Noć knjige u znaku velikih popusta

Noć knjige u znaku velikih popusta

Dvanaesta regionalna „Noć knjige“ u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi biće održana u petak, 12. juna od 17 do 24 časa.
 
Manifestacija koja promoviše čitanje i knjigu, druga po veličini posle beogradskog Sajma knjiga, osim u Srbiji biće organizovana u Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca i u BiH i Crnoj Gori.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Sjajna ponuda gift asortimana biće snižena za 10 odsto. Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.

Klasik američke književnosti „Ubiti pticu rugalicu“ Harper Li pojaviće se u novom prevodu Marka Mladenovića. Iz perspektive Skaut Finč, šestogodišnje devojčice odrasle u malom gradu na jugu zemlje, Harper Li na duhovit i autentičan način kritikuje rasne i klasne predrasude u američkom društvu tridesetih godina prošlog veka. U učmaloj sredini ogrezloj u nasilje i hipokriziju, moralna snaga jednog čoveka, advokata Atikusa Finča, podsetiće stanovnike Okruga Mejkom, ali i samog čitaoca, koliko je teško i važno istrajati u tome da se bude čovek. Braneći crnca optuženog za silovanje bele žene, Atikus staje u odbranu ljudskog dostojanstva i vere u ispravnost zakonodavnog sistema. Zahvaljujući snazi svog karaktera on se tako svrstava u red onih retkih junaka koji prevazilazeći okvire jednog književnog dela postaju simbol univerzalne pravičnosti.

Pored novih naslova i kupovine po izuzetno povoljnim uslovima, posetioci „Noći knjige“ uz svaku kupovinu dobiće i poklone prijatelja manifestacije.
 
I ove godine manifestaciji „Noć knjige“ priključile su se mnogobrojne biblioteke. Čitava mreža Biblioteke grada Beograda omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu, Narodna biblioteka Kruševac 12. juna daje popust od 40 odsto na godišnju članarinu, Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini 12. juna daje popust od 40 odsto na godišnju članarinu, Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici tog dana nudi besplatno godišnje učlanjenje, Narodna biblioteka Srbije od 13. do 16. juna daje popust od 30 odsto na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižari Delfi tokom „Noći knjige“. Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu od 17 do 23 sata tog dana daje popust od 50 odsto na godišnju članarinu uz priložen račun o kupovini u knjižari Delfi, dok Gradska biblioteka u Novom Sadu od 17 do 22 sata, 12. juna, daje popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Budite budni uz knjigu u petak, 12. juna od 17 sati do ponoći!
noć knjige

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar