Mobilni telefon kao lični modni stilista

Mobilni telefon kao lični modni stilista

Do skoro, dizajn i funkcionalnost smatrani su nespojivim karatkeristikama kako naše odeće tako i tehnologije. Dame su nekada oblačile korsete i uspravno dičeći se svojom lepotom,  suprotstavljale se njegovoj neudobnosti. Korisnici kompjutera po ceo dan sedeli su pred kutijama ogromnih dimenzija sa opravdanjem da je funkcionalnost prioritet nad lepotom.

U poslednjih par godina započeta je saradnja mnogih tehnoloških kompanija i modnih kuća i dizajnera sa ciljem ne samo da sve pred našim okom naprave lepim i funkcionalnim u isto vreme, već i da sve funkcije postanu korisne i prirodne za upotrebu.

U nadi da ćemo zadovoljni završiti naš dan i uspešno obaviti svaku ulogu koju igramo u životu,
maksimalno koristimo modernu tehnologiju kao svoj osnovni alat, najviše  se oslanjajući na nove generacije mobilnih telefona koji nam služe kao rokovnici, mp3 player, televizori, pomoćnici pri kupovini. Android i Apple telefoni sve su češći odabir među mladima ali i drugim generacijama koji uspešno prate trendove 21.veka.
Mobilni telefon kao lični modni stilista
Danas nam mobilni telefoni, koji i sami predstavljaju modne dodatke, omogućavaju da kroz razne aplikacije pojednostavimo ili ulepšamo mnoge aktivnosti. Tako je jedna vrsta aplikacija posvećena isticanju bitnosti lepote, dizajna, oblika, stila - modne aplikacije. Kroz različite funkcije ovih aplikacija omogućeno je pretrazivanje cipela na području Amerike (Shoe Dazzle), otkrivanje našeg oblika tela tj. njegovo definisanje radi lakšeg pronalaska stvari koje nam odgovaraju (Poikos), ali postoje i aplikacije samih brendova koje omogućavaju pretraživanje njihovih artikala (Zara, Hugo Boss).  

Ove aplikacije nas podržavaju pri odabiru stvari, omogućavaju nam da izaberemo i upoznamo se sa karakteristikama proizvoda dok se vozimo autobusom, šetamo do posla ili gledamo TV. Nakon odabira proizvoda odemo do prodavnice i uverimo se u to kako nam baš taj proizvod najbolje odgovara.

Zanimljivo je reći da i srpski startapovi prepoznaju potencijal i lepotu aplikacija, pa su tako tehnologija i moda česta tema startap konferencija. Loyalster aplikacija, proizvod grupe mladih inženjera iz Beograda, okuplja veliki broj modnih brendova i kroz personalizaciju svojim korisnicima nudi upravo ono što im je potrebno.

U poslednje vreme, kupovinu obavljamo u tržnim centrima i retko eksperimentišemo šetnjom izvan Knez Mihailove ili eventualno Bulevara koji i sam nije ono što je nekada bio. Ukoliko jedan brend ne moze sebi da priušti dobru lokaciju, ne može očekivati ni veliki broj korisnika. Loyalster je prepoznao ovaj nedostatak današnjice i pruža jednaku priliku svakom brendu, domaćem i globalnom, malom i velikom - jedini kriterijum je šta vi, korisnici ove aplikacije, želite.

Postoji veliki broj aplikacija koje vam pomažu da budete zadovoljni, sve što treba je da ih malo istražite, uhvatite dobar WiFi i zaplovite u njihove čari.

Loyalster aplikacija

Galerija

13540031211433_1.jpg
13540031324639_2.jpg
13540031445123_3.jpg
13540031570172_4.jpg
Tagovi:

Komentara (4)

 • 27.11.2012

  Licno sam probala aplikaciju i moram reci da je izuzetno korisna za otkrivanje novih dizajnera i stvarcica. Lepo je imati na jednom mestu sve. Bilo bi kul kada bih mogla da vidim sta ima u okolini samo, posto trenutno radi na nivou celog Beograda. U svakom slucaju, podrzavam.

 • 27.11.2012

  Upravo instalirala i oduševljena sam! Stvari su jako lepe i ne mogu da se odvojim od telefona. Svideo mi se kviz na početku. Nije mi baš jasno kako da prilagodim ponudu, tj. fali mi da unesem svoj budžet, a možda bi i mapa pomogla ili neki način da prikažem samo radnje oko mene...

 • 27.11.2012

  ne znam zasto toliko objasnjavaju shoping i zasto se trude da ga skrate i pojednostave kada zene to vole, i zapravo sve moje drugarice vole tu zbrku! ja zelim nesto sto ce da mi prikaze jos vise radnji, a asistent mi, hvala bogu, ne treab jos uvek. ok je aplikacija, ali isto tako je ok i zarina, mangova itd.

 • 28.11.2012

  Andjo i ja obozavam svu tu zbrku i ceo proces kupovine, ali od kada radim ja za to nemam vremena uopste ili idem posle posla u kupovinu kada je sve puno ljudi i prevelika je guzva da bih mogla bilo sta da vidim. A bez obzira na to sto nemam vremena ni za sta hocu da se lepo oblacim kao i pre kada sam bila student i bez cilja cunjala po prodavnicama. Obozavam nove stvari i Zato sada podrzavam ovu aplikaciju, lepo imam sve na jednom mestu pa mogu da biram! Imam stvari koje zelim, a opet vreme stedim za nesto drugo

Dodaj komentar