MV ZABAVA: Analiza spota Ace Lukasa i Ivane Selakov

MV ZABAVA: Analiza spota Ace Lukasa i Ivane Selakov

Bananamen je potanko pregledao novi spot za pesmu „Omaklo mi se“, Ace Lukasa i Ivane Selakov, i evo analize.

Elem, spot započinje jednu klasičnu velegradsku priču u sobi jedne studntkinje, koja kombinujući drevnu tehniku malo lap top malo knjiga, pokušava da uči, valjda. Međutim, devojka ‘ladno ima kompletnu šminku, perfektan manikir, žut bade mantil (ne uči se u žutom bade mantilu)  i zatvara na taj način sve pore na sebi, što logično dovodi do manjka kiseonika u mozgu i nervoze prilikom savladavanja gradiva.

Na drugoj strani velegrada, uredno začešljani frajer, sjaše sa svoje vespe i to bez kacige, i pošto se pozdravi sa svojim pajtosima, uz zvuke foršpila trube ulaze u kafanu.

Predmet ove analize svakako neće biti pevač i pevačica jer pevaju ispred nekog inprovizovanog zida, tako da njima ništa nije moglo da se omakne, već radnju selimo na golupčiće kojima se na neki volšeban način ceo spot „omak’o“.

Vraćamo se u sobu strudetkinje. Na vrata ulaze dve napičene drugarice, u smislu šta je štreberko kad si imala sex zadnji put (daj kalendar iz 2013.) i rasturaju joj uredno sređen radni studenski sto. Logičan sled događaja je da će od ružne Beti koja je i dalje u žutom bade mantilu napraviti Sofiju Loren iz mlađih dana. S toga napičena drugarica br.1, počinje da šminka ružnu Beti, ali pošto je ona već našminkana (OMAKLO JOJ SE) stavlja joj samo karmin i lepi veštačku trepavicu. Napičena drugarica br.2 kulturno odlazi do garderobera i izvlači žutu jaknu i onda je mrmot ... to je druga reklama (nisu platili).

Reditelj spota se naravno odlučuje da spoji studetkinje i začešljanog frajera sa pajtosima pa se radnja seli u istu onu kafanu gde je jahač vespe malopre pristigao. NEVEROVATNO je da ružna Beti više nije ružna... wtf... ali ne samo to ... njoj je kosa promenila boju i naprasno porasla za skoro pola metra ... što lepo niste rekli zamenili smo studetkinju, štreber je ostao da uči, ali dobro OMAKLO SE.Na neki čudan način Lepa Beti seda pored začešljanog frajera  i sve vreme se šiba tekila na eks ( a dobro se zna da se tekila pije sa limunom i solju, ali ovde se OMAKLO konobaru). Bez ikakvog povoda golupčići počinju da se gledaju, zatim se smeju, zatim prilaze jedno drugom, kreće se ka poljupcu, I ONDA KADAR IDE NA OLEŠENOG PAJTOSA KOJI SE KRSTI. Napeto nema šta, ali možda mu se omaklo, pošto je video da mu je konobar umesto tekile sipao džin tonik, a on ne podnosi tonik.

Završetak spota kao jedan od onih srećnih završetaka seli radnju u istu kafanu samo za poseban sto, gde golupčići sami uz crno vino (koliko treba da budeš pijan da posle tekile piješ crno vino?!) i dalje ne znajući kako se koji zove ćute, smeškaju se i uživaju uz to što im se tu noć OMAKLO.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar