Najluksuzniji shopping kvartovi svetskih gradova

Najluksuzniji shopping kvartovi svetskih gradova

Otkrijte ulice širom sveta gde ljudi dolaze u najluksuznije šoping poduhvate - od Italije do Japana!

Ako imate dovoljno novca - šoping će vam u svakoj zemlji biti interesantan. Ipak, takvu priliku iskoristite da posetite ove ulice, jer su skupocene i pristupačne radnje izmešane, arhitektura fantastična, a ima i atrakcija koje plene i oduševljavaju.

Šanzelize, Pariz (Champs Elysees)
U evropskoj prestonici svega prefinjenog i luksuznog, šepuri se grandiozna avenija duga skoro 2 kilometra i široka 70 metara, od trga Konkord do Trijumfalne kapije. Lokacija je značajna još od 17. veka, a danas je epicentar luksuznog šopinga u prodavnicama koje nisu načičkane u prostoru zatvorenog tipa.

Ovde se nalaze spektakularno dekorisani izlozi svetski poznatih, luksuznih brendova kao što su Gerlen, Luj Viton, Hugo Bos i Kartije. Ulicu ne treba da zaobilaze ni oni sa nešto plićim džepovima - jer ovde su i povoljnije radnje, poput Zare, H&M - a i Benetona, a u ulici se nalaze i vrhunske francuske pekare i poslastičarnice. Francuski kroasani zaista pravdaju svoju reputaciju!

Pored šopinga, ovde se određenim danima organizuje i poseban program: 14. jula (Dan Bastilje) Vojna parada, poslednja etapa Tur de Fransa, kao i doček Nove Godine na otvorenom.

Peta Avenija, Njujork (Fifth Avenue)
Kultna Peta Avenija kojom se šetala Keri Bredšo jednako je uzbudljiva kao i u popularnoj seriji Seks i Grad: gust saobraćaj, klasični žuti taksi koji je nemoguće uhvatiti, šetači, turisti, poslovnjaci, brokeri… Prolaze razni, a u radnjama se zaustavljaju oni sa izdašnijim primanjima, jer na Petoj Aveniji vlada šoping megalomanija!

Robna kuća Bergdorf Gudman stara je više od 100 godina, poznata kao hram luksuzne kupovine: Barberi, Balensijaga, Mark Džejkobs - samo neki od brendova čijim ćete se proizvodima diviti, a na krovu je i spa centar. A duž ulice su i odvojene radnje: Armani, Dolče i Gabana, Valentino, Salvatore Feragamo, Versaće… Sa piste pravo na vešalice ovde.

Ne treba zanemariti ni nakit, na čelu sa najeminentnijim Hari Vinstonom, koji holivudskim zvezdama pozajmljuje dijamante, a onda i poznatiji Tifani, Kartije i Van Klif end Arpels.

Kao i u svakoj šoping ulici, vodi se računa o raznovrsnosti: za one kojima se ne daje godišnja plata na dve torbe, biće zanimljiv Uniqlo - japanski brend sa povoljnom, ali odličnom odećom i asesoarima.

Ginza, Tokio
Selimo se malo dalje, u japansku četvrt koja spada u najskuplje krajeve sveta! Alu konstrukcije nose zdanja fantastičnog, gotovo futurističkog dizajna, mada je nekada davno ovaj kraj izgledao potpuno drugačije.

Zanimljivo je da je ulica izgrađena veoma davno, na neuglednoj močvari koja je raskrčena i uređena tokom 16. veka. U 19. veku počinje oblikovanje Ginze slične onoj koju danas poznajemo: Meidži dinastija ju je uzela kao model modernizacije i kontruisala otporne građevine i mrežu puteva.

Sada se ovde nalaze radnje svetski poznatih luksuznih brendova koje smo već pomenuli, a naročito je interesantna zbog nama egzotičnih japanskih modnih kuća i prodavnica vrhunske tehnike kao što su Epl i Soni, a ako vas zanima nekonvencionalni šoping, obiđite:
●    G. Itoya - fenomenalno opremljena knjižara, raj za ljubitelje školskog i umetničkog pribora;
●    Shiseido - saznajte zašto je japanska kozmetika tako poželjna!
●    Hakuhinkan - igračke sa japanskim šarmom, neobične, mekane i slatke!
●    Sanrio World - tematska radnja posvećena popularnoj Hello Kitty!

Vikendom je Ginza zatvorena za saobraćaj od 12 do 17 časova, i tada se pretvara u raj za pešake, koji ispune njene ulice u popodnevnim šetnjama. Za nešto sem šopinga, svratite u jedinstveno Kabuki pozorište ili Nacionalni Muzej moderne umetnosti.

Via Montenapoleone, Milano
Najskuplja evropska ulica u Milanu, svetskoj prestonici visoke mode, na dva sata vožnje od plaže - idealna za jednodnevni izlet u raskoš.

Ovde su karijeru započeli Armani i Versaće, a treba je posetiti ako vas zanimaju vrhunske italijanske cipele visokog kvaliteta i fantastičnog dizajna - znalci će se zaputiti u Tanino Crisci i Feragamo, a predivan, seksipilan veš svih boja drži čuvena La Perla.

Guči, Prada, Valentino, Botega Veneta - i mnogi drugi!

Prošetajte, počastite se ili napajajte oči u ovim ulicama punim najfinijih butika - kupili torbu ili kroasan, uvek ćete uživati u razgledanju, novih, uzbudljivih gradova.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar