Priča o ljubavi i lepoti

Zovem se Tajana Poterjahin i smatram se piscem.

Iako sam rođena u Beogradu, 1987. godine, detinjstvo sam provela u jednom divnom zelenom selu gde su svaki cvet, travka ili drvo prosto molili da budu opisani, opevani i zapamćeni. Kao dete sam, kako najčešće biva, pisala pesme, zapažene na par lokalnih i nekoliko republičkih takmičenja. Nerado sam ih slala na konkurse. Bila sam nesigurna i premda to što radim volim i smatram vrednim, nisam uvek  bila sigurna da će kao vredno biti prepoznato od strane onih kojima svoja dela poklanjam. Sada se to promenilo, rado izlažem čitanju i vrednovanju sav svoj rad jer verujem u svoj talenat.

Prvi roman napisala sam 2006. godine, drugi 2007. a treći 2008. On je iste godine i objavljen, pod imenom „Isidor od ljubavi“.

U međuvremenu sam upisala studije Etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, koje privodim kraju pa sam privremeno prestala da pišem. Prošle godine, to se promenilo.

Roman „Mučitelj“ izdat u oktobru 2013. godine u stvari je novo, izmenjeno i uređeno izdanje „Isidora od ljubavi“. To je priča o ljubavi i lepoti. Isidor Selenski je prvi složeni karakter koji sam stvorila do sada. Iako je narator devojka zaljubljena u njega, on je nedvosmisleno centralna figura ali i ideja samog romana. Njegova lepota  za Ivu postaje božanstvo. U ljubavi koja nema perspektivu, jer Isidor nije ni naučen ni spreman da daje, da se daje i da voli, Iva prepoznaje suštinu svog postojanja, te pristaje na sve. Međutim, to nekada nije dovoljno da bi onaj koga obožavamo ostao naš. Proživljavajući istinu gubitka, Iva se i sama menja. Kako – to će čitaoci saznati u drugom delu.

Trenutno radim na njemu i dovršavam fakultet u Beogradu. Pored svega što sam spomenula, rado naglašavam da nijedno moje delo napisano do sada ne sadrži niti jednu autobiografsku nit, te da je sve samo plod fikcije i umetničke vizije nekih drugih stvarnosti.

Tajana Poterjahin

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar