Put koji čovek bira i onaj koji mu je namenjen nisu uvek isti

Put koji čovek bira i onaj koji mu je namenjen nisu uvek isti

Žena sa crnim šeširom autora Natalije Dević u izdanju Lagune

Prolazeći kroz glamur svog nekadašnjeg života i raskošne scenografije Beograda i Toskane, jedna žena otkriva dvadeset najboljih godina svog života. Vrele noći pune strasti mešaju se sa spoznajama zbog čega je njen muž, i mrtav, bolji poznavalac života od nje. Priča silazi i do najdubljeg ženskog preispitivanja kako pobediti starenje i šta učiniti kad svi drugi misle da je prekasno za ostvarenje sna.

Bila je uvažena supruga i muza slavnog srpskog vajara. Posle dvadeset godina braka, ostaje udovica bez dece. I dok se oprašta od velike ljubavi i ceo njen svet se ruši, moćni prijatelj njenog muža želi je za ljubavnicu, a čaršija očekuje da ostane živ spomenik prozračnim aktovima pokojnog supruga. Žena sa crnim šeširom shvata da će joj, ako ne preduzme nešto, život zaista stati. Beži u Firencu, da ponovo zavede bivšeg ljubavnika nadajući se da će ostati trudna. Ali njen plan se ne odvija kako je zamislila, jer put koji čovek bira i onaj koji mu je namenjen nisu uvek isti.

U ovom izvanrednom romanu prepunom strasti, ljubavi i dubokog poniranja u intimu žene, žestokog ljubavnog trougla ali i slikovite priče o životu umetnika, glavna junakinja otkriva najvažnije: nijedno životno doba nije razlog da žeđ za ispunjenošću ostane neostvarena. Žena sa crnim šeširom skida veo s tajne šta je potrebno da se osvoji sreća. I to čini bez obzira na sve...

Laguna

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar