Završne pripreme Europe Future Fashion 2012 u Splitu

Završne pripreme Europe Future Fashion 2012 u Splitu

Još točno dvadeset i pet dana do početka ovogodišnjeg Europe future fashion kako nestrpljivo odbrojavaju članovi organizacijskog tima ove nezaobilazne i nadasve zanimljive ljetne modne manifestacije koja će se održati 14 i 15 srpnja 2012 u Le Meridien Lav u Splitu.

Nove kolekcije dizajnera na Europe Future Fashion
Direktor i pokretač manifestacije Alen K. dizajner hrvatskog porijekla koji godinama živi i radi u Francuskoj otvorit će i ove godine Europe future fashion. Nakon gostovanja po najrespektabilnijih modnim događajima u Europi Alen priprema sasvim novu kolekciju koju će predstaviti eskluzivno pod nazivom Raindrops by Alen K. MMXIII soon @ EFF

europe future fashion 2012Ove godine predstavit će nam se i David Priol, francuski dizajner kome je Split postao nezaobilazna ljetna destinacija a Europe Future Fashion mjesto na kojem predstavlja nove kolekcije za nadolazeću sezonu Ivana Cvrlje, jedina hrvatska dizajnerica priprema nam već mjesecima pravo iznenađenje za ljubitelje mode. Ova mlada dizajnerica koja se već niz godina nalazi na hrvatskoj modnoj sceni nedavno je na izboru Pince&Pirincess of the Univerese, održanom u Bugarskoj, sa haljinom s temom ’Hrvatsko more’, u konkurenciji od 35 zemalja proglašena je najboljom nacionalnom haljinom. Nestrpljivo očekujemo što nam je spremila za ovo ljeto.  Po prvi put predstaviti će se i DeLena nakit jedinstven u svijetu zbog direktnog apliciranja na kozu, koji nije dostupan u slobodnoj prodaji već samo kao ekskluzivna usluga salona ljepote.

europe future fashion 2012 1Dizajner Livie Giuggioli dolazi u Split na Europe Future Fashion
Poznati Američki dizajner s londonskom adresom, Jeff Garner modnoj publici poznatiji pod imenom Prophetik  potvrdio je svoj dolazak na Europe future fashion, gdje će predstaviti svoje kreacije od čistih organskih materijala koji su pečat njegovog jedinstvenog modnog rukopisa. Velik utjecaj na oblikovanje rukopisa te općenito sklonost  prema modi ostavilo je djetinjstvo provedeno u gradu Franklinu,gdje je odrastao u mirnom okruženju,usko povezan s prirodom što je kasnije razvilo svijest o upotrebi ogranskih materijala,a upravo ta činjenica danas ga izdvaja kao jednog od rijetkih dizajnera koji koriste sličnu metodu rada.Od materijala najradije koristi lan i konoplju te organska bojila iz vrta,a inspiraciju za kolekcije pronalazi u svim blagodatima koje nam nesebično pruža majka priroda. Jeff Garner svoje kolekcije aktivno predstavlja na London fashion weeku,a prije osnivanja vlastitog branda radio je kao kostimograf za Amy Grant i Sheryl Crow.  2010.  proglašen je eko dizajnerom godine.
europe future fashion 2012 2U devet godina postojanja branda kreacije s potpisom Prophetik našle su svoje mjesto u mnogim high-end buticima diljem Sjedinjenih Država,a među njima se nalazi i Fred Segal u Santa Monici koji je omiljen među poznatim osobama. Suzy Amis Cameron i Esperanza Spalding samo su neke od poznatih osoba koje za pojavljivanja u javnosti biraju kreacije ovog iznimo ekološko osvještenog dizajnera,a upravo haljina koju je na 84. dodjeli glazbenih nagrada odjenula Esperanza Spalding uvrštena je među 10. najljepših haljina s crvenog tepiha prema mišljenju Američkog Vougea,dok su Talijansku producenticu Liviu Giuggioli mediji prozvali miljenicom Jeffa Garnera. Modna filozofija Jeffa Garnera i “različitost” njegovih kreacija izvrsno su prihvaćeni u SAD-u i Londonu,a organizatori EFF-a se nadaju da će se isto ponoviti i u srpnju u Splitu.

I mladi dizajneri dobivaju priliku
Zaista uzbudljiva večer odvijat će se tijekom službenog natjecanja mladih dizajnera Youth night Europe future fashion.  Američki tjedan mode Charlotte Fashion Week, koji će se održati od 12 do 15. rujna 2012. u Sjevernoj Karolini, postao je službeni partner manifestacije Europe Future Fashion. Kao rezultat međusobne suradnje, osim razmjene dizajnera s ova dva tjedna mode, najbolji student prve večeri u Splitu dobit će kao nagradu besplatno sudjelovanje na Charlotte Fashion Weeku sa svim pokrivenim troškovima smještaja. Na natjecanju će sudjelovati modne škole Callegari Split i Mod’art Beograd te mladi dizajneri : Katarina Cvitković, Maja Knežević, Barbara Beštak,  Emina Čorić, Danica Aleksić. Stručni žiri u sastavu Bruna Kazionoti ( modna fotografkinja), Alen K. ( direktor EFF i dizajner), Ivana Marija Stipičić ( dizajnerica  Sydney fashion week), Tatjana Đorđević ( modna novinarka iz Milana); Jeff Garner ( američki modni dizajner) će odabrati pobjednika.

Okrugli stol i radionica
Tijekom dana bogati sadržaj manifestacije nadopuniti će okrugli stol na temu „MODA 2.0“ kojI je otvoren i namijenjen svim zainteresiranim ljubiteljima  mode. Sve informacije o radionicama i ostalim sadržajima mogu se pratiti na društvenim mrežama i službenoj stranici manifestacije.
Modne kreacije nadopuniti će ekskluzivni brand cipela United Nude te frizure poznatog frizerskog salona Dalila iz Splita.
Europe future fashion i ove godine obilježiti će Le Meridien Lav i Split kao nezaobilaznu modnu destinaciju ljeta u srcu turističke sezone.

Europe Future  Fashion 2012

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar