Učesnici drugog dana Europe Future Fashion 2012

Učesnici drugog dana Europe Future Fashion 2012

Program drugog dana festivala (15.07.2012.):
12:00h: Radionica "My fashion experience"
Predavač: Stipicic Ivana-Marija (dizajner)

14.00h: Fitting

21.00-23:00h:  Večer mladih dizajnera :
• Mod Art-Beograd ( 4 dizajnera)
• Katarina Cvitkovic
• Barbara Bestak
• Maja Knezevic
• Istitutti Calegari-Split ( 4 dizajnera)

23.30: After party  (bazen-Le Meridien Lav)

KATARINA CVITKOVIĆ
Nova nada Hrvatske modne scene, završila Školu likovnih umjetnosti u Splitu,te diplomirala modni dizajn na prestižnom Istituto Marangoni u Milanu.
Iskustvo u modnom svijetu stekla je radeći za modne kuće Marni te Giancesare Conca gdje je radila kao asistent kreativnog direktora. Sudjelovala je na raznim natjecanjima kao što su Heyers (Francuska) te dizajn tekstila ( Zagreb ) gdje je na temu „Op art“ osvojila 3. mjesto. Također je tijekom školovanja izlagala svoje radove na različitim skupnim izložbama. Na Europe future fashionu predstaviti će svoju prvu samostalnu kolekciju pod nazivom:  2.000 leagues under the see. Potaknuta Disneyevim filmom iz 1954. dizajnerica je istraživala što se sve krije u beskrajnom kraljevstvu oceana,a poseban utjecaj na nju ostavili su koraljni vrtovi zbog jedinstvenih boja i oblika. Misao vodilja cijele kolekcije je poznata izreka: „Stavi prst u more i povezan si s cijelim svijetom“

BARBARA BEŠTAK
Barbara Bestak,rođena 6.10.1991.g u Zagrebu. Studentica na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Korištenjem spreja na tkanini htjela sam osmisliti svoj designe tekstila i uklopiti ga u jednostavne krojeve.Za novu kolekciju insipirirao je  sobni zid i muško ženski odnosi.
MAJA KNEŽEVIĆ
MAJA KNEŽEVIĆ
Maja Knežević, Rođena u Derventi 1986. god.  Završila Fakultet za umjetnost i dizajn u Beogradu pri Univerzitetu Megatrend 2009 god. Sa diplomskim radom „Baš čelik“, što i inspiracija bila istoimena bajka.  Izlagala na fakultetskim izložbama,na fakultetskoj reviji 2010. kao i na izložbama u Derventi ,Novom Sadu, na Rastok festivalu u Jelahu. Pored odjeće bavi se i izradom unikatnog nakita od žice, kože i metala, torbi u okviru radionice Kreativni Brlog, ali voli i fotografiju, slikarstvo, crtež i sva polja umjetnosti .

22. maja 2012 god. učestvovala na Rimel Banjaluka fashion fair kao najmlađi učesnik,  gdje je prikazala svoju prvu samostalnu kolekciju pod nazivom“ Zen“  , a inspiraciju je crpila iz života samuraja i njihovog tradicionalnog kostima. Paleta boja je uzeta iz japanskih i zen vrtova, i proteze se od maslinasto zelene, crne, bež, bordo i crvene sto predstavlja i sam Japan.  Cilj kolekcije je da spoji snagu i mir u jedno, sto su neke od vrlina samuraja, a to sam pokusala da dočaram izborim materijala koji se sastoji od kepera i pamuka s elastinom.  Sama rijec zen odnosi se na duhovnu budnost, meditaciju, spoznaju istine, prirode.  Sto može da bude i neka vrsta poruke kroz samu kolekciju.

Njeni odjevni predmeti su neobični i usmjereni ka alternativnom pravcu u modi ali pojedini posjeduju i određenu vrstu jednostavnosti i ravnoteže. Namijenjena je svima koji vole neobično i koji vole da eksprimentiraju , koji znaju što žele i imaju hrabrosti da budu svoji.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar