Poruka koju vaša odeća šalje

Poruka koju vaša odeća šalje

Da li Vam se desilo da ne možete da pogodite poruku koju želite da Vaša odjeća nosi? Meni jeste. Dakle, uklopim boje, oblike, materijale i dezene ali to nije ona žena koja želim da izađe iz kuće u svijet. To je neka preblaga ili preagresivna, to je neka prejeftina ili preozbiljna, ponekad previše vuče na baku a ponekad na klinku. Tek svaka treća ili četvrta kombinacija sam zaista ja.

Dugo sam imala problem sa cipelama. Kada sve drugo govori jedno, one promijene stav. Štikle ili ravne gležnjarice. Najteže su kombinacije na koje ide sve. Izbjegavajte ih, odlučite da li ste svečani, opušteni ili poslovni taj dan.
 
Onda sam postala opsjednuta cipelama, a to, drage moje, znači da prema cipelama biram sve ostalo, ali to Vam je već svakako poznato. Opet pogrešno.

Onda sam pronašla balans. Sada odgovaraju. Ali i dalje ne želim da izađem na kafu sa prijetaljicama kao službenica iz arhiva ili da odem na sastanak kao tinejdžerka buntovnica. Što se ponekad, uz sav trud, dešava.

Kako se to mijenja? Kad otkrijem javiću Vam. Do tada mogu samo da savjetujem da pokušate da se igrate stilovima. Jer naposlijetku, djeca će Vam se svakako smijati kad vas vide na starim slikama, koliko god ukusno odjeveni bili.

Stil i ti by Tijana Bjeljac

Foto by Ana Krstić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar