Young Creative Chevrolet 2012 @ Mikser festival 2012

Young Creative Chevrolet 2012 @ Mikser festival 2012

Mladi? KreaTiVni? CHeVroleT! je panevropsko takmičenje za studente primenjenih umetnosti. YCC takmičenje ima trostruki cilj:

da hrani kreativnost, da podrži nove umetnike u ranim fazama njihovih karijera i da ojača osnovne vrednosti brenda Chevrolet.

Kada je Chevrolet pre pet godina lansirao ovo takmičenje, u njemu su učestvovali studenti iz 32 škole primenjenih umetnosti iz 8 zemalja - ali to je bio samo početak.

U roku od samo pet kratkih godina, YCC je postao dugo očekivan i pravi panevropski dogadjaj. Svake godine mladi umetnici iz sve većeg broja zemalja sa entuzijazmom su se odazivali kreativnim izazovima u odabranim disciplinama, kao što su moda, fotografija, video i vizuelne umetnosti.

YCC projekti se ocenjuju kako na nacionalnom tako i na evropskom nivou. U 2011. prvoplasirani student iz kategorije fotografija iz Srbije Matija Munjiza Petrović (Akademija umetnosti) , je po prvi put osvojio trece mesto na evropskom delu takmicenja, u kategoriji fotografija.

Studenti su se takmičili u tri kategorije: moda, fotografija i vizuelna umetnost. Biraju se prva tri mesta koja dobijaju novcanu nagradu. Samo pobednički projekat u svakoj disciplini ulazi u izbor za odgovarajuću evropsku nagradu. Pobednici evropskog takmičenja , pored znacajne novcane podrske, imaju jedinstvenu priliku da unaprede i afirmišu svoj rad tokom mini-stažiranja u nekom od vodećih evropskih kreativnih studija i steknu prakticno iskustvo iz oblasti za koju su se opredelili.

Svečana dodela nagrada pobednicima konkursa Mladi? KreaTiVni?
CHeVroleT! 2012 za Srbiju održaće se 31. maja u 20 časova na lokaciji Mikser House-a u ulici Karađorđeva 46, gde će se videti kako su studenti iskoristili trenutak i uskočili u avanturu, što je ove godine bila zadata tema konkursa.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar