Muškarci i stil - kako ispratiti modu i ostati dosledan sebi?

Muškarci i stil - kako ispratiti modu i ostati dosledan sebi?

Muškarce na našim prostorima često doživljavamo modno konzervativnim, a manjina koja rado prati modne trendove obično je smatrana vrlo hrabrom i savremenom. Zanimljivo je to da je muška moda zapravo postojala oduvek, a i bila izuzetno uticajna kroz istoriju.

Muški stil, iako smatran jednostavnijim od ženskog, jednako je teško izgraditi, a potom i spajati sa aktuelnim i svežim modnim trendovima. Kako ispratiti mušku modu, a istovremeno ostati dosledan sebi i svom stilu, saznajte u nastavku teksta.

Opremite se klasičnim odevnim komadima
Uz dobar par farmerki, kvalitetnu crnu i belu košulju, kao i odelo koje (kao da) je šiveno po vašoj meri, uvek možete izgledati sjajno. To je slučaj sa muškim majicama takođe, njih bi svaki muškarac trebalo da ima barem nekoliko komada prijatnih i kvalitetnih, uvek nosivih. Najbolje u klasičnim bojama: crnoj, beloj, teget i muškarcima najčešće omiljenoj - klasično plavoj.

Posedovanje ovih bezvremenskih odevnih komada ne samo da olakšava svakodnevno oblačenje i da sa ovakom garderobom nikad ne možete pogrešiti, već pojednostavljuje i uvrštavanje modnih trendova u garderober. Uz dobro odelo se, recimo, uvek može kombinovati trendi asesoar, kao što su šarene čarape, kravata u modernoj boji ili atraktivan, moderni sat.

Ostanite dosledni svom životnom stilu
Osim što ćete se u garderobi najprijatnije osećati ukoliko je ona kupljena u skladu sa vašim ličnim ukusom, ona bi morala da odgovara i vašem životnom stilu. Upravo to je najbolji način da prilikom osmišljavanja stajlinga ostanete dosledni sebi.

Na primer, ukoliko ste sportski tip, teško da će vam biti prijatno u hipsterskim, šarenim pantalonama, kao što muškarcu hipsteru verovatno neće biti prijatno u fensi odelu i cipelama. Naravno, ne uzimajte u obzir isključivo lični ukus i preferencije, jer možda ne živite u potpunom skladu sa njima.

muške cipele

Ukoliko radite u advokaturi ili sportskom klubu, naravno da ćete se i oblačiti drugačije. Zanimanje, odnosno posao koji radite, uglavnom je jedan od ključnih faktora za izgradnju modnog imidža.

Dakle, ako želite da modom i modnim stilom ostanete dosledni sebi - oblačite se skladno ličnim preferencijama, načinu života i ukusu. Po koji modni trend uvek će odgovarati baš vašim afinititetima, pa će se sjajno uklopiti u celokupni stil kojim se oblačite i onaj kojim živite..

Stavite komfor i kvalitetne materijale ispred modnog trenda
Već smo napomenuli da klasični odevni komadi najbolje održavaju balans sa modnim trendovima, a da životni stil takođe treba da služi kao jedan od filtera za aktuelne modne trendove i način da uz njihovo praćenje uvek istovremeno ostanete dosledni sebi.

Imamo još jedan važan faktor na koji treba da mislite prilikom sledećeg šopinga: komfor odevnih komada i kvalitet materijala od kog su skrojeni. Koji god modni trend da vam se dopao, ili ste pak odlučili da ga ne ispratite - pri odabiru odevnog komada uvek uzmite u obzir to koliko su odevni komadi koje birate udobni i kakvog su kvaliteta.

Ko može dobro da se oseća u neprijatnim, veštačkim tkaninama i nekvalitetnim odevnim komadima, čija se boja ispira, a šavovi labave već nakon nekoliko pranja? Zato komfor i kvalitet uvrstite u svoje kriterijume oblačenja, a pratite samo one modne trendove koji dolaze u formi prijatnih i nosivih odevnih komada.

Vodite računa o svojoj odeći i uvek ćete izgledati dobro
Ukoliko kupujete garderobu u pravom broju, bilo da je reč o odevnom komadu koji pripada nekom novom modnom trendu, ili o nekom klasičnom odevnom komadu, u njoj ćete se osećati mnogo bolje ukoliko ona odgovara vašoj veličini. Osim toga, važno je i da garderobu održavate na pravilan način.

Čista, ispeglana garderoba odaje dobar utisak, a u njoj se svako i bolje oseća. Zato uvek imajte na umu da stvari, osim skladne ličnim preferencijama, modi i stilu, treba da budu i čiste, ispeglane i budu odgovarajuće veličine. Kada ovo postane vaš standard, uvek ćete izgledati sjajno i moderno.

Oslobodite se - primite u svoje garderobere najnovije trendove
Svake sezone dizajneri muške mode serviraju barem nekoliko trendova koje će neki muškarci rado usvojiti, a drugi ignorisati. Bilo da vam se neki trend dopao ili nije, naš savet jeste da odluku o uvrštavanju trenda u svoj ormar donesete potpuno slobodno.

Oslobodite svoju modnu intuiciju i ne usprezajte od nošenja odevnih komada koji vam se dopadaju zbog nedostatka hrabrosti ili ustručavanja. Budite slobodni da trendove filtrirate tako da ostanete dosledni sebi i kriterijumima iz prethodnih pasusa, ali da se ne usprezate ni zbog čega drugog.

Na kraju krajeva - najvažnije je kako ćete se vi osećati u određenom komadu garderobe, zar ne?
Ništa ne može zameniti sjajan osećaj u svojoj koži, a opšte je poznato to da na njega utiče i to da li ste zadovoljni kada se pogledate u ogledalo. Zato slobodno birajte modne trendove u kojima se osećate dobro, a uvek ostanite dosledni sebi i važnim kriterijumima koji će uticati na zadovoljstvo sopstvenim asortimanom u garderoberu.

Pa, koje trendove vi birate ove sezone? Uživajte u njihovom kombinovanju!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar