam problem sa kosom koji me muci vec godinama. Kosa mi je jako gusta, raste iskljucivo i samo u sirinu, duzina joj je do ramena. Oblik je nesto izmedju talasaste i kovrdjeve, tretirana ja (farbana u plavo) i jedini nacin da izgleda ''uredno'' jeste da je vezem ili napravim pundju. Kosu pustam iskljucivo kada je isfenirana. Jako je gusta i ne vec godinama i pre mog farbanja je na duzini ramena. Da li biste mogli da mi date savet sta treba da promenim kako bi ona rasla u duzinu, da li neki preparat za kosu ili vracanje u prirodnu boju? Hvala unapred.

 • 07.10.2015

  Kosu godinama bojim u plavo.trenutno imam smedji izrastak .a vrhovi su plavi.zelim da imam tamni izrastak a vrhove plave boje nesto kao plave pramenove.sta mi preporucujete. Jel mogu izrastak obojiti u tamno a svijetle pramenove.

 • 10.10.2015

  Pozdrav, Imam platinasto plavu boju kose.htjela bih se vratiti na smeđe pramenove , ali mi frizerka kaže da ce mi se sve isprati posto mi je cijela kosa izblajhana.Molim za pomoć

 • 16.10.2015

  Imam prirodnuu smedju kosu,smedje oci i malo duzu kosu blijeda sam u licu...ovako mi je dosadilo i zelim neku promjenu al nikad se nisam farbala i strah me toga pa jel.mi.mozete reci koja bi mi boja odgovarala

 • 17.10.2015

  Imam prirodno crnu kosu kratku ,radila sam pramenove (satiranje) kod frizera htela sam sive medjutim na nekim mestima su sivi a na nekim narandzasti vecinom narandzasti frizerka je stavila preliv ali nista ja sam kuci stavila ehoton srebrne boje ali nista i dalje sam sarena sta mi savetujete da uradim a da to ne bude farbanje u crno

 • 21.10.2015

  Zelim da se ofarbam u neku cokoladno smedju boju,da li mozete da mi preporucite farbu?

 • 28.10.2015

  Bila sam prirodno plava sa svetlijim krajevima dok se nisam ofarbala crnom kanom. Obratila sam se frizeru i postala ridja. Ne zelim ovu boju, kose pa me zanima da li postoji nacin da se vratim u plavo sto pre? Nisam koristila blajhanje ali me je frizerka farbala dva puta u jednom danu koristivsi hidrogen od 9 i 6 posto kako bi se resila tog crvenog pigmenta. Hvala unapred :)

 • 29.10.2015

  Zdravo,ovako imam jedno pitanje.Moja prirodna boja je bila smedja,medjutim godinu dana sam bila skroz svijetla.Ne klasicna plavusa ali boja meda,zatim bakarna boja.Kosa mi je bas ostacena bila tako prije par dana odlucim da se potamnim i osisam.Ispala sam tamnija nego sto sam zeljela.I ne svidja mi se zelim da je posvijetlim da se vratim u neku svijetlo smedju,boju meda ili karamela.Kako da je posvijetlim uz sto manje ostecenja ? I da li je moguce iz tamno smedje u tu neku karamel boju ? Unaprijed hvala na odgovoru. Pozdrav

 • 30.10.2015

  Imam jedno pitanje Pre par dana sam se farbala u crno i iskreno ne sviđa mi se kako mi stoji. Prirodna kosa mi je smeđa i sada bih da se vratim u tu boju ili bar da bude slična njoj. Da li moram da čekam da mi skroz izraste nova kosa ili postoji neko drugo rešenje? Jer mi je jako glupo da mi bude pola crna pola smeđa :/

 • 01.11.2015

  Dobar dan. Imam prorodno smedju kosu, krajevi su svetliji otprilike 3 nijense. Zelela bih da predjem u plavu boju, pa me zanima tretman blansom i olaplex-om. Da li je istina da je moguce preci u plavo jednim tretmanom? hvala aigunapred.

 • 03.11.2015

  pozdrav, ja sam se inace uvijek farbala u tamne tonove, sad sam tamno smeda vise kao crna i uzela sam crvenu boju za kosu, ofarbala se i naravno korijen je svijetlo crven a vrhovi tamni.. no sad kako izjednaciti to. i dalje imam zelju biti crvena pa bi mi dobro dosao savjet kako posvijetliti vrhove i izjednaciti s korijenom, ili moram kod frizera da bi popravila stetu. hvala

 • 04.11.2015

  Zdravo.. kosa mi je crna, farbana crna.. nisam se neko vreme farbala, gore mi dovoljno izraslo , i izbledelo.. zelala bih u kestenastu svetlu braon, koja se presijava malkice na crveno.. kako mogu to da uspem, iz jednog pokusaja , ako je to uopste moguce ?

 • 10.11.2015

  Poštovani gospodine Krsticu,zamolila bih vas za jedan savet.Vec godinama se farbam u tamno braon,a prirodna boja kose mi je približna ,mozda za nijansu svetlija.Medjutim pošto sam počela da sedim dosta rano, farbala sam se na mesec dana samo izrastak.u poslednjih godinu dana sedih je sve više i sad moram da se farbam na dve nedelje maksimalno,jer na crnu kosu sede se odmah primete.A najvise ih imam bas gde se najpre mogu videti,kosa iznad cela i razdeljak.Vec odavno razmišljam šta da uradim po tom pitanju,i žrelja mi je da posvetlim kosu da se farbam neko svetlijom bojom na smedje,zlatno smedje ili cokolada..tako nesto.Samo da nemam crveni odsjaj,to ne volim.Posavetujte me koje je resenje za mene najbolje, koja boja farbe gde se sede nece toliko primecivati kao sada.Inace,imam svetao ten,tamne obrve ,oci i trepavice.Unapred hvala

 • 10.11.2015

  Da li ce gospodin Krstovic odgovarati na nasa pitanja,posto odavno to nije ucinio.? Molila bih vas da nas obavestite .

 • 12.11.2015

  zdravo,imam crnu boju kose,smedje oci i akne zelela bih da se ofarbam ali ne znam u koju boju.da li vi mozete da mi predlozite?

 • 24.11.2015

  Zdravo,imam tamno smedju boju kose do ramena,zanima me kako najlakse i da minimalno ostetim kosu predjem u neku svetliju boju?

 • 26.11.2015

  zdravoima tamno smeđu talasavu kosu,stepenasto ošišanu, kada je operem super je loknava ima voumen, kada ujutroustanem nesto malo lokni iname volumena. prije dvije godine kosa mi je bila super . sta da radim kako da vratim svoju kosu , koji sampon da koristim , da li da koristim egipatsku kanu?hvala

 • 27.11.2015

  Zaniima me kakav efekat ima privremena farba na nikada ofarbanu kosu? Hvala

 • 30.11.2015

  cao! imam smedju boju kose, a zelim preci u ljubicastu...koje farbe mi preporucujete? Hvala

 • 02.12.2015

  Zdravo, vec duze vreme mi kosa opada vise nego obicno, dosta se proredila, a bila je bas gusta. Srednje je duzine, bas retko je peglam, ne farbam se. Zanima me kako bih mogla da sprecim to, a i htela bih da uradim ombre ili nesto slicno (ne farbanje cele) ali ne znam da li bi to bilo dobro, posto se brzo osteti? Sta bi mozda bilo bolje? =)

 • 03.12.2015

  CAOS. Evo i jedno pitanje da postavim. Prirodna boja kose mi je smedja,godinama vec pokusavam da izvucem svuda jednaku plavu boju ali nikako uspeti. Osim kad odem kod frizera to bude u fulu svuda jednako. Imam crveni pigment i to bude katastrofa kada se ja farbam sama na glavi mi budu sve nijanse zute i narandzaste boje. Postoji li resenje za crveni pigment da bude uklonjen

 • Htela bi da pitam za savet,hocu da se farbam u trulu visnju,moja boje kose je braon sa zlatnim odsijajem,koju farbu mi preporucite?

 • 21.12.2015

  Cao,imam paz kosu do ramena tamno braon farbanu a htela bih preci u svetlije tonove.Dvoumim se izmedju ombre i pramenova.Imam izduzeno lice,osrednji ten i braon oci.Koje bi mi boje pristajala i savet za oblik frizure,da malo mladje izgledam a da ne bude previse atraktivno?

 • 24.12.2015

  Postovani, molim pomoc. Prvo sam imala dugu plavu (oblajhanu) kosu, nakon što je njeno oštećenje postalo vodljivo odlučila sam se ošišati na kratko i obojati u ljubičasto. Nakon toga ofarbala sam se u tamno smeđe. Budićo da mojoj znatiželji i ludosti nema kraja, poželjela sam ponovno postati plava. Zblajhala sam se poprilično uspješno, a ne puno žutog i narančastog pigmenta, ali meni se ne sviđa. Vratila bi se u smeđe(medeno) al znam da postoji mogučnost da povuče na zeleno. Molim vas prijedlog sto da ucinim u sto kracem roku samo da vise nisam plava. Hvala.

 • 31.12.2015

  Cao Igore, farbala me je drugarica crnolm farbom i skroz mi zamazala lice i vrat, i tek kada me je osusila krenule smo da skidamo farbu sa lica, odnosno kolor sampon, pr5obale smo aceton, kaladont, alkohol, nista. Pomagaj :(

 • 02.01.2016

  Dugo vremena sam se farbala u crno,sad hocu da promenim boju kose.crna boja se isprala.kako da dobijem ljubicastu boju.koju farbu da koristim?

 • 04.01.2016

  Cao, prirodna boja mi je svetlo braon uz zlatan odsjaj. Koristila sam lorealov sunkiss godinu dana, pa je pri oblacnom vremenu kosa postala skoro narandzastog odsjaja. Sada sam ofarbala macadamia farbom 9.1 mada mi pepeljasta nije 'ubila zutilo'. Zelim tamno plavu boju(koju sam i dobila uz sunkiss) samo bez zuto-narandzastog odsjaja, koju farbu mi preporucujete? A koju bih mogla uzeti ako pozelim da odem u pepeljasto smedju, da opet ne izbija odsjaj? Hvala unapred, pozdrav!

 • 09.01.2016

  Postovani,imam vise problemcica pa me zanimaju vasi saveti.Pa da pocnemo.Imam dugu crnu (farbanu) kosu,zbog bebe mi je stalno vezana u rep,brzo se masti,opala mi je uzas.Htela bih da predjem u ljubicastu,pa me zanima da li moram da je blajham da bih dobila zeljenu nijansu ili postoji bezbolniji prelaz.I sta sa masnom i napornim opadanjem?Hvalaa unapred!

 • 11.01.2016

  Pozdrav, imam prirodno smedju kosu, tanku i mekanu (guscu) i do pola ledja. Pre 4 meseca sam uradila pramenove svetle (plave), a pre 15 dana guste pramenove sa blansom i sivi preliv preko, i dobila sam sivu boju koju sam zelila, ali se naravno posle dva pranja sapralo i ostalo samo plavo od blansa. Do sad sam sve radila kod frizerke, a zanimalo bi me da li mogu sad u kucnoj varijanti samo da uzmem odredjunu sivu farbu i da se ofarbam? Jer mi je donji dio jos uvijek smedj, da li ce se od farbe posvetliti bar malo a pramenovi biti sivi? I da li ce se od farbe manje ispirati boja? Hvala unapred!

 • 11.01.2016

  Postovani, Bila sam godinama crna i prije mjesec dana sam kod frizera skidala boju. Kosa mi je malo suva ali uz pomoć preparata vec je ok. Frizer mi je stavio farbu kenu 6 i rekao da ponovim postupak kao sto sam i ucinila i boja je ok ali ja zelim neku boju kao sto je 8. E sad me interesuje da li mogu staviti neku osmicu a da ne dobijem crveni odsjaj. Unapred hvala :D

 • 13.01.2016

  imam smedju kosu kada se ofarbam u plavo ispadnam narandzasta koju farbu da koristim da bi mi kosa bila plava

 • 18.01.2016

  Zdravo, trenutno se farbam u plavo, a zelela bih da predjem u ridju boju,neka bas'' copper'' nijansa. Koja je preporuka da li je dovoljno da uzmem bilo koju copper nijansu neke farbe,ili da mozda pomesam sa jos nekom bojom za efektniji ucinak? Unapred hvala

 • 21.01.2016

  Lijep pozdrav,dugo se vec farbam u plavu boju (Wellaton 12,1),jako je tesko odrzavat plavu kosu i odlucila sam da zelim otici u smede i zanima me koja bi bila najbolja farba ? :)

 • 21.01.2016

  Imam veliki problem sa opadanjem kose opada konstantno zadnjih mesec i po dana,uzasno mnogo,ne farbam se,i primetila sam mnogo crnih dlaka (iako nisam crnka)) koje su jako suve i debele,sta bi to trebalo da znaci i kako resiti.

 • 22.01.2016

  Imam 13 godina i imam braon kosu,prosle godine na moru zelela sam da mi kosa posvetli tj. da imam pramenove onako..i tako moja ne strucna mama uzela je hidrogen misleci da je to prava stvar.ali umesto da mi je stavila po duzini kose, stavila mi je i po temenu...i tako je to poplavelo..ali je vremenom i pocrvenelo (bilo je braon-crveno). Kad smo se vratili otisla sam kod frizera. Ona mi je stavila neki preliv koji se posle 3-4 pranja skinuo skroz. Sada se moj izrastak veoma razlikuje od te boje. cula sam za neki kanue samnom u nekom videu u kome je spomenuto da skida narandjastinu i crvenilo! Sta vi kazete? HVALA UNAPRED

 • 09.02.2016

  Imam prirodnu tamno -smeđu boju kose, zaista gustu i njegovanu. Nisam nikada radila nikakve tretmane na njoj, ali u zadnje vrijeme mi je zapela ova Balayage tehnika. Zanima me jel ta tehnika ostecuje puno kosu, htjela bi svoju prirodnu malo posvijetliti, ali me strah da je ne unisrim. Hvala

 • 13.02.2016

  Dobar dan, zelela bih da Vas pitam, ako ikako mozete da mi pomognete.. Farbala sam se kanom, onda farbom i posle dva puta farbanja farbom zelela sam da izadjem iz tamno braon boje, blajhala sam se i ne mogu da dodjem do zeljene boje, pa zelim da se vratim u crno. Da li bih mogla da se farbam braon kanom, a da ne dodje do narandzanste ili bilo koje druge boje. Inace, zaboravila sam da kazem, sada mi je boja kose izmedju narandzanste i zute i poslednjeg puta sam se farbala farbom bez amonijaka,boja meda. Mogu li se ofarbati braon kanom a da ne dodje do narandzanste, zute ili bilo koje, zelim iskljucivo da mi kosa primi braon kanu. Hvala unapred.

 • 13.02.2016

  Htela Sam da vas pitam da li blans moze nekako da se ispere ili potamni? Danas sam bila kod frizera, i htela sam ombre, medjutim ona mi je blansom prosvetlila celu kosu, pa da li to moze da se sredi?

 • 16.02.2016

  Cao. Treba mi savet. Vec dugo sam tamno smedja, a pokusavam u malo svetliju smedju da se ofarbam i svaki put mi koren ispadne svetao a ostala duzina tamnija. Da li moram da kod frizera (blansem) skidam boju, a ne bih volela. :/ Tanka mi je kosa. Hvala unapred.

 • 20.02.2016

  Godinama sam vec crnka i dosadilo mi je.Koristim kanu.Nikad nisam koristila farbu.Kosa mi je veoma zdrava i jaka.Nisam je nikad ni peglala prirodno mi je ravna.Trazim vas savjet jer ne želim da je puno ostetim ali želim da uradim neku promjenu npr.u neku smedju nijansu da se ofarbam.Kosa mi je jako duga i gusta pa nemam strpljenja da puštam svoju prirodnu smedju jer bi to trajalo jako dugo.Sta bi mi preporučili. Hvala

 • 21.02.2016

  Postovani,molim Vas da mi preporučite nekog frizera u Kragujevcu! Htela bih da uradim mini val voćnim kiselinama a posto to radim prvi put molim za preporuku i sta Vi uopste mislite o tome? Inače moja kosa nije farbana i jako brzo prima ..unapred hvala! Pozdrav☺

 • 22.02.2016

  Zdravo, imam plave pramenove koje sam izvlacila pre nekih 11 meseci, i htela bih da sto brze vratim prirodnu boju, to je nesto kao svetlo smedja.. Pa me zanima na koji nacin to mogu da uradim. Unapred zahvalna.

 • 23.02.2016

  Dobar dan,zelim da vas pitam hitno,zbog rane koja mi je napravljena na glavu,blizu cela nasred razdeljka,i ne izgleda lepo zelela bi da pitam da li bi postojala mogucnost nadogradnje kose na taj deo jos nije izrasla kosa,ili barem da se prekrije da se ne vidi :(

 • 29.02.2016

  Dobar dan.Kao i sve ostale zene i ja imam veliki problem.Ovako...farbam se u plavo vec skoro tri godine vec duze vreme sa syoss 013 samo koren.kosa mi je bila prelepa duga do dupeta i zdrava,vremenom je pocela da se susi i cveta pa sam je drasticno skratila a od skoro sam primetila da mi je popucala oko glave tj oko usiju na siskama i temenu mi je kratka svega 5,6 cm pa me zanima dali je to od farbe i sta da radim,dali smem da nastavim da se farbam u plAVO ILI STA DA RADIM??Izrastak mi je vec veliki.pomagaj!!!!

 • 01.03.2016

  Želela bih da se ofarbam u neku smeđu nijansu, svetliju. Možete li mi reći kako obzirom da imam onaj crveni pigment. Moja prirodna boja je braon sivkasta, ne znam kako bih opisala nijansu. Dešavalo mi se da uzmem neku brao farbu u kada se ofarbam koren bude žućkast a boja na kutiji je bila svetlo smeđa

 • 08.03.2016

  Lijepi pozdrav, imam sivu kosu, obojala se prije mjesec dana prvi put. Da li sad izrast iskljucivo moram blajhati da bi ostala na ovoj boji? Kosa mi se jako ostetila proslog puta, stvarno je njegujem sa svim ali bez obzira ona tokom pranja strasno opada. Nije mi svejedno kosu unistavat od korjena a siva boja mi se strasno svidja. Jos me muci nesto, postoje tu i tamo zuti pramenovi koje bi takodjer obojala, sto s njima, hocu li kosu unistit skroz? Dajte mi najbolji savjet molim Vas i preporucite mi proizvode koje mogu koristit protiv zutih tonova. Do neba zahvalna.

 • 16.03.2016

  Pozdrav, molim savjet, prirodno sam pepeljasto plava i prvi put sam se opiturala u kesten zlatno smedu ispala sam tamno skoro crna s vremenom to se ispralo i doslo do svijetlo smede, zeljela sam plavu boju krenula izvlaciti pramenove i dosla sam do pola imala sam izrast 5 cm i opiturala sam se sa Kenue 6.3 i 8.3 pomijesane ispala sam bakreno smeda nikako mi se ne svida zeljela sam medeno smedju da opet izvlacim pramenove opet sam na pocetku, mislila sam se opiturati u palette 10.1 boju ali ne znam kako bi ispalo,molim vas savjet sto da napravim,hvala

 • 19.03.2016

  Uradila sam kod frizera skidanje crne boje sa olaplexom. Htjela sam smeđu boju i mislila sam da će to tako i biti, međutim ispala sam bakarna, crvenkasta, tamno plava, ne znam ni sama više koje mi je boje kosa. Nakon 20 dana sam se ofarbala prema preporuci frizera u smeđu nijansu zajedno sa pepeljastom bojom, ali boja se nikako nije primila, kao da je još više pojačala sav taj haos na kosi. Šta mi savjetujete? Hvala lijepo

 • 21.03.2016

  pozz imam kosu boje mahagonija a prirodna mi smeda zanima me kako bi mi stajala crna boja kose a i imam jako puno peruti i masni mi se jako brzo kosa zanima me vase misljelje

 • 22.03.2016

  Zdravo. Imam tamo smedju kboku kose, zeljela bih da uradim samo jedan plavi pramen na pocetku, ali nzm oce li mi lijepo izgledati. Sta vi mislite?

 • 24.03.2016

  Minivall voćnim kiselinama. Imam retku kosu šatiranu n aplavo. Da ili ne za minival voćnim kiselinama?

 • 25.03.2016

  pozz Ofarbala sam se u crveno garnijer 660 medjutim dosta je se isprala i sad je postala svijetlija nijansa https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t34.0-12/12063506_498451697031022_6943372137459979466_n.jpg?oh=a7495203a6d1395ddd95d997a1a775cd&oe=56F78268 prošlo je dva mijeseca i izrastak se vidi i jako mi neizgledno voljela bi se sad ofarbat u neku malo ugašenio boju crvene da li če imati efekta preko ove moje sad trenutne.hvala

 • 26.03.2016

  Pozdrav,imam jedno pitanje. Pred par sedmica ofarbala sam se u crvenu boju a sad bi voljela da se ofarbala u smeđu boju. Koja je smeđa najpogodnija da prekrije crvenu?

 • 29.03.2016

  Pozdrav.. Imam tamno smedju kosu i tamnije obrve, da li mi preporucujete svijetliju smedju boju sa zlatnim ili plavim pramenovima?

 • 02.04.2016

  Pozdrav,htela sam na tamnu kosu da izvucem zelene pramenove ,pa me zanima da li mora i sa blansom da se rade prvo pramenovi pa onda boja ili moze i bez blansa.?hvala

 • 15.04.2016

  Pozz molim vas dali mi možete pomoći farbam se farbom keune 1517 a htjela bih pofarbati u sivu bojut o je sada popularno 50 nijansi sive molim pomoć da mi kažete koju boju da uzmem da dobijem sivu boju hvala

 • 19.04.2016

  Imam prirodno crnu kosu.Do prosle godine se nisam farbala, a prosle godine sam ofarbala kosu u tamno cokolada.Ove godine mi je frizerka izblajhala celu kosu kako bi presla u svetlu boju,ali kosa posle blajhanja je bila crvena.Ona je to prefarbala u neku smedje crvenkastu.Kaze mi da ne mogu da postanem plavusa ili neka svetlija boja kose jer mi je pigment takav. Da li postoji neki proizvod koji utce na taj moj pigment, ili sta vec? Da li postoji mogucnost da imam svetliju boju kose, a da ne vuce na crveno?

 • 25.04.2016

  Poštovani , želim vaše stručno mišljenje? Već 7-8 godina sam tamno smeđa , bila kod frizera , uljanim skidačem su uspeli da mi skinu boju do neke bakarno smeđe , i sad na mojoj podlozi koja je 3-4 sa tim skidačem sam iznijansirala kosu sa tankim pramenovima te bakarno smeđe koja je ispala posle skidanja farbe ? Interesuje me da li na te pramenove da opet stavljam neku farbu , da pojacam efekat pramenova ili da mi date prporuku za neku boju toplije smedju....inace imam beo ten i smedje oci i nikako da ocenim koja boja pristaje uz moj ten???? Kovrdžava kosa , ošišana na lob???? PLEASE , POMAGAJTE ;)

 • 03.05.2016

  Zdravo ofarbala sam se keune 2000 i ispala mi je zuta kao jaje kako postoji mogucnost da je izbelim da li bih smela da stavljam blans na celu kosu ili vi imate neku dobru plavu boju bez zutih pigmenata ?

 • 08.05.2016

  Cao,imam jedno pitanje I treba mi savet strucnjaka.Vec duze vreme sam crnka ali u poslednje vreme mi kosa slabo prima farbu I presijava se na crveno.Htela sam da probam sa kanom cula sam da je dobra za kosu,pa me zanima Vase misljenje kako iz crne da se prefarbam ali u crveno sa kanom.Da li se preporucuje keratin posle farbanja kanom?Hvala unapred.

 • 17.05.2016

  Pozdrav, Moja kosa je trenutno ofarbana nijansom 4-1 srednje smedja Syoss i nije previse tamna, malo je cak i svetlija nego na kutiji. Da li mogu da je jednostavno prefarbam nijansom R2 Pallete dark mahagony@ Hvala! Danijela

 • 21.05.2016

  Zdravo...da li mozete reci kako se zove blans koji odmah izvlaci bas bas bele pramenove iz tamno smedje boje.... Hvala.....

 • 26.05.2016

  Zdravoo, izvlacila sam pramenove skoro, i ne mogu da se naviknemm, jednostavno mi je stojee, kako da vratim svoju prirodu bojuu sto pre?

 • 29.05.2016

  Imam prirodno suvu kosu, sa spiralnim kovrdzama, tamno smedju, skoro crnu. Pre par meseci sam je prvi put farbala, farbom loreal, 8.1, a imam i pramenove izvucene blansom i 6% hidrogenom. Kosa mi se nije ostetila mnogo od blansa, ali me nervira crveni pigment. Kako da ga neutralisem, i kako da postignem da mi kosa ne deluje suvo, nego zagladjeno? Naglasavam prirodno je suva, ne toliko od farbanja.

 • 30.05.2016

  Zdravo! Imala sam tamno smedju kosu do momenta kada sam odlucila da napravim neke promene, kao sto i vecina devojaka radi i ja sam se opredelila za pepeljasto plave pramenove. Prvi pramenovi su odradjeni odlicno, posto se ta frizerka iselila iz Srbije ja sam otisla kod druge navodno jako dobre frizerke. Inace sam imala duzinu kose do sredine ledja, pa vi zamislite sada kako boli kada se na tu duzinu rade pramenovi kroz kapu. Tu mi je polovina kose otpalo a ovo sto je ostalo izgorelo u potpunosti. U medjuvremenu sam i ja iselila iz Srbije. Posto mi je dobro narastao izrastak resila sam da probam sama da izvucem koji pramen. To je u pocetku dobro izgledalo, ali kako se ispiralo postajalo je zuto. Vise se ne usudjujem da radim nesto sama, a frizeri ovde nemaju blage veze. Tako da vas molim da mi kazete sta tu moze da se uradi kako bih uklonila zutu boju i opet povratila pramenove? Ja vec imam svoj tamno smedji izrastak, tako da to bas izgleda ruzno i sareno. Nadam se da mozete da mi pomognete. Hvala unapred.

 • 27.06.2016

  Htela bih jedno pitanje,zelela bih jarko crvenu boju kose isto kao sto je nosila,koju farbu dfarbupigmentem,da bih izvukla takvu boju,s obzirom da ja imam crveni pigment? Hvala. :)

 • 03.07.2016

  Farbala sam se u crno nekoliko puta i hocu da predjem na tamnocrvenu boju. Medjutim, jako tesko mi ide, posto je crna dosta jaka i samo mi se pri korenu vidi nijansa tamnocrvene, dok je ostatak kose i dalje crn. Da li postoji neka tehnika kojom bih mogla da dobijem ravnomernu tamnocrvenu boju? Mislim na nijansu na kojoj se vidi da je crvena, ali onako tamnija. Hvala unapred.

 • 06.07.2016

  Pozdrav, inače imam prirodnu crvenu kosu koja je ljeti izraženija nego zimi. Htjela bih nekakav ombre, koja boja bi išla obzirom na prirodnu boju kose? Hvala :)

 • 08.07.2016

  Zdravo. Htjela bih kosu obojiti preko ljeta u pepeljasto sivu / platinasto plavu, ali ne pravom bojom vec nekim color Å¡amponom ili pjenom, zanima me gdje bih to mogla kupiti i Å¡to da koristim? Hvala

 • 11.07.2016

  Postovani, Imam tamnije smedju kosu i nisam je farbala skoro godinu dana. Htela sam da probam white platinum ili icy platinum boju, ali hocu prvo da se konsultujem koji su koraci koji se trebaju pratiti pre farbanja i kako da se odrzava. Svaki savet je dobrodosao. Hvala unapred. :)

 • 19.07.2016

  Poz imam jedno pitanje hocu da se farbam a neznam u koju boji jer neznam koja boja ide uz moj taman ten dali mi mozete pomoc

 • 20.07.2016

  Poštovani, Već 2 godine se farbam sa RR line 8.66, jarko crvena. Sada bih se vratila u prirodnu, tamno plavu-smedju. Boja mi se ispira na roze. E, sad, da li da nekom nijansom izvucem moju boju i da li je moguce ili da cekam da izraste? Hvala najlepse!

 • 23.07.2016

  Moja prirodna boja kose je neka tamnija smeda, farbala sam se davno u crnu, no nije ki odgovaralo, zatim sam se farbala u smedu s crvenim odsjajem i prije 3 godine sam se vratila u svoju prirodnu boju koja je sada vec dosta svijetlija, zanima me po Vasem misljenju da li bi mi odgovarala neka svijetlija plava boja s obzirom da imam svijetlu put i smede-zelene oci?

 • 29.07.2016

  Moja prirodna boja je tamno smedja,farbala sam se godinama u crno,ali zbog genetike moja kosa je mnogo počela da sedi,tako da mi je 60% kose već sedo.Zbog toga sam rešila da pređem u svetliju boju,dva puta sam skidala boju kod frizera i došla do neke baron boje ali opet je uzrastak mnogo sed pogotovu napred.Onda sam uradila pramenove i sad je kosa opet porasla 2-3cm i ne znam kojom bojom da se ofarbam i da li sad farbama samo koren.

 • 29.07.2016

  Molim vas pomozite mi ocajna saaaaammm Bila blajhana i onda se ofarbala kanom Pa poslje toga opet blajhala i kosa mi je pozelenila odnosno pravila sam pramenove i postala koji su postali zeleni neznam sta da radim? Idem kod frizerke iduci tjedan ali zelim znati s cim mozemo sprecit to zelenilo

 • 03.08.2016

  Molim vas pomozite, imam kosu do ramena, tamnosmede boje, uzasno je suha i nema sjaja, vrlo brzo puca, premda se šišam redovno, ali definitivno mi treeba promjena, čak sam planirala ić u skroz kratko ali sam odustala. Željela sam ju sada i obojati u nesto svijetlije ali nez kako ce mi stajati.. zaista mi je prijekopotrebna neka promjena sa kosom ali nez uopće sta da radim??

 • 05.08.2016

  Treba mi pomoc, posto imam tamno plavu kosu a zelim da je ofarbam u plavo. I ne zelim da se farbam po 3 puta da bi bilo bas plavo, pa me zanima koju farbu da kupim da bi to uspelo nekako iz prvog farbanja, meni su rekli da kupim syoss farbu broj 5. :)

 • 08.08.2016

  Zdravo, imam tamno braon kosu nefarbana je htela bi da je ofarbam u ljubicasto pa sam htela da pitam jel postoji neka druga metoda sem blansa da bi se ta ljubicasta dobro primila?

 • 09.08.2016

  Radila sam ispravljanje kose pre godinu dana sa keratinom.Svaki mesec sam se sama farbla u proteklih godinu dana i sve je bilo ok.Danas sam otisla od frizera i dozivela sok.Htela sam gore da bude tanije,a dole svetlije,kada mi je frizerka oprala farbu meni je od polovine na dole kasa otpala.Ne znam ni ja

 • 18.08.2016

  Jako mi svida kestenjasto crvena nijansa iz razloga jer to nije neka drasticna promjena a s druge strane naginje prirodnoj crvenoj nijansi ...pa s obzirom da nisam na tu boju naisla (trazila sam preko interneta ) zanima me dali postoji ta boja gotova u tubi ili je bolji ucinak ukoliko se 2 nijanse izmjesaju... ? Moja boja kose je srednje do svijetlo smeda (pomalo kovrcava vise valovita uz lokne ... pomalo suhi tip i gusta, nije opiturana, sto i nije bitno ), stoga koje dvije nijanse bi "trebala" iskombinirat i bilo bi od pomoci ako bi mi mogli preporuciti tocno odredeni brend boje da je kvalitetan ...a pod time mislim da manje ostecuje kosu ... Zahvaljujem.

 • 22.08.2016

  Zdravo Ja sam oduvijek imala rijetku kosu , farbala Sam se dosta puta uglavnom Sam uzimala crnu boju Farbe... Kako se dugo nisam farbala odlucila Sam se ofarbati u plavo sama kod kuce... Ali me Beine jedno pitanje dal plava boja Farbe unistava puno kosu I hoce li moja kosa postati jos rijedza ako dalje nastavim ofarbati se u plavo... I da .. Da li imate neki savijet koji sampon da koristimo za rijetku kosu , vec odavno koristimo recinusovo ulje , ali ne vidim nikakve promjene... Pozz

 • 22.08.2016

  Zdravo :D moja kosa je smeđa i kupila sam pepeljasto plavu garnijer farbu da izvučem pramenove. Ali farba se primila samo na kosi pri tjemenu glave, a po sredini i na kraju kose ništa.. i to nije plava ni malo, nego narandžasta.. Zasto je tako i kako da popravim?

 • 23.08.2016

  Cao, farbam se u plavo dugo vremena, a zelim da promenim boju.Zelim da budem tamno braon.Da li mogu da kupim tamno braon farbu i samo se ofarbam tom bojom ili moram kupiti tamniju farbu da bi ispala tamno braon??

 • 24.08.2016

  Imam paz frizuru seda sam skoro pa komplet ali farban kosu vec dugo godina jet vrlo rano sam osedila meni je 40 godina. Zelela bih nadogradnju ali dali je to i koliko dobro jer mi moja kosa brzo raste i moram svake 3 nedelje na farbanje da mi se nebi videla seda kosa? Recite mi dali je moguca nadogradnja, kakva nadogradnja je najbolja. Hvala unapred

 • 05.09.2016

  Pozdrav, prirodna sam plavusa ali nijansa pepeljasta ili mišija boja kako ju još zovu. trenutno sam obojana u plavu boju ali medena nijansa izrast je oko 5 cm i htjela bih se vratit u prirodnu boju ali nigdje ne nalazim tu nijansu.čekat da izrast sve prekrije trebat ce dugo jer je duga kosa. Koja boja bi to uspjela obojat približno pepeljastom izrastu? lp

 • 23.09.2016

  Pozdrav! Imam problem. Do pre godinu dana se nikada nisam farbala. Imam izuzetno gustu i jaku kosu. Pre godinu dana sam odlucila da budem crvenokosa, i farbala se na svakih mesec-mesec ipo dana, poso mi kosa bas sporo raste. Potom sam odlucila da se vratim u smedju- nije uspelo iz prve- samo sam postala tamnije crvena. Nakon nedelju dana ofarbala sam se opet braon farbom i ispala crna! Ali glavni problem je sto mi od tada opadaju sitne dlake! U velikoj kolicini! Svaki put kad se cesljam to radim nad kadom i dno je pokriveno sitnim dlakama (ima i nekih duzih, ali poenta je da nije iz korena, vec predpostavljam krajevi). Cak donji sloj kose (koji je bio prilicno procvetao) se skratio za 20ak cm! Od tada je proslo 10 dana, kosa i dalje opada. Stavljam pakovanja, i ulja, ali i dalje opada. Sta da radim???

 • 25.09.2016

  Zdravo.Imam izrastak kose 10 cm svijetlo smede boje ostala kosa mi je crno.Inace dlaka kose je tanka ali nije rijetka.Nije ostecena.Dugo godina se farbam u crno I zelim da skinem tu crnu boju.Za sad ne znam u koju cu boju farbati.Htijela sam vas pitati..zanima me blans pranje sa vodom da uradim,neka blaza varijanata sa 3 ili 6 posto hidrogena I da razblazim sa vodom.Zanima me da mi odgovorite. 1.Dali da uzmem hidrogen od 3 ili 6 posto? 2.Dali da uzmem plavi ili bijeli blans? 3.Koliko da stavim blansa,hidrogena,vode I da li u tu smijesu stavljam I sampon? 4.Hocu li smjesu stavljati na izrastak ili ne? 5.Dali se smijesa stavlja na mokru kosu I koliko dugo da drzim na kosi? Trenutno nisam u situaciji da odem frizeru pa bi volila da mi pomognete..uradit cu to na vlastitu odgovornost. Unaprijed zahvalna Dijana.Pozdrav

 • 28.09.2016

  Molim vas za savet! Vec duze vremena farbam se u plavo ali problem je sto od korena do pola kose je zuta a od pola plava ako mozete da mi kazete kako da izvucem plavu od korena pa nadalje Hvala

 • 05.10.2016

  da vas pitam radila sam samo vrhove u pastel rozu pe toga blans ali ne puno koliko treba da izraste moja kosa

 • 05.10.2016

  Čao. Ma pitanje.... sad imam kosu ofarbanu u tamno smeđu sa plavim ombreom. Dali bi mi tamno crvena boja za kosu prekrila to jednolično bez blajha????

 • 07.10.2016

  Pozdrav,htela sam da vas pitam da li od kane opada kosa?I da li je dobar botox za kosu?Hvala

 • 12.10.2016

  Htela bih na smedju kosu da uradim crvene ombre, ali ne jarko crvene, vec onako tipa bordo nesto. Da li je potrebno da stavljam blans na krajeve da bih na smedju mogla da dobijem tu crvenu boju?

 • 12.10.2016

  Zdravo,farbam se u crnu boju loreal,kosa mi je dosta suha,imam 27 god imam dosta sjedih,nakon drugog pranja vec mi se sjede vide,dali postoji neka druga farba koja dulje drzi,dali mozda postoji mogucnost da stavim pramenove smede ili da se ofarbam,dajte mi neki savjet,hvala Vam unaprijed

 • 19.10.2016

  Bok, nekad "davno" sam imala prirodnu valovitu kosu....međutim kosa mi se izravnala. Rekli su mi da se kosa moze vratit ns staro tjekom trudnoce,nije.čula sam za novu metodu radnje mini vala.nesto bez kemikalija.imam dugu ravnu kosu i sad neznam jeli pametno radit taj minival.

 • 23.10.2016

  Da li vosak za kosu moze nekako da osteti kosu , ako se uzima vise puta u toku nedelje ili posle svakog pranja? I ako ostecuje jel ima slucajno jos neki prirodan nacin za oblikovanje kose, tj za spustanje , jer imam ekstremno gustu i naelektrisanu kosu, a da nije keratin , jer sam alergicna na njega?

 • 31.10.2016

  Htela bih da se ofarba u merlot boju.E sad, nisam se nikad farbala, a kosa mi je veoma gusta i neobuzdana haha, inace je braon boje i srednje duzine.Zanima me da li se ova boja ponasa kao crvena, u smislu da se brzo ispira i da zahteva veoma cesto obnavljanje, a ukoliko neko nema bas vremena za to(ja) izgleda krajnje ispano i uzasno?Takodje, mislim da treba da napomenem da koristim skoro svakodnevno presu za kosu.Jos jedno pitanje- da li ce farba strasno unistiti moju kosu?Jasno mi je da je to neizbezno, ali ne bih volela da posledice budu fatalne, jer kao sto sam napomenula vec przim kosu na 230 stepeni svaki dan.Uglavnom, kljucno pitanje je ovo oko odrzavanja.Hvala unapred :)

 • 02.11.2016

  Zdravoo. Imam braon kosu srednje smeđe, dakle ni previše tamna ni previše svetla, kako bih mogla da postignem ovu boju? https://www.google.rs/search?q=ariana+grande+2016&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjdiJjXjIvQAhXMjywKHaLCA0sQ_AUIBygB&biw=360&bih=512#tbm=isch&q=ariana+grande+2016+hair&imgrc=z-2_H3GhR0hHGM%3A

 • 09.11.2016

  Poštovani, zanima me vaše mišljenje o RR line farbama za kosu? Uzela sam tamno braon nijansu, a kosa mi je trenutno crna usled dugogodišnjeg farbanja, da li mi je neophodna dekolorizacija ili postoji neki drugi metod? Kolko je sama dekolorizacija štetna za kosu?

 • 09.11.2016

  koristev prv pat garnier 111 i sega po vtor pat subrina 11 2, i hidrogen 9%. seuste ne mi e postignata posakuvanata boja . dali sega po tret pat da se farbam pak ili da se blansiram, ?

 • 15.11.2016

  Zdravo! Posto se nikada nisam farbala, a inace imam lepu prirodnu boju, zanima me koliko bi stetilo kosi kada bih se ofarbala u neku diskretnu bakarnu boju? Prirodno sam smedja, ne peglam se, nemam ostecenu kosu i pored ogromne zelje da se ofarbam ipak se plasim da necu moci da vratim svoju boju vremenom i da ce mi se mnogo ostetiti kosa. Zanima me koje biste mi salone preporucili u Beogradu za ovaj poduhvat? Hvala :)

 • 28.11.2016

  imam amnu kosu i rado bi da uradim plave pramenove pa me anima koji hidrogen posoak da mi neigori kosa

 • 29.11.2016

  E pa ovako bila sam crna i sa crvenim krajevima, sada sam se izblahala u plavo, i ofarbala u indigo plavu. Da li ja sad mogu da se prefarbam u skroz crno? Hvala unapred

 • 30.11.2016

  Postovanje! Treba mi savet u vezi sa bojenjem kose. Imamprirodnu, srednje smedju kosu sa crvenim pigmentom, eh sad, ofarbali bih se u boju ruzinog drveta, ali ne klasicnu, koliko sam uspela da vidim sa slike, to je nesto izmedju ljubicaste i crvene, mozda cak i roze, nije ujednaceno i dosta je razvodnjeno, izgleda dosta prirodno, najblizi frizer mi je trenutno i u narednom periodu na 30km, pa bi mi znacio Vas savet kako mogu da dobijem tu boju? Hvala unapred!

 • 30.11.2016

  Izvlacila sam pramenove ali su ispli ocajno,b oja je zlatna a ne plava kao sto sam htela.Da li ce se prosvetniti ako svaki pramen zasebno ofarbamo ledeno plavom farbom?Frizerka mi to prepurucuje ne znam kako ce to sam izvede samo hocu bele a ne zlatna pramenove.