Obeležavanje Svetskog dana knjige u Narodnoj biblioteci Srbije

Obeležavanje Svetskog dana knjige u Narodnoj biblioteci Srbije

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, u Narodnoj biblioteci Srbije biće organizovani programi i aktivnosti u slavu knjige i kulture čitanja. Afirmaciji čitanja i komunikacije publike sa bibliotekom svakako će doprineti i akcija u kojoj će prvih deset posetilaca programa Narodne biblioteke Srbije na poklon dobiti godišnje članarine.

23. aprila, tačno u podne, u amfiteatru Narodne biblioteke, prof. dr Milo Lompar, predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog, održaće javni čas pod nazivom „Kod Hiperborejaca Miloša Crnjanskog“. Ovu romanesknu, autobiografsku, memoarsku, esejističku knjigu, piscu posebno dragu,  o vremenu njegove diplomatske službe u Italiji od 1938. do 1941. godine, u reprezentativnom dvotomnom izdanju objavila je izdavačka kuća Laguna sa kojom se ova aktivnost zajednički realizuje.

Svetski dan knjige ustanovljen je 1995. godine, a 23. april izabran je jer su toga datuma preminuli Servantes i Šekspir. Unesko je proglasio Dan knjige kao izraz poštovanja svim piscima koji su doprineli kulturnom razvoju čovečanstva i kako bi se pre svega mladi podstakli na čitanje i ljubav prema knjizi.

LAGUNA

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar