Predstava vranjanskog pozorišta na sceni Narodnog pozorišta

Predstava vranjanskog pozorišta na sceni Narodnog pozorišta

Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja gostovaće 21. decembra na Sceni „Raša Plaović“ (20,30) sa predstavom „Ruža, uvela“, po tekstu Bore Stankovića, u dramatizaciji Jelene Mijović i režiji Milana Neškovića.

U podeli su Radmila Đorđević (Adžika), Žetica Dejanović (Marija), Bojan Jovanović (Kosta), Kristina Janjić Stojanović (Stana), Marko Petričević (Nikola), Saša Stojković (Jovan), Milena Stošić (Anica), Dragan Živković (Ilija), Jelena Filipović (Cveta) i Tamara Stošić (Ciganka).

- Bora Stanković je istinit, ali zarad pozorišta mora pre svega biti verovatan. Za to se pobrinula Jelena Mijović, kombinujući više Borinih likova iz raznih dela, time stvorivši, novo autorsko delo koje “ono nekad” Vranje smešta u današnji sistem vrednosti, oponašajući savremene odnose. Ovo je predstava o nekdašnjim ljudima u današnjem svetu. Oni su zaista tu. Prepoznaćete ih u čekaonici, na ulici, kafani, poslu... I naravno kod kuće! Na žalost ili ne, mentalitet samo stari sa godinama, ne menja se – kaže Nešković, koji je, ujedno, i scenograf predstave premijerno izvedene pre dva meseca, 21. oktobra, u okviru 36. Festivala “Borini pozorišni dani”.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar