Poslastice koje sme jesti i vaš pas

Poslastice koje sme jesti i vaš pas

Poznato je da neke ljudske namirnice nisu dobre za pse i da mogu izazvati određene digestivne i druge zdravstvene probleme. Vlasnici pasa bi trebalo dobro da se raspitaju pre nego što odluče da nahrane svog psa nekom novom namirnicom.

U nastavku ćete videti neke od poslastica koje vaš pas može bezbedno da jede.

Jogurt. Da li ste znali da jogurt može biti odlična poslastica za vašeg psa? Naime, jogurt je bogat proteinima  i kalcijumom koji će povoljno delovati na kosti, zube, ali i na celokupno zdravlje vašeg psa. Trebalo bi da izaberete probiotički jogurt sa vrlo malo mlečnih masti i šećera. Preporučuje se da vašem psu služite zamrznuti jogurt koji će ga rashladiti u vrelim letnjim danima.

Torte za pse. Možda do sada niste čuli, ali postoje i torte za pse. U nastavku ćete saznati kako da napravite jednu ukusnu tortu koju vaš pas može da jede. Od sastojaka je potrebno da pripremite samo 3 krompira, 50 paštete, kečap, 100 g granula za pse, biskvite za pse, 300 g salame, 2 kuvana jajeta i pavlaku.

Najpre obarite krompir i izmrvite granule, a onda dodajte kuvana jaja koja ste takođe izmrvili i iseckajte salamu. Pomešajte sve sastojke i oblikujte smesu kako vi želite. Na kraju premažite sve pavlakom, paštetom, kečapom  i prekrijte biskvitima. Vaš pas će sigurno biti oduševljen ovom ukusnom poslasticom.

Jabuke. Ovo voće takođe može biti veoma zdrava i ukusna poslastica za vašeg psa. U kori jabuka se nalaze važne hranljive materije koje mogu da spreče mnoge zdravstvene probleme kako kod ljudi tako i kod pasa. Jabuke su odličan izvor vlakana, vitamina A i C, a psi ih naročito vole zbog njihove hrskavosti. Ipak, vodite računa da vaš pas ne pojede seme jabuke jer ono sadrži cijanid, koji ako se jede u velikim količinama može dovesti do zdravstvenih tegoba kod pasa.

Jaja. Jaja su još jedna od zdravih poslastica za vašeg psa. Ova namirnica je bogata proteinima, selenom, i vitaminom B2. Preporučuje se da vodite računa da jaje bude dobro kuvano. Ova poslastica će se dopasti vašem psu, a istovremeno će mu dati energiju da bude aktivan tokom celog dana.

Losos. Ukoliko želite da obradujete vašeg psa još jednom ukusnom poslasticom, onda je losos pravi izbor. Ova riba je bogata omega 3 masnim kiselinama koje će ojačati imuni sistem vašeg psa i doprineti zdravlju njegovog krzna i kože. Neke studije su pokazale da losos može da smanji rizik od alergija kod pasa. Preporučuje se da hranite psa komadićima kuvanog lososa ili uljem ove ribe.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar